9. november fylles Drammenshallen opp med Nordens beste tropper i TeamGym.
Det var to klubber som søkte Norges Gymnastikk- og Turnforbund om å arrangere nordisk mesterskap TeamGym 2019, men det ble Drammen turnforening som fikk arrangørrollen.
– Drammen Turnforening er en av landets eldste turnforening og har lange tradisjoner av å arrangere konkurranser. Vi er stolte av å kunne få arrangere nordisk Mesterskap i Teamgym og ønsker å sette «Byen Vår Drammen» på kartet også i turnsammenheng. Dette er noe vi som foreningen har snakket om å kunne gjøre lenge, og når muligheten nå byr seg så skal vi gjøre det på en fortreffelig måte, sier leder av arrangementskomiteen for nordisk mesterskap Arve Leirvik. Nordisk mesterskap er et klubblagmesterskap mellom Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland.
Han forteller at klubben er heldige med mange engasjerte foreldre som har opplevd flere EM og nordiske konkurranser gjennom mange år.
– Så vi har fått mye inspirasjon på hvordan et mesterskap i denne målestokk faktisk kan bli en folkefest i Drammen denne helgen.
Det forventes 360 utøvere fra de nordiske landene. I tillegg håper Drammens Turnforening at Drammenshallen fylles med 2000 besøkende.
-Dette skal bli en turnfest med fart og moro, både for utøverne og ikke minst besøkende, mener Arve.
Nordisk mesterskap blir et utstillingsvindu
Norge har arrangert mesterskapet en rekke ganger tidligere. Det har vært stor utvikling i idretten siden mesterskapet sist ble arrangert i 2011 i Larvik.
– Det er en rivende utvikling av sporten internasjonalt, vanskenivået har økt i alle apparater. Det har også vært en økning i antall tropper, vi ser klasser som ikke har hatt full deltakelse før nå får flere tropper, spesielt menn- og miksklassen, sier leder i teknisk komité troppsgymnastikk, Kjetil Folkvord.
Norges Gymnastikk- og Turnforbund har opplevd en sterk økning i antall tropper de siste årene og i junior-NM i år var det rekord i antall tropper. Derfor er det ekstra gøy at nordisk mesterskap arrangeres her hjemme.
-Det er et viktig utstillingsvindu for oss og det er en inspirasjon for andre arrangører og utøvere som kan se de beste i vår idrett. Bredden vår er viktig, men som konkurransegren er vi også opptatt av å hevde oss blant de beste, sier Kjetil. Han ser frem til mesterskapet i Drammenshallen, og håper så mange som mulig tar turen.
–I Drammenshallen kan du oppleve troppsgymnastikk på det høyeste nivået vi har i Europa. I tillegg har Teknisk komité troppsgymnastikk forventninger om fulle tribuner og fantastisk stemning. Vi må benytte muligheten til å vise oss fra vår beste side når vi er på hjemmebane.
– Hit kommer de aller råeste gymnastene fra Norden!
– Nordisk mesterskap er litt som TeamGymens «Tour the france». Trykket kommer til og være helt i taket, sier gymnast Eirik Raanes i Drammens Turnforening. Han er gymnast på herretroppen og mikstroppen, og gleder seg til 9. november da Drammenshallen fylles opp av Nordens beste TeamGym-tropper.
-Nå jobber vi hardt og målrettet mot kvalifiseringen. Det blir mye trening fremover. Fokuset nå er å bli så trygg som mulig på de hoppene man skal kjøre, og få alt så rent som overhodet mulig i frittstående.
For Mathilde Sørvåg betyr det mye at det er hjembyen som er arrangør.
–Det er utrolig gøy for oss at vi får arrangere et så stort arrangement på hjemmebane. Det åpner muligheter for at flere i nærmiljøet får sjansen til å oppleve sporten vi kjemper så hardt for. Personlig håper jeg virkelig at dette kan skape mer interesse for troppsgymnastikk i Drammen, og håper også selvfølgelig på god rekruttering inn i foreningen, sier hun.
Også lagvenninne Vilde Ellevog ser frem til å konkurrere på hjemmebane.
– Det er både gøy, men også litt nervepirrende. Målet er vel å kjempe om topp-plasseringer i miks-klassen. Det kommer til å bli et stort arrangement med mange tilskuere fra Norden!
Benjamin Fjerdingstad håper halles fylles opp i november.
–Drammensere og alle fra nærområdet kommer aldri til å få oppleve en villere konkurranse enn dette, mener han, og legger til at det er de råeste gymnastene i Norden som kommer til Drammen.
Det nye nasjonale Gym for Life Challenge Norge reglement er revidert og klar til bruk. Nytt reglement er gjeldende fra 1. april 2019.
