Under apparatfinalene i Nord europeisk mesterskap i turn i Dublin fortsatte den norske medaljefangsten fra lørdagens lag- og mangekamp. Dagens navn ble Sebastian Sponevik som tok gull i hoppe med 14.200 og bronse i frittstående med 13.650. Jacob Gudim Karlsen gjennomførte en meget god finaleøvelse i ringer og sikret seg sølvet med 13.850. Ikke nok med det, Keisha Lockert imponerte også med sølv i en flott bom-øvelse til 12.950 poeng og en 4. plass i hopp. Til slutt avsluttet Joar Amblie med en bronse i svingstang med 12.750 poeng.
I tillegg til medaljevinnerne endte Juliane Tøssebro på 5. plass i bom, Selma Halvorsen på 7. plass i hopp og Christine Kubon og Keisha Lockret på henholdsvis 6. og 7. plass i skranke. På guttesiden endte Peder Skogvang på 7. plass i svingstang. Både landslagssjefer og landslagstrenere på gutte- og jenten-siden var godt fornøyd med resultatene og så mange gode prestasjoner undre et meget godt arrangert nord europeisk mesterskap!
Alle resultatene fra helgens konkurranse blir lagt ut her.
Gull og 2*sølv i Nord europeisk under lag og mangekamp
En fantastisk dag under Nord europeisk mesterskap i turn her i Dublin på lørdag hvor både jentene og guttene imponerte stort. Guttene vant lagkonkurransen med 311.250 poeng foran Irland og Sverige. Jentene gjorde også en svært god lagkonkurranse og endte med sølvet med 191.350 poeng med Irland på førsteplass og Island på tredjeplass. I mangekampen fortsetter Keisha Abdullah Lockert å imponere som nybakt norgesmester og ender 0.1 poeng unna bronsen på en fjerdeplass med 49.150 poeng. For guttene satte Sebastian Sponevik personlig rekord i mangekamp og tok sølvet med 79.300 poeng og det smakte nok ekstra godt etter en del skadeproblemer og operasjon.
Alle resultatene fra helgens konkurranse blir lagt ut her.
Et stort skår i gleden over en god norsk lagprestasjon var skaden til Sofus Heggemsnes. Han røk dessverre akilles under frittstående etter å ha ledet konkurransen etter fire apparater. Sofus er ved godt mot, men en operasjon og et lengere avbrekk venter da han er tilbake i Norge. Vi ønsker Sofus god bedring!
Foran i rullestol sitter Sofus Heggemsnes. Foto: Valentyn Skrypin.
Av de andre norske som kjørte full mangekamp endte Joar Amblie på 8. plass med 77.600 poeng og Peder Skogvang på 11. plass med 77.200 poeng. Gledelig er det også å se at Jacob Karlsen er tilbake etter den alvorlige bruddskaden i leggen tidligere i år og kjører en veldig bra øvelse i ringer til 13.9!
Landslagssjef Robert Hirsch var fornøyd med lagprestasjonen til tross for en et alvorlig skade og noen få fall. Han kunne også fortelle at det var mange gode enkeltprestasjoner, blant annet med Sebastian sin mangekamp og Jacob sitt comeback i ringer.
På jentesiden var det flere som gjorde en god konkurranse og i tillegg til Keisha endte Christine Victoria Kubon på en flott 6. plass med 48.250 poeng, Juliane Tøssebro på 11. plass med 47.300 poeng, mens Selma Halvorsen endte på en 20. plass, Mali Neurauter på en 23. plass og Olivia Bergem på en 30. plass.
Mali Neurauter og Juliane Tøssebro. Foto: Joanna Uracz
Landslagssjef Antonio Egri var selvfølgelig både fornøyd og stolt av lagets prestasjoner. Hovedmålet var å komme på pallen med lag og det ble ett steg opp med sølv etter to år med bronse så det kunne han ikke vært mer fornøyd med. Videre kunne han fortelle at Keisha fortsetter å vise god form og han er ekstra stolt over at samarbeid med både landslag, klubb og skole fungerer så godt og hennes fremtid er meget spennende. Et ungt talent som kommer til å ta nye steg. Antonio avslutter med å si at han er fornøyd og stolt over hele laget og det er mer på vei med seks apparatfinaler i morgen, søndag.
.
