Etter en lenger og grundig prosess med god dialog og medbestemmelse blant tiltenkte hovedtrener er nå alle landsalgstrenerteamene satt og kan leses her.
Landslagssjef Henning Ottersen er veldig fornøyd med at det kom mange gode søkere til stillingene og vil takke alle som søkte. Det var mange gode kandidater denne runden, og som tidligere var det ingen enkel kabal å legge. Nå som alle team er på plass har landslagssjefen stor tro på at dette blir veldig bra. Det er også positivt for utviklingen av grenene at flere trenere er nye i en slik rolle og debuterer som landslagstrenere.
NGTF og landslagssjef Henning Ottersen ønsker alle landslagstrenere og hovedtrenere for landslagene lykke til og gleder seg til det videre arbeidet.
Landslagssejf Henning Ottersen minner om at klubb- og seniorutøvere som vil på rekrutteringssamling til landslag i august må huske å registrer seg. Utøvere med nettostatus fra EM 2024 skal også registrere seg og laste opp film på vansker om de ønsker å være med på ny periode. Landslagets utvalg av vansker fra nytt internasjonalt reglement (CoP25) er nå lagt til i landslagsmodellen.
Se forøvrig “loggen” med tanke på oppdateringer siden sist.
Frist for registrering av landslagsaktuell kubb med seniorer er 1. juni.
Frist for registrering og film på seniorutøvere er t.o.m. 15. juni.
Det jobbes som aldri før med å realisere nye basishaller og turnhaller i Norge. En ny hall kan bety mye for lokalmiljøet, og turn- og flerbrukshallen Nexus Nordkraft i Harstad er et godt eksempel på dette.
Harstad Turnforening fikk endelig realisert drømmen om en egen turnhall etter 15–20 år med krevende arbeid. Tidligere måtte de rigge opp og ned utstyr fire ganger i uken i en ballsporthall – en prosess som tok 25 % av treningstiden. Nå disponerer foreningen en egen turnhall og et motorikkrom seks dager i uken, gymsal to dager i uken, samt styrketreningsrom to dager i uken.
– Turnforeningen har fått et «hjem» i form av kontorplasser for våre to ansatte, lager, møterom, kafeteria og kjøkken. Dette har skapt en helt ny hverdag som motiverer både gymnaster, trenere og frivillige, forteller styreleder i Harstad turnforening Mats Bang Pedersen og tidligere styreleder Geir Borch Karlsen.

Viktig for rekrutteringen
Harstad Turnforening har i mange år hatt lange ventelister – på det meste opp mot 700 personer. Da de flyttet inn i den nye hallen, var ventelisten på ca. 600 personer.
– Siden innflyttingen i november 2024 har vi tatt opp rundt 250 nye gymnaster, og økt medlemsmassen fra 500 til snart 750. Ventelisten er dermed redusert tilsvarende, men interessen har igjen økt, så vi har fortsatt rundt 400 på venteliste, med de yngste nesten nyfødte. Vi håper å starte opp flere partier og dermed kunne ta inn enda flere gymnaster, sier Karlsen.
Ferdigstillelsen av turnhallen førte til behov for flere kompetente trenere.
– Vi er helt avhengige av å utvikle dyktige trenere, og har hatt prosjektet Unge trenere siden 2018. Her utdanner vi gymnaster fra 13 år og oppover til å bli trenere. Den nye hallen har bidratt til økt rekruttering både av trenere og unge trenere, og vi arrangerer både kretskurs og interne trenerkurs i hallen, forteller han.

