Skip to content

De fem gymnastene som i år utgjør Uno-X utviklingsgruppe deltok i forrige uke på treningssamling med det finske landslaget.

De norske gymnastene tilbragte tre fulle treningsdager sammen med det finske landslaget i tilrettelagte omgivelser på det olympiske treningssenteret i Kuortane. Turnarenaen innehar den største treningshallen for turn i Norden, og er del av et imponerende anlegg som huser flere olympiske idretter.

På samlingen jobbet de norske gymnastene med nye elementer og kombinasjoner før neste sesong. Samlingen var en fin arena for både gymnaster og trenere til å dele av kunnskap og erfaringer med dyktige kollegaer, i tillegg til å stifte bekjentskap med gymnaster vi ofte møter i internasjonale konkurranser.
Vi takker det finske landslaget for samarbeidet.

Uno-X utviklingsgruppe er et nytt konsept som turnlandslaget tester i 2024. Tanken bak å etablere en utviklingsgruppe er å legge til rette for utvikling i et langsiktig perspektiv. I år består gruppen av fem gymnaster på seniorlandslaget. Dette er Hannah Onyinye Ifeanyi, Amalie Norvang Dalene, Christine Victoria Kubon, Marie Nilsen Rønbeck og Keisha Abdullah Lockert.

Les mer om Uno-X utviklingsgruppe her.

F.v: Hannah Onyinye Ifeanyi, Amalie Norvang Dalene, Christine Victoria Kubon, Marie Nilsen Rønbeck og Keisha Abdullah Lockert.

Landslagssjef turn kvinner, Antonio Egri, har tatt ut de to førsteårsgymnastene Hannah Onyinye Ifeanyi og Keisha Abdullah Lockert til å konkurrere i World Challenge Cup i Varna i Bulgaria.

Kvalifiseringen går over to dager og startet i går, torsdag. Konkurransen startet med skranke for de norske jentene. I skranke utførte Hannah en øvelse med høyere vanskelighetsgrad enn hun har gjort tidligere. Det ble en liten feil, men hun fikk likevel en solid poengsum på 11.550 poeng som plasserte henne på 20. plass av 31 gymnaster. Keisha hadde en veldig fin gjennomføring og fikk sin høyeste poengsum i skranke med 11.950 poeng som resulterte i 16. plass.

Keisha Abdullah Lockert med en fin gjennomføring i skranke i World Challenge Cup i Varna.

I dag, fredag, fortsatte kvalifiseringen med bom og frittstående. I bom gjorde Hannah en god øvelse som vi har blitt vant til å se. Det resulterte i en poengsum på 12.400 og 13 plass av 37 gymnaster. Keisha hadde en liten feil og havnet på 26. plass med 11.400 poeng.

I frittstående fullførte Hannah konkurransen med en gjennomføring uten store feil og endte på 27. plass av 33 gymnaster, mens Keisha klinket til med nok en personlig bestenotering på 12.200 poeng som plasserte henne på 18. plass.

Verken Hannah eller Keisha var langt unna å kvalifisere til finale, og skal vi tro landslagssjefen så er det nok ikke så altfor lenge til finaleplassene kommer for de talentfulle gymnastene.
World Challenge Cup-konkurransen i Varna var siste konkurranse denne vårsesongen. Begge jentene har hatt en positiv utvikling første halvdel av 2024 og vokst mye som turnere på seniornivå. Vi gleder oss til å følge dem begge videre i år

Resultater fra konkurransen vil bli lagt ut på FIG sin resultatside her.

EM i turn er over for de norske jentene. Både seniorene og juniorene har gjennomført kvalifiseringen med flere gode prestasjoner. Det holdt dessverre ikke til finaleplass denne gangen, men jentene tar med seg nyttig erfaring videre. I denne artikkelen har vi samlet en oppsummering av den norske innsatsen i EM i turn for kvinner.