Årets siste mesterskap for turn kvinner og turn menn, Nord europeisk mesterskap, avholdes 21. – 22. september i Dublin, Irland. Seks jenter og seks gutter er klare for å kjempe om edelt metall. Nord europeisk mesterskap består av de nordiske landene i tillegg til de britiske landene og dette er en veldig fin konkurransearena for våre gymnaster.
I år tas konkurransen opp til ett ekstra nivå da konkurransen skal gå på podium og hallen ser fantastisk ut. Mesterskapet er en del av et større arrangement i Dublin i år. Konkurransen skal gjennomføres i Sport Irland National Indoor Arena og mer info om konkurransen finner dere på det irske forbundet sine sider her. Livescore turn menn finner dere her, turn kvinner her og resultater vil bli publisert her. Det vil være mulig å følge konkurransen via livestream mot betaling her.
Hvem turner for Norge
Turn kvinner
Christine Victoria Kubon, Bergens TF
Juliane Amalie Tøssebro, Bergens TF
Keisha Abdullah Lockert, Oslo TF
Mali Trongmo Neurauter, Oslo TF
Olivia Laszlo Bergem, Oslo TF
Selma Andrea Halvorsen, Oslo TF
Turn menn
Harald Wibye, Bergens TF
Sofus Heggemsnes, Oslo TF
Peder Skogvang, Oslo TF
Joar Amblie, Oslo TF
Sebastian Sponevik, Hoppensprett Turn
Jacob Karlsen, Oslo TF
Godt å se Jacob tilbake i landslagsdrakt etter den stygg bruddskaden i leggen i vinter/vår!
Når turner det norske laget
Lørdag 21. september gjennomføres mangekamp/lag og kvalifisering til apparatfinaler. Guttene skal i aksjon i subdivisjon 1 kl. 10.00 lokal tid (kl. 11.00 norsk tid) og jentene skal i aksjon i subdivisjon 2 kl. 14.35 lokal tid (15.35 norsk tid).
Lørdag 22. september er det klart for apparatfinaler og de starter kl. 10.05 lokal tid (11.05 norsk tid). Mer informasjon kan dere finne i konkurranse planen her.
Olympiatoppens trenerutviklingsprogram Trenerløftet, skal i gang med nye kull på Trenerløftet 1 og Trenerløftet 2 som starter opp våren 2025.
Prosjektet tar utgangspunkt i Olympiatoppens modell for trenere i norsk toppidrett:
- Idrettsfaglig kompetanse
- Ledelses- og relasjonskompetanse
- Kompetanse til å lede seg selv
Deltaker på Trenerløftet 1 skal gjennom 18 måneder og 15 besøk/veiledninger, og trener veiledes av en erfaren og skolert veileder fra Olympiatoppen. Det er et mål å videreutvikle kompetansen til unge, talentfulle trenere som trener unge, talentfulle utøvere.
I tillegg til å få besøk av en veileder i trenings- og konkurransesammenheng, samles trenerne i hver region seks ganger i løpet av året for erfaringsutveksling, nettverksbygging og kunnskapsutvikling.
Søknadskriterier for Trenerløftet 1
- – Treneren må ha klare ambisjoner om en trenerkarriere
- – Treneren må være motivert for å være med og dele erfaringer i en gruppe sammen med andre motiverte, dedikerte og talentfulle trenere.
- – Treneren må være trygg på at deltakelse i Trenerløftet vil bidra positivt til egen og utøvernes utvikling.
- – Søkeren må være trener for en gruppe utøvere (primært der en eller flere utøvere kan defineres som morgendagens toppidrettsutøver) nå og gjennom hele perioden
- – Søkeren må ha tilhørighet til et godt utviklings- og klubbmiljø som støtter trenerens kompetanseutvikling. Vi vil også legge vekt på trenerens rammevilkår (arbeidskontrakt, støtte, og mulighet til å fokusere på trenervirket)
- – Søkeren må ha grunnleggende trenerutdanning (minimum Trener 2) i eget særforbund. Annen relevant idrettslig utdannelse kan telle positivt
- – Søkeren må ha, og kunne vise til, en sterk motivasjon for å utvikle seg videre som trener, samt ha et personlig mål om å forbli trener
Trenerløftet 2 har lignende form og metode som Trenerløftet 1, og består av følgende gjennom 18 måneder:
- – Veiledning – en veileder fra Olympiatoppen besøker treneren i trenings og konkurransesituasjon 15 ganger gjennom 18 måneder. Veileder og trener vil sammen bestemme, og jobbe med trenerens utviklingsmål.
