Skip to content

Norges Gymnastikk- og Turnforbund i samarbeid med Arendals Turnforening inviterer til Norgesmesterskap i TeamGym junior 23-24.november

Påmeldingsfrist innen fredag 22. oktober 2024.

Her kan du følge en link til Arendals Turnforening nettside hvor du kan laste ned invitasjonen og påmeldingsskjema.

Årets siste mesterskap for turn kvinner og turn menn, Nord europeisk mesterskap, avholdes 21. – 22. september i Dublin, Irland. Seks jenter og seks gutter er klare for å kjempe om edelt metall. Nord europeisk mesterskap består av de nordiske landene i tillegg til de britiske landene og dette er en veldig fin konkurransearena for våre gymnaster.

I år tas konkurransen opp til ett ekstra nivå da konkurransen skal gå på podium. Mesterskapet er en del av et større arrangement i Dublin i år. Konkurransen skal gjennomføres i Sport Irland National Indoor Arena og mer info om konkurransen finner dere på det irske forbundet sine sider her. Resultater vil bli publisert her, mens det vil være mulig å følge konkurransen via livestream mot betaling her.

Hvem turner for Norge

Turn kvinner
Christine Victoria Kubon, Bergens TF
Juliane Amalie Tøssebro, Bergens TF
Keisha Abdullah Lockert, Oslo TF
Mali Trongmo Neurauter, Oslo TF
Olivia Laszlo Bergem, Oslo TF
Selma Andrea Halvorsen, Oslo TF

Turn menn
Harald Wibye, Bergens TF
Sofus Heggemsnes, Oslo TF
Peder Skogvang, Oslo TF
Joar Amblie, Oslo TF
Sebastian Sponevik, Hoppensprett Turn
Jacob Karlsen, Oslo TF

Godt å se Jacob tilbake i landslagsdrakt etter den stygg bruddskaden i leggen i vinter/vår!

Når turner det norske laget
Lørdag 21. september gjennomføres mangekamp/lag og kvalifisering til apparatfinaler. Guttene skal i aksjon i subdivisjon 1 kl. 10.00 lokal tid (kl. 11.00 norsk tid) og jentene skal i aksjon i subdivisjon 2 kl. 14.35 lokal tid (15.35 norsk tid).

Lørdag 22. september er det klart for apparatfinaler og de starter kl. 10.05 lokal tid (11.05 norsk tid). Mer informasjon kan dere finne i konkurranse planen her.

Olympiatoppens trenerutviklingsprogram Trenerløftet, skal i gang med nye kull på Trenerløftet 1 og Trenerløftet 2 som starter opp våren 2025.

Prosjektet tar utgangspunkt i Olympiatoppens modell for trenere i norsk toppidrett:

  • Idrettsfaglig kompetanse
  • Ledelses- og relasjonskompetanse
  • Kompetanse til å lede seg selv

Deltaker på Trenerløftet 1 skal gjennom 18 måneder og 15 besøk/veiledninger, og trener veiledes av en erfaren og skolert veileder fra Olympiatoppen. Det er et mål å videreutvikle kompetansen til unge, talentfulle trenere som trener unge, talentfulle utøvere.

I tillegg til å få besøk av en veileder i trenings- og konkurransesammenheng, samles trenerne i hver region seks ganger i løpet av året for erfaringsutveksling, nettverksbygging og kunnskapsutvikling.

Søknadskriterier for Trenerløftet 1

  • – Treneren må ha klare ambisjoner om en trenerkarriere
    • – Treneren må være motivert for å være med og dele erfaringer i en gruppe sammen med andre motiverte, dedikerte og talentfulle trenere.
    • – Treneren må være trygg på at deltakelse i Trenerløftet vil bidra positivt til egen og utøvernes utvikling.
    • – Søkeren må være trener for en gruppe utøvere (primært der en eller flere utøvere kan defineres som morgendagens toppidrettsutøver) nå og gjennom hele perioden
    • – Søkeren må ha tilhørighet til et godt utviklings- og klubbmiljø som støtter trenerens kompetanseutvikling. Vi vil også legge vekt på trenerens rammevilkår (arbeidskontrakt, støtte, og mulighet til å fokusere på trenervirket)
    • – Søkeren må ha grunnleggende trenerutdanning (minimum Trener 2) i eget særforbund. Annen relevant idrettslig utdannelse kan telle positivt
    • – Søkeren må ha, og kunne vise til, en sterk motivasjon for å utvikle seg videre som trener, samt ha et personlig mål om å forbli trener

    Trenerløftet 2 har lignende form og metode som Trenerløftet 1, og består av følgende gjennom 18 måneder:

    • – Veiledning – en veileder fra Olympiatoppen besøker treneren i trenings og konkurransesituasjon 15 ganger gjennom 18 måneder. Veileder og trener vil sammen bestemme, og jobbe med trenerens utviklingsmål.
    • – Fellessamlinger – trenerne samles seks ganger gjennom perioden (18 måneder) for å utveksle erfaringer, knytte nettverk, og fortsette læringen sammen.