Juniorene
På fredag var det juniorene sin tur til å turne kvalifisering i Rimini. Dette var den første store internasjonale konkurransen for samtlige av de fire jentene. De norske jentene turnet i subdivisjon 4 og måtte vente i spenning før de fikk sin EM-debut fredag kveld. Selv om det ikke ble finaleplass på jentene gjorde de likevel en god konkurranse med bare ett fall totalt sett og ellers gode øvelser. De kan være stolte av prestasjonen. Laget endte på en 20. plass av totalt 26 lag med 130.696 poeng. Etter konkurransen var landslagssjef Antonio Egri fornøyd med innsatsen til de norske jentene

«Juniorjentene gjennomførte en veldig ren og stabil konkurranse i dag. Til å være deres første EM, og første store mesterskap, var dette et godt resultat».

Alle jentene deltok i mangekamp, og det var Nora Hermansen Jordhøy som endte øverst av de norske på 47. plass med 44.099 poeng. Alexandra Ore ble nummer 61 med 43.098 poeng, mens Leah Kristine Aarum og Lilja Nordmark fulgte like bak på 65. og 66. plass med henholdsvis 42.665 poeng og 42.565 poeng. Totalt var det 84 gymnaster som stilte til start i mangekamp.

Jentene reiser hjem fra Rimini med flere gode erfaringer som de kan ta med seg i arbeidet videre, og landslagssjefen har planen klar.

«Nå drar vi hjem til Norge og tilbake i hallen med hovedmål om å øke D-verdiene på alle øvelser. Neste konkurransesesong starter for de fleste i september. Vi gleder oss til å se juniorene utvikle seg videre».

Resultatene fra konkurransen finner du her.

Fornøyde juniorjenter feiret EM-debuten sammen med maskoten Luigi. f.v: Nora Jordhøy, Alexandra Ore, Lilja Hagerup og Leah Kristine Aarum.

Seniorene
Før torsdagens kvalifisering uttalte landslagssjefen at målsettingen til seniorene var å konkurrere mot poengsummen de har oppnådd i lagkonkurransene de siste EM’ene. Poengsummen endte på 143.964 poeng, noe som er helt på høyde med fjorårets poengsum på 144.062 poeng fra EM i Antalya. Landslagssjefen sa seg dermed godt fornøyd med det jentene presterte i kvalifiseringen.

«I dag fullførte seniorene det som var en av våre beste lagkonkurranser noensinne. Førsteårsseniorene Hannah Ifeanyi og Keisha Lockert var fantastiske med høy selvtillit og fokus, mens de mer erfarne gymnastene Selma Halvorsen og Juliane Tøssebro spilte sin roller på en svært god måte og fullførte jobbene sine perfekt med to apparater hver. Dessverre hadde ikke Mari Kanter sin beste dag, men som et lag fikk vi et flott resultat».

Seniorene startet i skranke og bom med solide prestasjoner. Keisha presterte best av de norske gymnastene i skranke, mens Hannah gjorde det best i bom. Etter de to første apparatene sto Hannah med 24.233 poeng, mens Keisha hadde 23.822 poeng, i det som skulle vise seg å bli en svært jevn duell mellom de to førsteårsseniorene. I bom presterte Juliane godt og fikk 11.666 poeng, mens Selma også viste seg fra en god side med 11.600 poeng i skranke. Mari var dessverre uheldig og fikk de to første apparatene ødelagt med fall.

I frittstående slo Mari sterkt tilbake med 11.533 poeng. En imponerende prestasjon hvor Mari får vist seg fra sin beste side etter å ha fått en tøff start på konkurransen. Like bak henne fulgte Juliane med 11.366 poeng. Best av de norske i frittstående var Keisha med 11.733 poeng, tett etterfulgt av Hannah, kun 0.067 poeng bak. Hopp var den siste øvelsen på programmet for Norge i kvalifiseringen. Her ble Selma den beste norske gymnasten med solide 12.800 poeng. Bak henne fulgte de resterende norske gymnastene med Keisha, Mari og Hannah som alle også fikk over 12.000 poeng.