Turnhallen har betydd mye for lokalmiljøet
En ny turnhall gir mye til et lokalmiljø og bidrar til økt aktivitet blant både unge og voksne. I Harstad har hallen hatt stor betydning for aktivitetsnivået i området.
– Interessen var allerede stor, men har nå økt ytterligere. Vi klarer fortsatt ikke å ta inn alle på ventelisten. Derfor arrangerer vi, med støtte fra Gjensidigestiftelsen, gratis åpen turnhall hver lørdag når hallen ikke er i bruk til andre arrangementer. Dette er et populært tilbud som ofte fulltegnes i løpet av få timer etter at vi legger det ut på isonen.no. I tillegg planlegger vi å starte baby-gym og eldregym på dagtid, og vi inviterer skoler og barnehager til å trene i hallen, sier Karlsen.
Han forteller også at responsen fra både gymnaster og foreldre har vært svært positiv etter at hallen stod ferdig.
Godt samarbeid sikret vellykket hallprosjekt
Å bygge en ny turnhall innebærer flere prosesser og mange aktører. Det kan være krevende, men Harstad Turnforening forteller om en positiv og effektiv gjennomføring.
– I samarbeid med kommunens prosjektleder og fagkoordinator for park og idrett ble byggeprosjektet gjennomført til avtalt tid og med høy kvalitet. Samarbeidet med utstyrsleverandøren Ifact Idrettsanlegg AS, med Eurogymnastics Equipments som underleverandør for grop og tropp, fungerte også svært godt, både med oss, kommunen og Harstadbygg, forteller Karlsen.

Sponsorer har også vært avgjørende for å realisere hallen, og foreningen har jobbet hardt med finansieringen.
– Vi jobber fortsatt med å supplere med sponsorer og støttespillere for å sikre videre drift, men utstyrsinvesteringen på ca. 9 millioner kroner er allerede fullfinansiert uten å øke kontingent eller treningsavgift for gymnastene, utover normal prisstigning, sier han.
Ønsker økt satsing på idrettstilbud til barn og unge
Avslutningsvis håper Karlsen at den nye hallen vil være et bevis på hvor lønnsomt det er å satse på idrett for barn og unge. Han håper også at Harstad Turnforening kan ta nye steg innen troppsturn, og igjen markere seg innen apparatturn, en disiplin foreningen har hatt sterke tradisjoner i tidligere.
Se video av den ferdigstilte hallen her. (Video av: Mats Bang Pedersen og Norconsult)
Lørdag 20. september 2025 skal Norges mest talentfulle og modige parkourutøvere samles i Leikvollhallen i Asker for å delta i Asker Open – en nasjonal parkourkonkurranse som markerer et viktig steg mot det aller første Parkour-NM i april 2026.
Arrangert av Asker Turnforening i samarbeid med NGTF, er Asker Open mer enn bare en konkurranse – det er en testarena for å forme fremtidens Parkour-NM. Her skal både konsept, logistikk og utøveropplevelse finjusteres for å sikre et mest mulig vellykket mesterskap neste år. For NGTF er det viktig å formidle at konkurransen er åpen også for deltakere uten klubbtilhørighet. Forbundet ønsker å invitere hele parkourmiljøet – også de uorganiserte utøverne – til en stemningsfull og inkluderende dag.
Konkurranseklasser for alle aldre
Den nasjonale konkurransen er åpen for utøvere fra 11 år og oppover, og er delt inn i følgende klasser (gjelder det året man fyller):
- • Senior (16+ år)
• Junior (13-15 år)
• Pre-junior (11-12 år)
I tillegg arrangeres det separat konkurranse i egen hall for deltakere mellom 6 og 10 år i følgende klasser (gjelder det året man fyller):
- • Mini warriors 2 (9-10 år) – regional konkurranse for Viken & Oslo og Innlandet.
• Mini warriors 1 (6-8 år) – lokal konkurranse for utøvere med maks én times reisevei.
Utøvere i den nasjonale konkurransen kan konkurrere i to grener: Speed, hvor det handler om å komme seg raskest mulig gjennom en hinderløype, og Freestyle, hvor kreativitet og tekniske ferdigheter står i fokus. Den regionale og lokale konkurransen vil foregå som en oppvisningskonkurranse.
Det utarbeides et eget nasjonalt reglement for begge grener, Speed og Freestyle, som på best mulig måte skal ivareta Parkourens egenart og den lekenheten som sporten springer ut fra. Reglementet vil bli klart like etter sommeren i 2025, og skal testes på dette arrangementet.
Mer enn bare konkurranse
Etter en dag fylt med spenning og adrenalin, inviteres deltakerne til en sosial vennekveld med bading i Risenga svømmehall og pizzaservering. Dette gir utøverne mulighet til å knytte bånd og dele erfaringer på tvers av klubber og aldersgrupper.
Asker Open 2025 er en unik mulighet for både erfarne og nye parkourutøvere til å vise frem sine ferdigheter, lære av hverandre og bidra til utviklingen av parkour som konkurranseidrett i Norge. Er du nysgjerrig på hva parkour egentlig handler om? Kom som publikum, bli en del av stemningen, hei fram utøverne – og kanskje får du lyst til å bli med neste gang. Dette blir en dag full av energi, fellesskap og spektakulære prestasjoner. Ikke gå glipp av det!
For mer informasjon og påmelding, besøk gymogturn.no eller kontakt Asker Turnforening på parkour@askerturn.no.
Den internasjonale sesongen i rytmisk gymnastikk er for alvor i gang, og våre norske landslagsgymnaster Josephine Juul Møller og Mathilde Richter har allerede fått måle seg mot verdenseliten i sesongens to første verdenscup-konkurranser i Sofia og Baku.
Begge konkurransene samlet mange av verdens beste rytmiske gymnaster, inkludert flere medaljevinnere fra VM og OL. De norske jentene visste at nivået ville være høyt, men tok utfordringen med sterk motivasjon og ønske om å prestere sitt beste.