    Søknadskriterier for Trenerløftet 2 finner du her

    Ønsker du å søke Trenerløftet 1 og 2 må det legges ved et anbefalelsesbrev fra særforbundet (trenerutviklingsansvarlig, sportssjef eller landslagssjef) i tillegg til et anbefalelsesbrev fra arbeidsgiver (idrettslag/særforbund/toppidrettsgymnas el.). Vedleggene må være klare før du begynner på søknadsprosessen, og lastes opp underveis. Begynn derfor søknadsprosessen i godt tid!

    Søknadsperioden er 15. september til 15. oktober for Trenerløftet 1 og 2

    Eventuelle spørsmål kan rettes til avdelingsleder kompetanse, Christine Ellingsen, e-post christine.ellingsen@gymogturn.no




    Under helgens NM i turn kvinner og turn menn var eliten i Norge samlet i Ulsteinvik for å konkurrere om medaljer, kongepokal og retten til å kunne kalle seg Norgesmester i turn. IL Hødd Turn sørget for en flott ramme rundt konkurransen i Ulsteinhallen, hvor det ble en tøff kamp om seieren på både kvinne- og herresiden. Vi kan nå gratulere Keisha Lockert og Sofus Heggemsnes, begge fra Oslo Turnforening, som individuelle Norgesmestre i turn.

    På lørdag var det duket for mangekamp for både turn kvinner og turn menn. På kvinnesiden stilte 45 spente gymnaster til start. På forhånd var det forventet en jevn kamp om kongepokalen mellom de fremste kvinnelige gymnastene, og jevnt skulle det bli. Det var spenning hele veien når både de etablerte landslagsturnere og jentene som er førsteårsseniorer viste turn på et høyt nivå. Til slutt var det Keisha Lockert fra Oslo Turnforening som trakk det lengste strået med 49.550 poeng. Keisha imponerte gjennom hele konkurransen og tok en vel fortjent seier og ble kronet med kongepokal i en alder av 16 år. Christine Kubon fra Bergens Turnforening tok andreplassen med 48.500 poeng, mens lagvenninne Juliane Tøssebro tok tredjeplass med 47.850 poeng.

    I lagkonkurransen vant Oslo Turnforening et overlegent gull med en poengsum på 145.500. På andreplass fulgte Nedre Glomma Turn med 137.000 poeng, mens Oslo Turnforening 2 tok tredjeplass, kun 2.000 poeng bak andreplass.

    Landslagssjef turn kvinner, Antonio Egri, var svært fornøyd med nivået som ble vist i konkurransen.

    «Denne NM-konkurransen gjorde meg utrolig stolt av hele turn kvinner-familien. Det var ikke bare rekordmange gymnaster som stilte til start, det var også et veldig høyt nivå på flere gymnaster enn vi har blitt vant til å se. Dette viser at det er gjort mye bra arbeid i turn kvinner-miljøet i det siste og at fremtiden ser spennende ut.
    Stor applaus til både gjengen fra Bergens Turnforening med Christine Kubon og Juliane Tøssebro på henholdsvis 2.- og 3. plass, og til Oslo Turnforening som hadde flere gymnaster innenfor topp 10. Til slutt må vi også gratulere vår nye Norgesmester, Keisha Lockert fra Oslo Turnforening! Vel fortjent kongepokal.».

    Fra venstre: Christine Kubon (Bergens TF), Keisha Lockert (Oslo TF) og Juliane Tøssebro (Bergens TF)

    Også på herresiden var det spenning helt frem til siste apparat blant de 11 gymnastene som stilte til start. Det var en jevn konkurranse hvor det til slutt utviklet seg til en gullkamp mellom to gymnaster fra Oslo Turnforening, Sofus Heggemsnes og Peder Skogvang. Etter det siste apparatet var det Sofus som sto igjennom som vinner og kunne strekke hendene i være og juble for NM-gull med en poengsum på 77.800. Peder fulgte like bak og tok andreplass med 77.050 poeng. På tredjeplass fulgte Joar Amblie med 75.650 poeng, også han fra Oslo Turnforening. Joar tok steget opp på pallen for første gang i en mangekamp i NM senior.