Totalt sett endte de norske seniorene altså på en imponerende lagpoengsum på 143.964 poeng. Dette resulterte i en 20 plass av totalt 30 lag. Sammenlagt ble Keisha den norske gymnasten med høyest plassering på 48. plass i mangekamp med 48.066 poeng, kun 0.001 poeng foran Hannah på 49. plass. Mari Kanter endte på 81. plass med 41.633 poeng. Totalt deltok 87 gymnaster i mangekamp. Stor kudos til de erfarne gymnastene Mari, Selma og Juliane som er med på å øke prestasjonene til det norske laget ved å dele av sin kunnskap.

Seniorlaget er inne i et generasjonsskifte hvor to av gymnastene som turner er førsteårsseniorer. Landslagssjefen ser positivt på hvor seniorlandslaget står i dag og utviklingen laget viser.

«Selv om vi er midt i et generasjonsskifte er vi fortsatt i kontinuerlig fremgang. Dette viser at systemet og planene våre fungerer. I dag er jeg stolt av jentene og trenere, og alt arbeidet de har lagt ned».

Resultatene fra konkurransen finner du her.

Seniorjentene etter gjennomført kvalifisering i EM. f.v: Hannah Ifeanyi, Juliane Tøssebro, Mari Kanter, Keisha Lockert og Selma Halvorsen.

På det norske laget turnet
Senior
Hannah Onyinye Ifeanyi – Oslo Turnforening
Juliane Amalie Tøssebro – Bergens Turnforening
Keisha Abdullah Lockert – Oslo Turnforening
Mari Tideman Kanter – Holmen Tropp & Turn
Selma Andrea Halvorsen – Oslo Turnforening

Junior
Alexandra Ore – Holmen Tropp & Turn 
Leah Kristine Aarum – Nedre Glomma Turnforening
Lilja Nordmark Hagerup – Oslo Turnforening
Nora Hermansen Jordhøy – Oslo Turnforening

Bilde fra første treningsøkt i EM i Rimini, Italia, som ble gjennomført 28. april.
T.v. bak: Hannah Ifeanyi, Keisha Lockert, Juliane Tøssebro, Mari Kanter og Selma Halvorsen.
T.v. foran: Nora Jordhøy, Leah Kristine Aarum, Alexandra Ore og Lilja Hagerup.

Årets norgesmesterskap for junior, turn kvinner og turn menn, arrangeres helgen 25.-27. oktober 2024. Hokksund TF skulle opprinnelig arrangere mesterskapet, men de har dessverre måttet trekke seg. Vi lyser derfor ut arrangementet på nytt. Utlysningsdokumentet finner du ved å trykke her.

For ytterligere informasjon eller innsending av søknad: send e-post til konkurransekonsulent turn kvinner, Henrik Alvær, henrik.alvaer@gymogturn.no. Søknaden må inneholde en bekreftelse på at man oppfyller kravene som arrangør.

Søknadsfrist er satt til 15. mai 2024.

Norge forsynte seg godt av medaljene under Nordisk mesterskap i turn på hjemmebane i Oslo, og ble klart beste nasjon med til sammen 14 gullmedaljer, hvorav 11 var individuelt og tre var i lag. Det er en ekstremt bra prestasjon!
Detaljer om alle karakterer og resultater finner dere her.

Både junior og senior i turn kvinner og turn menn fra hele Norden møttes til mesterskap hos Oslo TF 6. – 7. april og det var fornøyde nasjoner som kunne sette nesen hjem i går, søndag!

En jubeldag i mangekamp- og lagkonkurransen
Vi fikk Nordiske mestere i mangekamp for turn menn senior med Sofus Heggemsnes og for turn menn junior med Ivan Maltsev. I mangekampen for turn kvinner gjorde juniordebutant Lilja Nordmark en strålende konkurranse og vant sølv, mens en annen debutant, Alexandra Ore vant bronsemedaljen. For juniorgutta ble det sølv på Joshua Ifeanyi og bronse til Kasper Berntsen. For turn kvinner senior leverte også Mari Kanter en god konkurranse og sikret seg bronsemedaljen. Det gjorde også Harald Wibye for turn menn senior.

