Skip to content

I forbindelse med Kurshelgen, vil Rogaland Gymnastikk- og Turnkrets inviterer til parasamling for trenere og ledere.

Dette kan passe for deg som har parti eller utøvere med tilrettelegging eller paraturn, for deg som har tidligere erfaringer eller som ønsker å vite mer om dette. (Du er velkommen selv om du ikke deltar på kurshelgen.)

Tidspunkt: Lørdag 24. august 2024, kl.1900-2100
(kl.1900 Para-prat, kl.2030 mat og drikke)

Mat og drikke er inkludert, ingen egenandel!

Sted: Sandnes

Program:          

Presentasjon av RGTK Parautvalg 

Hva skjer i Rogaland?

De ulike turngrenene 

Bredde – Konkurranse 

Dele erfaringer

Annet 

Mer informasjon og lenke til påmelding kommer snart.

Ved spørsmål kan du kontakte Parautvalget v/Eva Knudtzon Snincak evas@lyse.net

Endelig dato og mer informasjon kommer!

Norges Gymnastikk- og Turnforbund, i samarbeid med Lørenskog Gymnastikklag, inviterer deg til en spektakulær Paraturnfest i Kjennhallen – ParaGym Challenge 2024!

Arrangementet er åpent for alle barn, ungdom og voksne fra 11 år og oppover, enten du allerede er aktiv innenfor paraturn eller bare nysgjerrig på å prøve. Man kan enten vise en oppvisning (individuelt eller sammen med en gruppe) eller konkurrere i Turn og RG.

Konkurransen arrangeres samme dag som internasjonal vennskapskonkurranse som vil skape mye engasjement og idrettsglede i hallen!

Lørdag:
Kl. 11:00 Oppmøte
Kl. 11:30 Innmarsj
Kl. 12:00 Konkurransestart
Kl. 13:30 Premieutdeling (pokaler til alle)
Kl. 19:00 Bankett

Søndag:
Sosiale aktiviteter (mer info om innholdet kommer)

Se invitasjon for priser, samt informasjon om overnatting, påmelding/betaling og eventuell transport.

NGTF og Lørenskog Gymnastikklag ønsker alle velkommen!

I kombinasjon med den årlige paraturnfesten – ParaGym Challenge 2024 – ønsker Lørenskog Gymnastikklag og Stabekk Turnforening å invitere til en internasjonal vennskapskonkurranse 31. oktober til 3. november. Konkurransen vil bruke Special Olympics-reglement innen Rytmisk Gymnastikk, Turn Menn og Turn Kvinner. Konkurransen vil være åpen for alle nivåer (nivå A – 4), hvor utøverne må konkurrere på samme nivå for alle apparater.

Overnatting og reiseutgifter må ordnes og betales av deltakerne selv, i tillegg til en deltakeravgift på 50 € per deltaker (utøver, trener, forelder). Avgiften vil dekke transport, lunsj (fredag og lørdag), og festmiddag lørdag kveld. Frokost er inkludert på eventuelt hotell. Det vil bli ordnet transport fra flyplass (Gardermoen) til hotellet, og fra hotellet til Kjenn-hallen.

Hotell: Thon Hotels Snø. Vennligst trykk her for hotellreservasjon!

Foreløpig tidsplan:
Torsdag 31. oktober: Ankomst internasjonale delegasjoner
Fredag 1. november: Divisjonering (alle konkurranseutøvere)
Lørdag 2. november: Finalen (alle konkurranseutøvere)
Søndag 3. november: Lavterskelaktivitet og oppvisning

For mer informasjon, se invitasjon.
Detaljert registrering vil publiseres ved et senere tidspunkt.

Norges Gymnastikk- og Turnforbund ønsker å invitere til workshop i paraturn 15. – 16. juni i Oslo, hos Nordstrand Turnforening i Leirskallen turnhall.

Vi sikter på å utvide paratilbudet i Norge gjennom erfaringsutveksling og kompetanseheving, derfor ønsker vi å åpne opp for trenere som er nysgjerrige på paraturn, som søker tips og triks til treningsoppsett, planlegging og trenerrollen (samhandling mellom utøver-trener). Vurderer klubben din å starte et paratilbud, men er usikre på hvordan man går frem, vil dette kunne være en nyttig arena for å bygge nettverk innad i miljøet, og samtidig bidra til å trygge trenere i rollen sin.