    Med tre turnere på pallen vant Oslo Turnforening lagkonkurransen foran Bergens Turnforening som tok sølv.

    Det ble ikke delt ut kongepokal til Norgesmesteren i turn menn da Norges Idrettsforbund stiller krav til minimum 15 deltakere for å dele ut kongepokal. Vi gratulerer uansett Sofus med Norgesmestertittelen.

    Foto: Oslo Turnforening. Fra venstre: Peder Skogvang (Oslo TF), Sofus Heggemsnes (Oslo TF) og Joar Amblie (Oslo TF).

    På søndag var det tid for apparatfinaler som igjen bød på flotte prestasjoner. På jentesiden ble gullene søsterlig fordelt med fire ulike vinnere.

    Bom: Hannah Ifeanyi, Oslo TF (11.800 poeng)
    Frittstående: Keisha Lockert, Oslo TF (12.850 p)
    Hopp: Amalie Norvang Dalene, Nedre Glomma Turn (12.950 poeng)
    Skranke: Juliane Tøssebro, Bergens TF (11.850 poeng)

    På herresiden ble det fire ulike vinnere. Det ble også en spektakulær avslutning i svingstang der flere av gutta prøvde seg på nye slippmomenter til stor glede for et entusiastisk publikum. Følgende gymnaster i turn menn vant gull i apparatfinalene:

    Bøylehest: Peder Skogvang, Oslo TF (12.650 poeng)
    Frittstående: Peder Skogvang, Oslo TF (13.250 poeng)
    Hopp: Harald Wibye, Bergens TF (13.975 poeng)
    Ringer: Sebastian Sponevik, Hoppensprett Turn (13.150 poeng)
    Skranke: Harald Grimsrud Wibye, Bergens TF (13.650 poeng)
    Svingstang: Peder Skogvang, Oslo TF (13.250 poeng)

    Fullstendig resultatliste fra alle konkurransene i NM her.

    Foto: Arne Flatin

    Til slutt ønsker vi å rette en stor takk til IL Hødd Turn for et fantastisk mesterskap. President i NGTF, Torgeir Røinås Pedersen, var selv til stede i Ulsteinvik og ble imponert over arbeidet arraangørklubben har lagt ned.

    «Hødd IL er en klubb uten ansatte ressurser, og det å gjennomføre et så stort arrangement slik dette ble gjort er intet annet en imponerende. En fantastisk gjeng med ildsjeler gjorde at alle følte seg ivaretatt og møtt på sine behov fra de kom til de dro. Tusen takk til alle i IL Hødd Turn som bidro til at dette virkelig ble et Norgesmesterskap vi sent vil glemme.».

    «Så må jeg også nevne de flotte utøverne våre. Du blir alltid møtt med entusiastiske smil og praten sitter løst. Jeg er utrolig stolt over det dere gjør og det dere er! Trenere og dommere må også fremheves. Det å se den omsorgen og ivaretakelsen som alle de flotte trenerne våre gir våre gymnaster er et tydelig eksempel på at verdiene våre praktiseres i turnfamilien. Dere er store og gode forbilder for de vi er satt til å ivareta, nemlig gymnastene våre.
    Så har vi en fantastisk gjeng med dommere som stiller opp helg etter helg. Dere sørger for at vi kan avholde NM og at tidsskjemaer følges og gymnastene blir evaluert på en objektiv og korrekt måte. Jeg gleder meg til neste gang vi er samlet»

    Lørdag 7.- og søndag 8. september er IL Hødd Turn vertskap for årets norgesmesterskap i apparatturn for kvinner og menn. 47 kvinner og 11 menn skal kjempe om norgesmestertittelen.

    IL Hødd Turn inviterer til turnfest i Ulsteinhallen i helgen. Norges beste turnere stiller til start, og flere av gymnastene har internasjonale mesterskapserfaringer fra både VM og EM.

    President i NGTF, Torgeir Røinås Pedersen, ser frem til helgens begivenhet.
    «Norgesmesterskapet er årets høydepunkt for de aller fleste. Det å kunne motta en kongepokal eller vinne medaljer i et Norgesmesterskap er stort og noe som går inn i historiebøkene. Noen har ambisjoner om å slåss om de edleste metallene, andre å kvalifisere seg til en finale eller å plassere seg på den øverste halvdelen av resultatlisten. Uansett har alle én ting felles, ønsket om å få ut sitt beste når det gjelder! På vegne av Norges gymnastikk- og turnforbund vil jeg rette en stor takk til IL Hødd Turn som påtar seg dette viktige arrangementet.».