I lagkonkurransen ble det norske juniorlaget for turn kvinner Nordiske mestre med hele fire gymnaster innenfor topp seks. Seniorlaget for jenter presterte også godt og vant sølv. Både junior- og seniorlaget for turn menn fulgte opp de gode prestasjonene og de endte begge på toppen av pallen og ble Nordiske mestre i lag. Imponerende resultater av alle de fire norske lagene!

Alt om lørdagens juniorkonkurranse finner du her og alt om lørdagens seniorkonkurranse finner du her.

Landslagssjef for turn kvinner, Antonio Egri, var meget godt fornøyd med resultatene fra lørdagen. Han var imponert over innsatsen og prestasjonene til jentene hvor blant annet hele juniorlaget var debutanter internasjonalt for Norge. Også seniorlaget er ungt og i utvikling så dette lover godt og en meget god test før EM i starten av mai.

Også landslagssjef i turn menn, Robert Hirsch var tilfreds med lørdagen. Han var spesielt imponert over hva juniorene leverte både som lag og individuelt. Han var også godt fornøyd med seniorene, men mente de hadde litt å jobbe med i skranke og frittstående før EM. Samtidig hadde mange av guttene noen nye øvelser som de testet ut og derfor var det forventet at ikke alle apparatene satt med en gang. Men dette er en viktig arena for å teste ut, og trene på, nye øvelser man skal vurdere om man skal sette inn i EM som avholdes i slutten av april.

Ni Nordiske mestre under søndagens apparatfinaler
Norge dominerte stort, spesielt på guttesiden og til sammen ble det kronet ni nordiske mestre fra Norge i de individuelle apparatene. Ytterligere 14 medaljer ble vunnet fordelt på guttene og jentene.

Alt om søndagens apparat finaler finner du her.

Det ble en stor fangst for guttene og spesielt juniorene imponerte med fem av seks mulige gull. Ivan Maltsev tok gull i frittstående og bøylehest og bronse i ringer. Joshua Uche Ifeanyi tok gullet i ringer og svingstang og fikk med seg bronse i bøylehest. Philip Lieske vant skranke og tok sølvet hopp. Kasper Berntsen fikk med seg sølv i skranke og bronse i hopp, mens Brian Rugland gjorde en solid øvelse og tok med seg sølvet i frittstående. Det er imponerende at hele juniorlaget fikk med seg individuelle medaljer i apparatfinalene, i tillegg til gull i lag og mangekamp i går.

Seniorguttene gjorde også mange sterke prestasjoner og flere av seniorene testet nye øvelser i forberedelsene mot EM. Harald Wibye tok med seg to gull i henholdsvis hopp og skranke, samt sølv i ringer og bronse i svingstang. Sofus Heggemsnes vant svingstang og tok sølvet med seg i svingstang. Peder Skogvang endte også med to medaljer, begge sølv i frittstående og ringer. I tillegg endte Niklas Syverhuset opp med sølvet i hopp. Inkludert gull i lag og mangekamp fra i går så ble det en meget bra helg for seniorgutta våre.

Juniordebutant med gull
For juniorjentene ble det jubel i bom ved Alexandra Ore som tok med seg gullet i sin internasjonale debut, og det på hjemmebane. Det er imponerende! I tillegg fulgte Mari Kanter opp med bronse, også hun i bom. Kanskje ikke helt de resultatene jentene hadde håpet på før apparatfinalene, men marginene er små og de er i godt driv så det blir spennende å følge utviklingen deres videre.

Arrangør leverte et strålende arrangement
Oslo Turnforening som teknisk arrangør leverte et meget godt arrangement, og det er imponerende å se hvor mange som er i sving under en slik helg. NGTF vil derfor rette en stor takk til Oslo TF som leverte på et høyt nivå.

Det ble en medaljetung under søndagens apparatfinaler under Nordisk mesterskap for juniorer og seniorer, turn kvinner og turn menn i Haslehallen i Oslo i dag med hele ni Nordiske gull og til sammen 23 medaljer for Norge.