Endringer:
- GfL Norge skal arrangeres annet hvert år i uke 43 (oddetall, dvs. samme år som World Gymnaestrada eller World Gym for Life Challenge). De årene det arrangeres Landsturnstevne blir GfL Norge holdt i tilknytning til det)
- Minimum antall gymnaster 2
- Musikklevering 1 måned før arrangementet
- Tidligere «best in show»-pris skal ha et nytt navn: «Gym for Life»-pris og deles kun til 1 tropp (ikke 1 pris per kategori som tidligere)
- Flere nye underkapitler
Les det nye reglement på nettsiden til Gym for Life
NB! Denne samlingen avholdes ikke pga. for få innsendte søknader om deltakelse.
Vi viser til tidligere distribuerte landslagsmodell. Vi informere med dette om rekrutteringssamling landslag junior 8. juni i Stavernshallen, Stavern: Informasjon
Påmeldingsfrist: Innen utgangen av søndag 26. mai.
Vi oppfordrer alle involverte til å lese og gjøre seg godt kjent med landslagsmodellen i troppsgymnastikk.
Eventuelle spørsmål kan rettes til landslagssjef Henning Ottersen. E-post: henning.ottersen@gymogturn.no. Mobil: 930 15 107.
Det er endelig klart for World cup i Sofia, Bulgaria. Fredrikke Tynning-Bergestuen og Ingrid Bratsberg har ankommet byen hvor de skal konkurrere mot noen av verdens beste gymnaster!
Konkurransen er en fin forberedelse videre inn i sesongen for jentene. Dette er en konkurranse med høyt nivå og det er viktig for oss å øve på en slik arena. Første mesterskap for senior i år er EM i mai og det går fort frem til det.
Konkurransen starter i morgen, fredag 12. april med redskapene ring og ball, hvor første norske gymnast ut er Ingrid Bratsberg. Ingrid viste sist helg høyt nivå under NM og det blir spennende å følge hun i konkurransen. Fredrikke gjorde også en flott figur under NM, hvor hun tok bronse i mangekampen. De siste to redskapene i kvalifiseringen skal kjøres på lørdag, før det er redskapsfinaler søndag.
Tidsplan
(kan komme justeringer ved strykninger)
Fredag 12. april:
Pulje A (kl. 10:30 lokal tid)
– Kjørenummer 8: Ingrid – Ball
– Kjørenummer 31: Ingrid – Ring
Pulje C (kl. 15:05 lokal tid)
– Kjørenummer 18: Fredrikke – Ball
– Kjørenummer 41: Fredrikke – Ring
Lørdag 13. april:
Pulje C (kl. 10:30 lokal tid)
– Kjørenummer 7: Fredrikke – Køller
– Kjørenummer 30: Fredrikke – Vimpel
Pulje A (kl. 12:35 lokal tid)
– Kjørenummer 20: Ingrid – Vimpel
– Kjørenummer 43: Ingrid – Køller
Søndag 14. april er det finaler i enkeltredskap.
Hvordan følge med?
Offisiell Nettside
Startlister HER
Resultater HER
Livestream podiumstrening HER
TV Broadcast NOVA
Vi ønsker delegasjonen lykke til i Sofia!!
Julie Søderstrøm har turnet ferdig sitt EM her i Szczecin i Polen. Hun turnet rent og pent i alle apparater, men hun hadde dessverre hånda nedi matta på dobbel pikert ut av skranken og det ble også et fall i bom på sidesalto. Frittstående kjørte hun nydelig med koreografi og utførelse som er på høyde med de beste. Det holdt til en 61.plass med poengsummen 44,965. Det var totalt 76 jenter som turnet mangekamp.
Landslagssjef Laurens van der Hout har følgende kommentar: -Selvfølgelig hadde jeg håpet på en høyere poengsum etter at Julie har vært stabil og gjort flere gode konkurranser de siste ukene. Antonio har fortalt meg at hun var i god form på trening og i oppvarming, men at selv Julie som vanligvis holder hodet kaldt kan bli litt satt ut av et stort mesterskap som EM. Dette viser bare at vi trenger flere internasjonale konkurranser å hente erfaring fra. Før VM så blir det konkurranse i Belgia og Nederland på podiet og så Nord Europeisk mesterskap. Og det er enda noen måneder til VM som er vårt hovedmål.
Selv sier Julie: – EM gikk ikke helt som jeg hadde håpet på. Men er fornøyd med frittstående. Det var er en god erfaring og opplevelse som jeg tar med meg videre mot VM.
Hedmark Gymnastikk- og Turnkrets søker trener til kretslag Turn kvinner.