Verdenscup-debut i Sofia
Sesongens første verdenscup gikk av stabelen i Sofia, Bulgaria, hvor hele 85 gymnaster deltok. Mathilde Richter deltok i sin første verdenscup og leverte flere solide kjøringer. Hun endte på en 63. plass sammenlagt, og fikk verdifull erfaring fra det internasjonale miljøet.
Foto: NGTF.
I et skarpt felt imponerte Josephine Juul Møller med køller og sikret en sterk 23. plass – hennes beste plassering i konkurransen. Sammenlagt ble det en 53. plass av 85.
– Konkurransen holdt et svært høyt nivå, og jentene våre leverte fine kjøringer med noen små feil – helt normalt på dette tidspunktet i sesongen, oppsummerte landslagssjef Stela Sultanova etter konkurransen.
Ballen satt i Baku
Helgen etter gikk turen videre til Baku, Aserbajdsjan, hvor nivået nok en gang var skyhøyt. Her byttet de norske gymnastene på rekkefølgen sammenlagt i resultatlisten – Mathilde tok en fin 47. plass, mens Josephine fulgte rett bak på 50. plass av totalt 65 deltakere. Josephine fikk også beste plassering i enkeltredskap, hvor hun sikret Norge 29. plass med ball.
– Det har vært to fine konkurranser med mye læring. Vi tar med oss verdifulle erfaringer videre inn i sesongen, sa landslagssjef Sultanova etter hjemkomsten.

Blikket rettes mot årets første mesterskap
For Josephine og Mathilde fortsetter sesongen med nye internasjonale oppdrag, og en av årets store milepæler er EM senere i vår, hvor de nok en gang får bryne seg på noen av Europas – og verdens – beste gymnaster. Målet er klarere enn noensinne: kontinuerlig utvikling og å markere Norge sterkere på den internasjonale arenaen.
Det ble en helg med idrettsglede, stil og sterke prestasjoner da Norgesmesterskapet for lag, tropper og duo/trio i rytmisk gymnastikk gikk av stabelen i Ålesund – et av årets mest prestisjefylte arrangementer i grensens terminliste.
Mesterskapet samlet noen av landets fremste gymnaster til en konkurranse preget av høyt nivå, flott lagånd og imponerende programmer. Totalt ble det delt ut åtte mesterskapstitler gjennom helgen.