- – Fellessamlinger – trenerne samles seks ganger gjennom perioden (18 måneder) for å utveksle erfaringer, knytte nettverk, og fortsette læringen sammen.
Søknadskriterier for Trenerløftet 2 finner du her
Ønsker du å søke Trenerløftet 1 og 2 må det legges ved et anbefalelsesbrev fra særforbundet (trenerutviklingsansvarlig, sportssjef eller landslagssjef) i tillegg til et anbefalelsesbrev fra arbeidsgiver (idrettslag/særforbund/toppidrettsgymnas el.). Vedleggene må være klare før du begynner på søknadsprosessen, og lastes opp underveis. Begynn derfor søknadsprosessen i godt tid!
Søknadsperioden er 15. september til 15. oktober for Trenerløftet 1 og 2
Eventuelle spørsmål kan rettes til avdelingsleder kompetanse, Christine Ellingsen, e-post christine.ellingsen@gymogturn.no
Under helgens NM i turn kvinner og turn menn var eliten i Norge samlet i Ulsteinvik for å konkurrere om medaljer, kongepokal og retten til å kunne kalle seg Norgesmester i turn. IL Hødd Turn sørget for en flott ramme rundt konkurransen i Ulsteinhallen, hvor det ble en tøff kamp om seieren på både kvinne- og herresiden. Vi kan nå gratulere Keisha Lockert og Sofus Heggemsnes, begge fra Oslo Turnforening, som individuelle Norgesmestre i turn.
På lørdag var det duket for mangekamp for både turn kvinner og turn menn. På kvinnesiden stilte 45 spente gymnaster til start. På forhånd var det forventet en jevn kamp om kongepokalen mellom de fremste kvinnelige gymnastene, og jevnt skulle det bli. Det var spenning hele veien når både de etablerte landslagsturnere og jentene som er førsteårsseniorer viste turn på et høyt nivå. Til slutt var det Keisha Lockert fra Oslo Turnforening som trakk det lengste strået med 49.550 poeng. Keisha imponerte gjennom hele konkurransen og tok en vel fortjent seier og ble kronet med kongepokal i en alder av 16 år. Christine Kubon fra Bergens Turnforening tok andreplassen med 48.500 poeng, mens lagvenninne Juliane Tøssebro tok tredjeplass med 47.850 poeng.
I lagkonkurransen vant Oslo Turnforening et overlegent gull med en poengsum på 145.500. På andreplass fulgte Nedre Glomma Turn med 137.000 poeng, mens Oslo Turnforening 2 tok tredjeplass, kun 2.000 poeng bak andreplass.
Landslagssjef turn kvinner, Antonio Egri, var svært fornøyd med nivået som ble vist i konkurransen.
«Denne NM-konkurransen gjorde meg utrolig stolt av hele turn kvinner-familien. Det var ikke bare rekordmange gymnaster som stilte til start, det var også et veldig høyt nivå på flere gymnaster enn vi har blitt vant til å se. Dette viser at det er gjort mye bra arbeid i turn kvinner-miljøet i det siste og at fremtiden ser spennende ut.
Stor applaus til både gjengen fra Bergens Turnforening med Christine Kubon og Juliane Tøssebro på henholdsvis 2.- og 3. plass, og til Oslo Turnforening som hadde flere gymnaster innenfor topp 10. Til slutt må vi også gratulere vår nye Norgesmester, Keisha Lockert fra Oslo Turnforening! Vel fortjent kongepokal.».
Også på herresiden var det spenning helt frem til siste apparat blant de 11 gymnastene som stilte til start. Det var en jevn konkurranse hvor det til slutt utviklet seg til en gullkamp mellom to gymnaster fra Oslo Turnforening, Sofus Heggemsnes og Peder Skogvang. Etter det siste apparatet var det Sofus som sto igjennom som vinner og kunne strekke hendene i være og juble for NM-gull med en poengsum på 77.800. Peder fulgte like bak og tok andreplass med 77.050 poeng. På tredjeplass fulgte Joar Amblie med 75.650 poeng, også han fra Oslo Turnforening. Joar tok steget opp på pallen for første gang i en mangekamp i NM senior.