Alle resultatene med karakterer finner dere her. Alt om lørdagens seniorkonkurranse finner du her og alt om lørdagens juniorkonkuranse finner du her.

Det ble virkelig stor fangst for guttene og spesielt juniorene imponerte med fem av seks mulige gull. Ivan Maltsev tok gull i frittstående og bøylehest og bronse i ringer. Joshua Uche Ifeanyi tog gullet i ringer og svingstang og fikk med seg bronse i bøylehest. Philip Lieske vant skranke og tok sølvet hopp. Kasper Berntsen fikk med seg sølv i sølv i skranke og bronse i hopp, mens Brian Rugland gjorde en solid øvelse og tok med seg sølvet i frittstående. Det er imponerende at hele juniorlaget fikk med seg individuelle medaljer i apparatfinalene i tillegg til gull i lag og mangekamp i går.

Seniorguttene gjorde også mange serke prestasjoner og flere av seniorene testet nye øvelser i forberedelsene mot EM. Harald Wibye tok med seg to gull i henholdsvis hopp og skranke, samt sølv i ringer og bronse i svingstang. Sofus Heggemsnes vant svingstang og tok sølvet med seg i svingstang. Peder Skogvang endte også med to medaljer, begge sølv i frittstående og ringer. I tillegg endte Niklas Syverhuset opp med sølvet i hopp. Inkludert gull i lag og mangekamp fra i går så ble det en meget bra helg for seniorgutta våre.

Juniordebutant med gull
For juniorjentene ble det jubel i bom ved Alexandra Ore som tok med seg gullet i sinn internasjonale debut og det på hjemmebane. Det er imponerende! I tillegg fulgte Mari kanter opp med bronse, også hun i bom. Kanskje ikke helt de resultatene jentene hadde håpet på før apparatfinalene, men marginene er små og de er i god utvikling så det blir spennende å følge utviklingen deres.

En stor takk til Oslo Turnforening
Vi må også rette en stor takk til teknisk arrangør Oslo Turnforening med en formidabel innsats før under og etter konkurransen. Gjennomføringen av mesterskapet var meget bra noe som gjorde helgen til en fantastisk opplevelse for både gymnaster, trenere, dommere, ledere og publikum!

De Norske guttene fulgte opp hvor juniorene slapp og sikret at Norge også ble Nordiske mestre i lag med 242,150 poeng, 3,5 poeng foran Sverige. I tillegg gjorde Sofus Heggemsnes en meget god mangekamp og ble nordisk mester med 82,050. Harald Wibye kjørte til 80,500 og tok dermed bronsen. Dette lover godt for EM.

Jentene leverte også en solid laginnsats med sølv i lagkonkurransen med 144,097 poeng, drøyt tre poeng bak Island. Island tok også gullet i mangekamp, mens Mari Kanter leverte en flott konkurranse og tok bronsen med 48,616 poeng.

Alle resultater fra dagens konkurranse finner du her. Og alt om konkurransen finner du her.

Laginnsatsen viste seg også i mangekampen for jentene med Keisha Abdullah Lockert på 4. plass med 47,399 poeng og Juliane Amalie Tøssebro på en 5. plass med 47,387 poeng. Selma Halvorsen endte på en 12. plass med 46,333 poeng og Hannah Ifeanyi endte på en 16. plass med 45,632. Landslagssjef Antonio Egri skrøt veldig av laginnsatsene til jentene og var fornøyd med resultatene til både juniorene og seniorene i dag. Med flere unge seniorer på laget og spennende juniorer venter det noen gode år for de norske jentene.

For guttene viste også laginnsatsen seg på resultatlisten med Peder Skogvang på en 6. plass med 77,800 poeng, Joar Amblie på en 9. plass med 76,500 poeng og Niklas Syvrehuset endte på en 13. plass med 74,950. Selv med lagseier og god laginnsats var det fortsatt en del å jobbe med frem mot EM for at laget skal prestere enda litt bedre kunne landslagssjef Robert Hirsch informere om etter konkurransen. Men han var selvfølgelig fornøyd med at Norge ble nordiske mestre og at Sofus vant mangekampen og ikke minst resultatene til juniorene.