    Også konkurranseleder i IL Hødd Turn Vegar Brandal gleder seg til å invitere eliten i turn-Norge til Ulsteinvik.
    «Vi er stolte av å kunne ta imot Noregs beste turnarar både på kvinne- og herresida. Vi håper at rammene rundt meisterskapen ligg til rette for at den enkelte kan få ut sitt potensial. Til alle utøvarar, lykke til og gi gass! Vi gler oss!».

    Slik følger du konkurransen
    Amedia vil dekke arrangementet, blant annet med direktesending på både lørdag og søndag. Dette vil sendes på direktesport.no

    Tidsplan lørdag
    11:10-14:30 Konkurransestart pulje 1
    16:30-18:30 Konkurransestart pulje 2

    Tidsplan søndag
    11:30-14:00 Konkurransestart finaler enkeltapparater

    Se fullstendig tidsplan og puljeinndeling her.
    Livescore finner du her.
    Du finner også informasjon på arrangør sin nettside.

    NGTF ble i sommer overrakt en gave fra Sparebankstiftelsen DNB på hele ni millioner kroner! Gaven skal benyttes til å dele ut utstyrspakker til klubber over hele landet. Målgruppene for apparatpakkene er ungdom 13-19 år, barn 10-12 år og parautøvere.

    Å dele ut gratis utstyrspakker til lagene er en stor glede og vi vet at dette vil bli til stor nytte og glede for medlemmene i vår landsdekkende organisasjon som teller mer enn 400 klubber. Ulike apparatpakker er nå utarbeidet. De er skreddersydd til ulike aldersgrupper og i sum vil dette være et flott tiltak for å ytterligere øke både volum og kvalitet i aktivitetene for våre medlemmer. Pakkene inneholder et bredt spekter av matter, skumapparater, parkour-utstyr, airtrack m.m. En nyhet er at fem av pakkene vil inneholde en såkalt luftgrop på 4 x 6 meter. Pakkene vil passe både i basishaller og ordinære idrettshaller.

    Irina Solem, leder for breddeavdelingen i NGTF, er svært tilfreds med tildelingen. «Det er tredje gang vi nå får tildelt midler fra Sparebankstiftelsen DNB. I 2017 mottok vi fem millioner og i 2022 mottok vi 7,8 millioner. Med årets tildeling betyr det at vi samlet sett har mottatt 21,8 millioner kroner, noe som utgjør over 90 apparatpakker til stor glede for våre klubber og medlemmer!  Det jobbes godt i mange klubber og vi ser fram til gode, begrunnede søknader som viser at utstyret blir tatt i bruk og at klubben er organisert på en måte som sørger for at apparatpakken bidrar til økt aktivitet. Det er i klubbene at aktiviteten skjer og vi er ute etter søknader som viser klubber som ønsker å være en positiv bidragsyter i lokalmiljøet, og organisasjonen for øvrig.»        

    Det skal deles ut totalt 36 apparatpakker fordelt på 15 pakker for aldersgruppen 10-12 år og para, 16 pakker for 13-19 år – parkour og fem pakker for 13-19 år – tropp. Alle klubber, uavhengig av geografi og størrelse, kan søke. Utvelgelse av hvilke klubber som får tildelt utstyrspakkene vil bli gjort ut fra en totalvurdering. Norges Gymnastikk- og Turnforbund står fritt til å velge hvilke klubber som skal få tildelt pakkene og det vil ikke bli gitt noen nærmere begrunnelse til foreninger/lag som ikke får tildelt utstyr.

    Søknadsfristen for å søke om apparatpakke er 30. september.

    Søknadene vil bli behandlet i løpet av to uker etter søknadsfristens utløp og målet er å dele ut pakkene innen utgangen av året.

    Her finner du beskrivelse av de forskjellige apparatpakkene vi tilbyr.

    Det kan søkes om tildeling av apparatpakke her

    Ved eventuelle spørsmål, ta kontakt med:

    Stig Nilssen

    workRådgiver anlegg og utstyr

    Nettotropp A utgjør den andre selekteringen av landslaget som består av tre juniortropper og tre seniortropper. Utøvere i denne selekteringen er tatt ut til respektive tropper. Uttaket ble gjort etter første nettosamling i august.

    Landslaget representerer Norge i EM 16.-19. oktober 2024 i Aserbajdsjan. Etter neste nettosamling i slutten av august, skal alle hjemmereservene være definert. Hvem som blir reserver under EM er en løpende vurdering og kan endre seg i løpet av oppkjøringsperioden og under EM.

    Gratulerer til utøverne som har kommet så langt, og takk til alle involverte utøvere som har bidratt til sterk konkurranse og utvikling for troppsgymnastikk i Norge!