Med tre turnere på pallen vant Oslo Turnforening lagkonkurransen foran Bergens Turnforening som tok sølv.
Det ble ikke delt ut kongepokal til Norgesmesteren i turn menn da Norges Idrettsforbund stiller krav til minimum 15 deltakere for å dele ut kongepokal. Vi gratulerer uansett Sofus med Norgesmestertittelen.
På søndag var det tid for apparatfinaler som igjen bød på flotte prestasjoner. På jentesiden ble gullene søsterlig fordelt med fire ulike vinnere.
Bom: Hannah Ifeanyi, Oslo TF (11.800 poeng)
Frittstående: Keisha Lockert, Oslo TF (12.850 p)
Hopp: Amalie Norvang Dalene, Nedre Glomma Turn (12.950 poeng)
Skranke: Juliane Tøssebro, Bergens TF (11.850 poeng)
På herresiden ble det fire ulike vinnere. Det ble også en spektakulær avslutning i svingstang der flere av gutta prøvde seg på nye slippmomenter til stor glede for et entusiastisk publikum. Følgende gymnaster i turn menn vant gull i apparatfinalene:
Bøylehest: Peder Skogvang, Oslo TF (12.650 poeng)
Frittstående: Peder Skogvang, Oslo TF (13.250 poeng)
Hopp: Harald Wibye, Bergens TF (13.975 poeng)
Ringer: Sebastian Sponevik, Hoppensprett Turn (13.150 poeng)
Skranke: Harald Grimsrud Wibye, Bergens TF (13.650 poeng)
Svingstang: Peder Skogvang, Oslo TF (13.250 poeng)
Fullstendig resultatliste fra alle konkurransene i NM her.
Til slutt ønsker vi å rette en stor takk til IL Hødd Turn for et fantastisk mesterskap. President i NGTF, Torgeir Røinås Pedersen, var selv til stede i Ulsteinvik og ble imponert over arbeidet arraangørklubben har lagt ned.
«Hødd IL er en klubb uten ansatte ressurser, og det å gjennomføre et så stort arrangement slik dette ble gjort er intet annet en imponerende. En fantastisk gjeng med ildsjeler gjorde at alle følte seg ivaretatt og møtt på sine behov fra de kom til de dro. Tusen takk til alle i IL Hødd Turn som bidro til at dette virkelig ble et Norgesmesterskap vi sent vil glemme.».
«Så må jeg også nevne de flotte utøverne våre. Du blir alltid møtt med entusiastiske smil og praten sitter løst. Jeg er utrolig stolt over det dere gjør og det dere er! Trenere og dommere må også fremheves. Det å se den omsorgen og ivaretakelsen som alle de flotte trenerne våre gir våre gymnaster er et tydelig eksempel på at verdiene våre praktiseres i turnfamilien. Dere er store og gode forbilder for de vi er satt til å ivareta, nemlig gymnastene våre.
Så har vi en fantastisk gjeng med dommere som stiller opp helg etter helg. Dere sørger for at vi kan avholde NM og at tidsskjemaer følges og gymnastene blir evaluert på en objektiv og korrekt måte. Jeg gleder meg til neste gang vi er samlet»
Lørdag 7.- og søndag 8. september er IL Hødd Turn vertskap for årets norgesmesterskap i apparatturn for kvinner og menn. 47 kvinner og 11 menn skal kjempe om norgesmestertittelen.
IL Hødd Turn inviterer til turnfest i Ulsteinhallen i helgen. Norges beste turnere stiller til start, og flere av gymnastene har internasjonale mesterskapserfaringer fra både VM og EM.
President i NGTF, Torgeir Røinås Pedersen, ser frem til helgens begivenhet.
«Norgesmesterskapet er årets høydepunkt for de aller fleste. Det å kunne motta en kongepokal eller vinne medaljer i et Norgesmesterskap er stort og noe som går inn i historiebøkene. Noen har ambisjoner om å slåss om de edleste metallene, andre å kvalifisere seg til en finale eller å plassere seg på den øverste halvdelen av resultatlisten. Uansett har alle én ting felles, ønsket om å få ut sitt beste når det gjelder! På vegne av Norges gymnastikk- og turnforbund vil jeg rette en stor takk til IL Hødd Turn som påtar seg dette viktige arrangementet.».