I morgen, søndag, er det apparatfinaler som arrangeres og guttene har sikret seg 11 apparatfinaler, mens jentene skal i totalt syv apparatfinaler.

Juniorguttene var overlegne i Nordisk mesterskap og vant lagkonkurransen med 225,50 poeng, snaut 8 poeng foran Finland. Like imponerende var det for jentene som tok en overbevisende seier i lagkonkurransen med 136,565 poeng, snaut 3 poeng foran Island og sikret seg et fortjent gull.

Juniorlaget meget fornøyd med gull i lag.

I mangekampen ble det trippelt norsk for guttene med gull til Ivan Matsev på 74,800 poeng, sølv til Joshua Ifeanyi med 74,550 poeng og bronse til Kasper Berntsen med 74,000 poeng. Også Philip Lieske med en 7. plass og 70,750 poeng og Brian Rugland med sitt første mesterskap for Norge og en 8.plass med 70.250 poeng gjorde en solid konkurranse. Jentene imponerte også stort med sølv til Lilja Nordmark med 45,433 poeng og bronse til Alexandra Ore med 45,233 poeng. Ikke nok med det så fulgte Leah Kristine Aarum opp med en 4. plass og 45,033 poeng. Nora Jordhøy endte på en 6. plass med 44,782 poeng og Lea Hammer på en 13. plass med 42,483 poeng. Utrolig bra innsats av samtlige junior på både gutte- og jentesiden.

Glade medaljevinnere i mangekamp junior!

Glade medaljevinnere i mangekamp!

Alle resultater og livescore finner du her. Alt om Nordisk mesterskap finner du her.
I morgen, søndag, er det klart for apparatfinaler fra kl. 12.00. Norge er godt representert med 13 finaleplasser for guttene og 5 finaleplasser for jentene.

Kl. 15.05 skal seniorgutta i aksjon, mens jentene turner i siste subdivsjon som starter kl. 18.10.

NGTF, i samarbeid med Oslo TF, arrangerer Nordisk mesterskap i turn for junior og senior, turn kvinner og turn menn i Haslehallen, Oslo 6. – 7. april. Norge stiller med fire fulle lag og til sammen 20 gymnaster. Vi ønsker velkommen drøyt 100 gymnaster fra på Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene.

Tidsplaner, startlister og link til billettsalg med mer finner dere på arrangørens side her. Det er solgt godt med billetter, men fortsatt plass. Sikre deg billett nå eller ta sjansen på å kjøpe i døra! Link direkte til billettsalget finner du her. Livescore til konkurransen blir tilgjengelig her.
Det blir dessverre ingen streaming av dette mesterskapet!

Oslo TF har gjort en grundig jobb i forberedelsene og vi har troen på at dette blir en meget spennende konkurranse å følge!

Subdivisjon 1 og 2 er beregnet for juniorene. De norske juniorgutta turner i subdivisjon 1 fra kl. 08.40, mens juniorjentene turner i subdivisjon 2 fra kl. 11.45. De norske seniorgutta turner i subdivisjon 3 fra kl. 15.05 og seniorjentene turner i subdivisjon 4 fra kl. 18.10. Med andre ord er det norsk deltakelse gjennom hele dagen. På søndag starter apparatfinalene for både junior og senior kl. 12.00.

Regjerende Nordiske mestere
Norge gjorde rent bord for både juniorer og seniorer i mangekamp under Nordisk i 2022 og juniorjentene vant både lag og mangekamp under Nordisk mesterskap i 2023 så det er mange titler å forsvare og det blir spennende å følge helgens konkurranse for å se om det går like bra denne gangen!