    Resultater finner du her

    Viken og Oslo Gymnastikk- og Turnkrets (VOGTK) inviterer til gratis treningssamling i gymnastikkhjul 28.-29. september i Rygge. Alle som driver med gymnastikkhjul, eller har lyst til å prøve, er velkomne.
    Dette blir en samling for alle utøvere, fra nybegynnere og elite.

    Invitasjon til samlingen finner du her.

    Påmeldingen må inneholde: navn, fødselsdato, klubb, e-postadresse og hjulestørrelse. Påmeldingen sendes til gymhjul@vogtk.no
    Påmeldingsfrist er 18. september.

    VM i gymnastikkhjul ble avholdt i Almere, Nederland 31. juli til 3. august. Norge stilte med fire juniorer: Iselin Hørvel, Juliane Fosser og Tilde Strande Horntvedt fra Rygge IL Turn, og Malene Risøy Malmberg fra Spydeberg TF.

    Fra venstre: Juliane Fosser, Tilde Strande Horntvedt, Iselin Hørvel og Malene Risøy Malmberg.

    I juniorklassen deltok 40 gymnaster fra totalt 12 nasjoner. I all around-konkurransen ble Malene Risøy Malmberg beste norske på 26 plass (34,75 p) med ny personlig rekord. Videre fulgte Tilde Strande Horntvedt på 30. plass (30,8 p) og Iselin Hørvel på 33. plass (26,6 p). Juliane fosser endte på 37. plass (17,6 p).  

    I hopp ble Malene Risøy Malmberg nr. 18. i en svært jevn konkurranse hvor hun til slutt kun var 0,65 poeng unna finaleplass.

    I lagkonkurransen nådde ikke Norge helt opp og endte på 7. plass med 51,75 poeng i konkurranse mot seks andre nasjoner. Se fullstendig resultatliste fra VM her.

    Det ble dessverre ingen finaleplass for de norske jentene, men de tar med seg masse nyttig erfaring fra mesterskapet. Det er god læring i å se det høyeste nivået i verden på nært hold. Vi ønsker jentene lykke til videre i treningshverdagen og ser allerede frem mot nye muligheter i VM i 2026.

    I videoen under er en oppsummering av de norske jentenes innsats i VM.

    Venstre bak: Dina Sofie Rudshagen Harridsleff, Anne-Berit Fiane Hermansen, Iselin Hørvel og Heidi Kaugerud Voilås. Venstre foran: Tilde Strande Horntvedt, Malene Risøy Malmberg og Juliane Fosser

    Det er endelig klart for VM i gymnastikkhjul 2024. Årets VM arrangeres i Almere i Nederland, like utenfor Amsterdam fra onsdag 31. juli til lørdag 3. august. Norge stiller med fire forventningsfulle juniorgymnaster.

    Gymnastene som er tatt ut til å representere Norge er Iselin Hørvel, Juliane Fosser og Tilde Strande Horntvedt fra Rygge IL Turn, og Malene Risøy Malmberg fra Spydeberg TF. Både Iselin, Juliane og Malene gjør sin mesterskapsdebut, mens Tilde deltok i det forrige verdensmesterskapet som ble avholdt i Sønderborg i Danmark i 2022. Det samme gjorde for øvrig også Dina Sofie Rudshagen Harridsleff som i år er trener for de norske utøverne.  

    De norske jentene ankom VM-byen på mandag og gjennomførte sin første trening samme dag. Før konkurransen starter for jentene torsdag formiddag venter flere treninger, samt åpningsseremoni tirsdag kveld.

    Hele den norske delegasjonen, som i tillegg til gymnastene, består av delegasjonsleder Heidi Kaugerud Voilås, trener Dina Sofie Rudshagen Harridsleff og dommer Anne-Berit Fiane Hermansen, gleder seg til å komme i gang med konkurransen. De ser også frem til å møte gamle venner og knytte nye bånd for videre samarbeid og utvikling med de 11 andre nasjonene som deltar i årets VM.

    Slik følger du de norske utøverne
    Iselin Hørvel konkurrerer i blokk A, mens Malene Risøy Malmberg er i blokk C. Juliane Fosser finner vi i blokk D, og Tilde Strande Horntvedt er i blokk E. Juniorjentenes kvalifisering starter torsdag kl. 11:15.

    Fullstendig program finnes på arrangøren sin nettside. Se lenke her.

    Det internasjonale gymnastikkhjulforbundet (IRV) strømmer finalene på torsdag, fredag og lørdag direkte på sin Youtube-kanal. Åpningsseremonien tirsdag kl. 20:00 kan også strømmes ved å trykke her.