Også konkurranseleder i IL Hødd Turn Vegar Brandal gleder seg til å invitere eliten i turn-Norge til Ulsteinvik.
«Vi er stolte av å kunne ta imot Noregs beste turnarar både på kvinne- og herresida. Vi håper at rammene rundt meisterskapen ligg til rette for at den enkelte kan få ut sitt potensial. Til alle utøvarar, lykke til og gi gass! Vi gler oss!».
Slik følger du konkurransen
Amedia vil dekke arrangementet, blant annet med direktesending på både lørdag og søndag. Dette vil sendes på direktesport.no
Tidsplan lørdag
11:10-14:30 Konkurransestart pulje 1
16:30-18:30 Konkurransestart pulje 2
Tidsplan søndag
11:30-14:00 Konkurransestart finaler enkeltapparater
Se fullstendig tidsplan og puljeinndeling her.
Livescore finner du her.
Du finner også informasjon på arrangør sin nettside.
Landslaget i turn kvinner har tilbragt den siste uken på treningsleir i Gdansk i Polen.
Sommersamlingen i Gdansk for senior- og juniorjentene nærmer seg slutten. Samlingen markerer starten på en ny konkurransesesong hvor det blant annet skal kåres norgesmestre for både senior og junior. Det er flere konkurranser å se frem til denne sesongen, og jentene har lagt ned mye hardt arbeid for å være klare. Det har blitt jobbet med nye elementer og kombinasjoner i hallen, samtidig som man har benyttet tiden utenfor hallen til å ha det gøy og bygge samhold.
Vi ønsker alle lykke til med videre forberedelser til den kommende sesongen.
Forbundsstyret er den øverste myndighet i vår organisasjon, og arbeider kontinuerlig med å fremme idrettens verdier og utvikling. Gjennom dedikerte komiteer sikrer vi at alle aspekter av idretten vår blir ivaretatt på best mulig måte. I den forbindelse skal Forbundsstyret oppnevne nye komiteer for perioden 01.09.2024 – 31.08.2025. På grunn av en pågående organisasjonsprosess er funksjonstiden satt til ett år. Komiteene som skal oppnevnes vil arbeide etter de mandatene som ble vedtatt av styret.
Nytt av året er at alle komiteer, arbeidsgrupper og utvalg skal inkludere minst ett medlem under 26 år, og komiteene bør representere begge kjønn. Vi oppfordrer unge kandidater og søkere av alle kjønn, til å søke.
Frist for å fylle ut skjema er 15. august 2024.
Komiteer som skal oppnevnes:
- – Teknisk komite turn kvinner
- – Teknisk komite turn menn
- – Teknisk komite rytmisk gymnastikk
- – Teknisk komite troppsgymnastikk
- – Breddekomitè
- – Arbeidsgruppe parkour
- – Arbeidsgruppe gymnastikkhjul
- – Arbeidsutvalg para
- – Arbeidsutvalg marked- og sponsor
- – Utstyrs- og anleggskomite
Disse komiteene spiller en avgjørende rolle i å sikre kvalitet og fremdrift i vårt arbeid, og vi oppfordrer til å foreslå kvalifiserte kandidater. Dette er en unik mulighet til å bidra til utviklingen av vår idrett.
Nye komiteer/arbeidsgrupper/utvalg oppnevnes på forbundsstyremøte 24. og 25. august 2024.
De fem gymnastene som i år utgjør Uno-X utviklingsgruppe deltok i forrige uke på treningssamling med det finske landslaget.
De norske gymnastene tilbragte tre fulle treningsdager sammen med det finske landslaget i tilrettelagte omgivelser på det olympiske treningssenteret i Kuortane. Turnarenaen innehar den største treningshallen for turn i Norden, og er del av et imponerende anlegg som huser flere olympiske idretter.
På samlingen jobbet de norske gymnastene med nye elementer og kombinasjoner før neste sesong. Samlingen var en fin arena for både gymnaster og trenere til å dele av kunnskap og erfaringer med dyktige kollegaer, i tillegg til å stifte bekjentskap med gymnaster vi ofte møter i internasjonale konkurranser.
Vi takker det finske landslaget for samarbeidet.