Hvem turner for Norge

Turn menn junior
Kasper Berntsen, Oslo TF
Joshua Uche Ifeanyi, Oslo TF
Ivan Maltsev, Oslo TF
Brian Rugland, Kristiansands TF
Philip Lieske, Bergens TF

Turn kvinner junior
Alexandra Ore, Holmen Tropp & Turn
Lea Hammer, Oslo Turnforening
Leah Kristine Aarum, Nedre Glomma Turnforening
Lilja Nordmark, Oslo Turnforening
Nora Jordhøy, Oslo Turnforening

Turn menn senior
Harald Wibye, Bergens TF
Niklas Syverhuset, Bergens TF
Sofus Heggemsnes, Oslo TF
Peder Skogvang, Oslo TF
Joar Amblie, Oslo TF

Turn kvinner senior
Hannah Ifeanyi, Oslo Turnforening
Juliane Amalie Tøssebro, Bergens Turnforening
Keisha Abdullah Lockert, Oslo Turnforening
Mari Kanter, Holmen Tropp & Turn
Selma Andrea Halvorsen, Oslo Turnforening

Etter en vellykket kvalifisering gjennomførte Harald skrankefinalen i dag, lørdag. Dessverre var det ikke helt dagen i dag, og med 12,900 poeng ble det til slutt en 8. plass av åtte gymnaster i finalen. Resultatene fra finalene i dag og i morgen kan dere se her på livescore. Finalen i skranke ble vunnet av Illia Kovtun fra Ukraina. Det er ingen flere norske turnere med i finalene under denne konkurransen.

Bilde: Harald fornøyd med å nå finalen selv om det ikke gikk helt veien i dag. Foto: Valentyn Skrypin

Jacob med alvorlig bruddskade
Under kvalifiseringen i hopp på fredag gikk det skikkelig galt med Jacob Gudim Karlsen og under landingen i det som var et meget godt hopp gikk det galt. Jacob fikk et stygt brudd hvor han brakk begge benene i høyre legg. Jacob er nå i gode hender på sykehuset og venter på operasjon. Dette var veldig kjedelige nyheter og kontrastene til Harald sin finale kunne ikke væt større. Jacob var i meget god form og hadde levert gode resultater i hopp både under World Cup i Kairo og Cottbus. Nå blir fokuset først på operasjonen, samt hjemreise til Norge hvor han får videre oppfølging av vårt medisinske støtteapparat. NGTF sender de beste lykkeønskninger og god bedring til Jacob.

Hvordan gikk det for de norske i kvalifiseringen
Under første kvalik dag gjorde også Jacob en god prestasjon i ringer med 17. plass og 13,700 poeng. I frittstående endte Harald med en 42. plass og Peder med en 37. plass. Peder gjorde en god skrankeøvelse til 12,733 noe som hold til en 37. plass. I dag, fredag, har Harald kjørt til 12,500 poeng og Peder til 10,833 poeng i bøylehest. Det holdt til en 32. og 49. plass. I svingstang kjørte Peder til 11,833 poeng og en 32. plass.

For jentene turnet Selma hopp og skranke. I hopp endte det på en 25. plass med 11,950 poeng, mens det i skranke endte med en 38. plass med 11,233 poeng. Fredag turnet Selma kjørt bom til 9,666 poeng og Maria kjørt bom til 10,933 poeng. Det hold til en 61. og 41. plass.

Mer informasjon om konkurransen finner du på arrangør sin egen event-side her. Der vil blant annet resultatene legges ut.

For Norge stiller følgende gymnaster
Jacob Gudim Karlsen (ringer og hopp)
Peder Skogvang (frittstående, bøylehest, skranke og svingstang)
Harald Wibye (frittstående, bøylehest og skranke)
Maria Tronrud (bom)
Selma Halvorsen (hopp, skranke, bom og frittstående)

Livestream av konkurransen har vi fått informasjon om at skal skje på SmartScore. Finalene streames på FIG sin egen TV-kanal mot pay-per-view her. Alle øvelsene legges ut hos Elevien (på deres app) etter konkurransen.

For å finne igjen arrangør/konkurransen #agftrophy2024 i sosiale medier:
Facebook
Youtube
Twitter
Instagram
Tiktok