Hotellopphold og planlagte måltider inngår i egenandelen på 800,- per person. Ønsker du ikke hotellopphold er egenandelen på 400,- per person. Overnattingssted er på Scandic Olympiatoppen på Sognsvann. Reisekostnader dekkes av den enkelte. Det er begrenset antall plasser!

Foreløpig tidsplan, egenandel og alternativer for reise finner du i invitasjonen øverst til høyre, i tillegg til annen nyttig informasjon.
Påmelding: Overnatting må meldes innen 2. juni, men du kan fortsatt melde deg på workshopen via skjema nederst på siden innen 14. juni dersom du ikke trenger overnatting.

For spørsmål, ta kontakt med Nicolai B. Jacobsen:
E-post: nicolai.jacobsen@gymogturn.no
Telefon: 926 27 413

______________________________________________________________________________________

Holmen Open er en lag og vennskapskonkurranse for turn kvinner og turn menn.

Aspiranter: Kun for klubber i Viken og Oslo Gymnastikk og turnkrets
Rekrutter og stige: Åpent for alle

Rogaland Gymnastikk- og Turnkrets med Sola turn og Brusand IL Turn, som teknisk arrangør, inviterer til Turntreff 1. – 4. skoletrinn for gutter og jenter, lørdag 3. februar 2024.

Vi oppfordrer spesielt de som går på tilrettelagt turn/paraturn til å melde seg på! Gymnastene må være gående og de må ha med seg nok ledsagere. Ta også gjerne kontakt om dere har spørsmål ang. dette.

Slemmestad Open – Vennskapskonkurranse for turn kvinner og turn menn
Vi gjentar suksessen med vår tradisjonelle vennskapskonkurranse, og gleder oss til å ta i mot utøvere i Holmen Turnhall 11 og 12 november.
Aspirant: kun for klubber i Viken og Oslo Gymnastikk og turnkrets
Rekrutt og Stige: åpen for alle

Sunn idrett inviterer til digital kurssamling for trenere i estetiske idretter søndag 3. september kl. 11.00-13.30: Kommunikasjon rundt mat, kropp og vekt.

Mange synes det kan være vanskelig å snakke om mat, kropp og vekt. Trenere spiller en viktig rolle i utøvernes liv, og hva de sier og gjør er derfor av stor betydning.

Kurset tar for seg følgende temaer: vekst og utvikling​, trener som rollemodell​, matglede og sunne idrettsmiljøer​ og bekymringssamtale​. Kurset legges opp som en workshop med innslag av caser som tilpasses estetiske idretter.

Kurset krever påmelding.

Meld deg på innen 28. august (post@sunnidrett.no)

Til orientering blir det til høsten også et fysisk kurs for utholdenhetsidretter. Dersom du mener det er ønskelig med flere grupper av idretter, ta kontakt.

Norges Gymnastikk- og Turnforbund har utviklet et trenerkurs i paraturn. Kurset er beregnet på trenere som ønsker mer kunnskap om hva paraturn er, og hvordan man inkluderer synshemmede, hørselshemmede, bevegelseshemmede og utviklingshemmede i turngrupper.

I forbindelse med ParaGym Challenge 2023 på Elverum 18.-19. november 2023, gjennomfører vi pilot på kurset, og håper at mange vil være med. Kurset gjennomføres med både teori og praksis. Vi anbefaler at deltakere har fullført Trener 1 kompetanse, men det er foreløpig ikke et krav.

Mer informasjon kommer i egen invitasjon.

Påmelding: skjer via www.minidrett.no
Se påmeldingslenke øverst til høyre eller søk opp kurset i MinIdrett: Søk etter «Paraidrettskurs del 1, Gymnastikk og Turn» eller kursnummer «10209616».

Påmeldingsfrist er 17. november 2023!

Ved spørsmål, ta kontakt med Nicolai Blindheim Jacobsen – nicolai.jacobsen@gymogturn.no