Uttaket til utviklingsgruppe 1 i RG er nå sendt til klubber med gymnaster som er tilbudt plass. I tillegg er det lagt til to gymnaster til i utviklingsgruppe 2. Gymnastene har frist for tilbakemelding på uttaket innen 15. april. Utviklingsgruppene varer til 01.10.2019.
Følgende gymnaster er tilbudt plass i utviklingsgruppe 1:
- Anna Eker Christoffersen, Skjeberg
- Ingeborg Skauge Nilsen, Fana
- Karoline Barstad Eide, Bergen
- Kathrine Olsen, Tromsø
- Marit Langleite, Straen
- Selma Monclair, Asker
- Tess Vermedal, Njård
I januar ble det tatt uttak til utviklingsgruppe 2.
I tillegg til de to ekstra gymnastene som er tatt inn i gruppen nå består den av følgende gymnaster:
- Adele Elise Fjeldstad, Njård
- Christina Salthammer, Kolbotn
- Erle Østvold Aamodt, Njård
- Kaja Skogland Nedland, Haugesund
- Karoline Stenbro Larsen, Kolbotn
- Leah Charlotte Fuglesten, Straen
- Thale Trondbøl, Njård
- Ulrikke Kyrkjebø Irgan, Bergen
Gymnaster i utviklingsgruppene trener til daglig i sin egen klubb, men kan bli invitert til samlinger både med og uten landslaget, samt tester. I tillegg vil landslagstrener ha oppfølging og kommunikasjon med lokal trener. Gymnastene i utviklingsgruppene deltar i nasjonale konkurranser og eventuelt internasjonale konkurranser i regi av klubben.
Utviklingsgruppene er viktig av flere grunner. Det er viktig å sikre generell kompetanseheving av potensielle gymnaster til fremtidig landslag. I tillegg er det viktig å dele kompetanse til trenere som igjen kan ta det med tilbake til klubben for videre utvikling.
Utviklingsgruppene skal ha første samling på landslagssenteret på Norges idrettshøgskole første helgen etter påske. Årets andre samling vil være under sommersamlingen i Haugesund i august.
Vi gratulerer til gymnaster med tilbudt plass!
Guttene har turnet ferdig her nede i Szczecin i Polen.
Pietro Giachino ble beste norske på 32.plass med 77, 766p, rett bak på 33.plass kom Stian Skjerahaug med 77,731p, Harald Wibye fikk 67.plass med 71,932p og Henrik Stiansen mistet et element i bøyle og med det mistet mange poeng , han kom på 74.plass med 65,798p. Til sammen var det 75 gutter som turnet mangekamp.
Landslagssjef, Gabriel Negru oppsummerer konkurransen slik: «Vi er ikke fornøyd med resultatet verken guttene eller jeg. Det var ikke disse prestasjonene vi forventet. Men vi trenere og utøvere har allerede hatt et møte hvor vi har analysert konkurransen og diskutert hva vi må gjøre for å prestere under konkurranse neste gang. EM kom tidlig i år og det er nok litt av grunnen til at det gikk som det gikk, men vi har lært at formen må holdes gjennom hele året. Vi har en plan for hva som skal gjøres fremover til de kommende konkurransene.
Det positivet er at vi har kvalifisert oss til European Games, som går i Minsk i sommer. »
Det er foretatt følgende endringer og konkretiseringer i landslagsmodellen:
- Artikkel 7 – Kutt i antall rekrutteringssamlinger – rekrutteringssamling for junior 21.09 utgår.
- Artikkel 8 – Konkretiseringer – Rekruttering av nye bruttoutøvere.
- Artikkel 9 – Konkretiseringer – «første avsnitt».
- Artikkel 9 – Vanskeelement SB1006 er vurdert aktuell også for gutter.
- Artikkel 9 – Må i tillegg fylle ut et elektronisk skjema ved opplasting av film.
Her kan du følge en intern link på vår nettside hvor du kan laste ned den siste utgaven av modellen.
Norges Gymnastikk- og Turnforbund arrangerer sin årlige anleggs- og lederkonferanse fredag 1. november til søndag 3. november på Quality Hotel 33, Oslo.
Konferansen vil ha innlegg om viktige temaer innen både utstyr og anlegg, der Idrettens basishall er den «røde tråden». Konferansen vil også rette seg mot både administrativ og sportslig ledelse i foreningene og blant annet ha temaer som:
- Heltidsansatte trenere
- Virksomhetsplan og sportslig plan i en forening
- Verdier, etikk, trakassering, varsling
Det vil også bli befaring til Norges Idrettshøgskole og Olympiatoppen.
Invitasjon og påmelding finner du her.