Gullrush til Asker og sterke prestasjoner fra Tromsø
Asker Turnforening markerte seg som helgens store vinner, med flere gull og totalt fem pallplasser fordelt på både junior- og seniorklasser. Også Tromsø Turnforening leverte sterkt, med flere pallplasseringer og en imponerende laginnsats. Sammen viste klubbene både bredde og dybde – og at nivået i norsk rytmisk gymnastikk stadig løftes.
I seniorklassen for lag gikk Asker TF I helt til topps, foran Tromsø TF på sølvplass. Bronsemedaljen gikk til Asker TF II, som bekreftet klubbens solide bredde. I juniorklassen gjentok Asker prestasjonen med gull til Asker TF I, sølv til Tromsø TF og bronse til Asker TF II.

I seniorklassen for tropp kunne Tromsø TF motta hyllest for sine kjøringer da de mottok sine gullmedaljer, mens det nok en gang var Asker TF som leverte helgens vinnerprogram blant juniortroppene. Tromsø TF fulgte tett bak på sølvplass, mens Malvik Turn og RG sikret seg bronsemedaljen.

I klassen for duo/trio senior gikk de to øverste pallplassene til Straen GTF, der duoene Mjaaland/Ormøy og Dahl/Gule tok henholdsvis gull og sølv. Snarøya meldte seg også på i medaljekampen med duoen Hagen/Rolstad som til slutt tok bronse og sørget for en fin variasjon i toppen. I juniorklassen var det Bergens TF med duoen Gailiunaite/Øvreås som kunne ta med seg gullmedaljene hjem.
Alle resultater finnes her og kommer i resultatarkivet.
Norges Gymnastikk- og Turnforbund gratulerer alle deltakere og medaljevinnere med strålende prestasjoner – og retter en stor takk til arrangøren Aalesunds TF for et profesjonelt og inspirerende mesterskap!
Forsidebilde: Tatiana Torset.
Troppsgymnastikk søker arrangører til våre NM i TeamGym, NM i nasjonale klasser og Nasjonal konkurransen TeamGym rekrutt i 2026 med søknadsfrist 25. mai.
Vi søker arrangør til følgende konkurranser:
- NM nasjonale klasser jr. menn og miks avholdes 7.-8. februar
- NM nasjonale klasser jr. kvinner avholdes 7.-8. mars
- NM nasjonale klasser senior avholdes 28.-29. mars
- NM TeamGym junior avholdes 6.-7. juni
- NM TeamGym senior avholdes 20.-21. juni
- Nasjonal konkurranse TeamGym rekrutt avholdes 28.-29.november
For mer informasjon om de aktuelle konkurransene og kravene som stilles til arrangør så kan du lese hele dokumentet for utlysningen her.
Konkurransene utlyses på de aktuelle datoene på bakgrunn av vår faste forutsigbare terminliste for 2025 – 2026 som du kan se her.
De norske gymnastene Josephine Juul Møller og Mathilde Richter er klare for å representere Norge i de kommende World Cup-konkurransene i rytmisk gymnastikk. Først deltar de i Sofia, Bulgaria, fra 4. til 6. april, etterfulgt av Baku, Aserbajdsjan, fra 18. til 20. april. Dette markerer starten på sesongen for det norske landslaget.
Sesongåpning i Sofia
Den førstkommende helgen markerer starten på World Cup-sesongen i rytmisk gymnastikk, og Josephine Juul Møller og Mathilde Richter er klare til å konkurrere mot verdenseliten i Sofia, som nok en gang står som vert for første stopp i World Cup-serien i rytmisk gymnastikk. Konkurransen samler deltakere fra 50 land, inkludert toppnasjoner som Bulgaria, Italia og Tyskland for å nevne noen. I alt skal 89 individuelle gymnaster konkurrere, i tillegg til 16 tropper.
For Josephine er dette en viktig del av de første forberedelsene til EM i Tallinn i juni, hvor hun allerede er tatt ut til å representere Norge. Mathilde kommer inn i konkurransen med selvtillit etter å ha nettopp vunnet Norgescupen sammenlagt.
De norske gymnastene er allerede på plass i Sofia, hvor de finpusser de siste detaljene før konkurransestart i morgen, fredag. Med seg har de landslagssjef Stela Sultanova og internasjonal dommer Nedelina Nedelcheva. Norge er trukket til pulje A og har fått følgende startnummer og tidspunkter for helgens konkurranse:
Fredag 4. april – gruppe A starter kl. 08:00 (Norsk tid)
Kjørenummer 6 BALL – Mathilde Richter
Kjørenummer 18 BALL – Josephine Juul Møller
Kjørenummer 30 RING – Mathilde Richter
Kjørenummer 42 RING – Mathilde Richter
(med forbehold hvis strykninger)
Lørdag 5. april – gruppe A starter kl. 10:44 (Norsk tid)
Kjørenummer 6 VIMPEL – Mathilde Richter
Kjørenummer 18 VIMPEL – Josephine Juul Møller
Kjørenummer 30 KØLLER – Mathilde Richter
Kjørenummer 42 KØLLER – Mathilde Richter
(med forbehold hvis strykninger)

Neste stopp: Baku
Etter konkurransen i Sofia reiser de norske gymnastene videre til Baku for neste runde i World Cup-serien. Konkurransen finner sted fra 18. til 20. april, hvor våre norske jenter igjen skal møte sterke konkurrenter fra hele verden og få muligheten til å vise frem sine ferdigheter på den internasjonale scenen. Denne konkurransen er også en viktig del av deres forberedelser mot kommende mesterskap og en mulighet til å samle verdifull erfaring.
Norge er trukket til pulje A og pulje D med følgende startnummer fredag og lørdag:
Pulje A startnummer 11 – Mathilde Richter
Pulje D startnummer 4 – Josephine Juul Møller
Slik kan du følge med
Følg med på @gymogturn og @norwayrhythmicgymnastics på instagram for oppdateringer underveis.
Startlister, program og resultater oppdateres på:
WC SOFIA: FIGs side her, arrangør: Sofia World Cup 2025
WC BAKU: FIGs side her, arrangør: Baku World Cup 2025
Vi ønsker den norske delegasjonen lykke til!
Til helgen samles noen av Norges beste utøvere i rytmisk gymnastikk i Ålesund for å konkurrere om edelt metall i Norgesmesterskapet for tropp, duo/trio og lag. Med hele åtte mesterskapstitler på spill er det duket for en intens konkurransehelg i Spjelkavik Arena.
Årets mesterskap for tropper, lag og duo/trio finner sted 5. og 6. april i Spjelkavik Arena. Konkurransen vil samle både junior- og seniorutøvere fra hele landet, og publikum kan forvente imponerende prestasjoner fra noen av landets mest talentfulle gymnaster.
Kampen om gullet med idrettsglede i sentrum
Fjorårets nye lagkonsept skapte en tett og nervepirrende konkurranse, der Tromsø-laget til slutt sikret seniorgullet og satte en stopper for Asker TFs over ti år lange dominans. Spørsmålet er nå om Asker kan slå tilbake og gjenerobre tronen i år.
I juniorklassen var det Asker TF som selv gikk til topps, men kan en ny klubb utfordre dem denne gangen? Det blir spenning fra start til slutt i arenaen, hvor vi også kan glede oss til mange flotte programmer fra troppene og duo/trioene. Og med et tett program og stor prestisje knyttet til NM-titlene, ligger alt til rette for en helg fylt med idrettsglede og spektakulære prestasjoner.
Direktesending
For de som ikke har anledning til å være til stede i Ålesund, vil seniorklassen bli streamet live. Dermed kan du hvor enn du er over hele landet følge mesterskapet direkte og heie frem dine favoritter.
Her er lenker til konkurransen på lørdag:
NM rytmisk gymnastikk – dag 1 del 1 (fra kl. 13:50)
NM rytmisk gymnastikk – dag 1 del 2 (fra kl. 15:15)
Her er lenker til konkurransen på søndag:
NM rytmisk gymnastikk – dag 2 del 1 (fra kl. 11:20)
NM rytmisk gymnastikk – dag 2 del 2 (fra kl. 12:40)
Live resultater og annen informasjon
For mer informasjon om mesterskapet, inkludert program og live-resultater, besøk SkLive.no
Vi ønsker alle deltakere lykke til!
Foto: Sondre Thorstein