Uno-X utviklingsgruppe er et nytt konsept som turnlandslaget tester i 2024. Tanken bak å etablere en utviklingsgruppe er å legge til rette for utvikling i et langsiktig perspektiv. I år består gruppen av fem gymnaster på seniorlandslaget. Dette er Hannah Onyinye Ifeanyi, Amalie Norvang Dalene, Christine Victoria Kubon, Marie Nilsen Rønbeck og Keisha Abdullah Lockert.
Les mer om Uno-X utviklingsgruppe her.
Landslagssjef turn kvinner, Antonio Egri, har tatt ut de to førsteårsgymnastene Hannah Onyinye Ifeanyi og Keisha Abdullah Lockert til å konkurrere i World Challenge Cup i Varna i Bulgaria.
Kvalifiseringen går over to dager og startet i går, torsdag. Konkurransen startet med skranke for de norske jentene. I skranke utførte Hannah en øvelse med høyere vanskelighetsgrad enn hun har gjort tidligere. Det ble en liten feil, men hun fikk likevel en solid poengsum på 11.550 poeng som plasserte henne på 20. plass av 31 gymnaster. Keisha hadde en veldig fin gjennomføring og fikk sin høyeste poengsum i skranke med 11.950 poeng som resulterte i 16. plass.
I dag, fredag, fortsatte kvalifiseringen med bom og frittstående. I bom gjorde Hannah en god øvelse som vi har blitt vant til å se. Det resulterte i en poengsum på 12.400 og 13 plass av 37 gymnaster. Keisha hadde en liten feil og havnet på 26. plass med 11.400 poeng.
I frittstående fullførte Hannah konkurransen med en gjennomføring uten store feil og endte på 27. plass av 33 gymnaster, mens Keisha klinket til med nok en personlig bestenotering på 12.200 poeng som plasserte henne på 18. plass.
Verken Hannah eller Keisha var langt unna å kvalifisere til finale, og skal vi tro landslagssjefen så er det nok ikke så altfor lenge til finaleplassene kommer for de talentfulle gymnastene.
World Challenge Cup-konkurransen i Varna var siste konkurranse denne vårsesongen. Begge jentene har hatt en positiv utvikling første halvdel av 2024 og vokst mye som turnere på seniornivå. Vi gleder oss til å følge dem begge videre i år
Resultater fra konkurransen vil bli lagt ut på FIG sin resultatside her.
EM i turn er over for de norske jentene. Både seniorene og juniorene har gjennomført kvalifiseringen med flere gode prestasjoner. Det holdt dessverre ikke til finaleplass denne gangen, men jentene tar med seg nyttig erfaring videre. I denne artikkelen har vi samlet en oppsummering av den norske innsatsen i EM i turn for kvinner.
Juniorene
På fredag var det juniorene sin tur til å turne kvalifisering i Rimini. Dette var den første store internasjonale konkurransen for samtlige av de fire jentene. De norske jentene turnet i subdivisjon 4 og måtte vente i spenning før de fikk sin EM-debut fredag kveld. Selv om det ikke ble finaleplass på jentene gjorde de likevel en god konkurranse med bare ett fall totalt sett og ellers gode øvelser. De kan være stolte av prestasjonen. Laget endte på en 20. plass av totalt 26 lag med 130.696 poeng. Etter konkurransen var landslagssjef Antonio Egri fornøyd med innsatsen til de norske jentene
«Juniorjentene gjennomførte en veldig ren og stabil konkurranse i dag. Til å være deres første EM, og første store mesterskap, var dette et godt resultat».
Alle jentene deltok i mangekamp, og det var Nora Hermansen Jordhøy som endte øverst av de norske på 47. plass med 44.099 poeng. Alexandra Ore ble nummer 61 med 43.098 poeng, mens Leah Kristine Aarum og Lilja Nordmark fulgte like bak på 65. og 66. plass med henholdsvis 42.665 poeng og 42.565 poeng. Totalt var det 84 gymnaster som stilte til start i mangekamp.
Jentene reiser hjem fra Rimini med flere gode erfaringer som de kan ta med seg i arbeidet videre, og landslagssjefen har planen klar.
«Nå drar vi hjem til Norge og tilbake i hallen med hovedmål om å øke D-verdiene på alle øvelser. Neste konkurransesesong starter for de fleste i september. Vi gleder oss til å se juniorene utvikle seg videre».
Resultatene fra konkurransen finner du her.
Seniorene
Før torsdagens kvalifisering uttalte landslagssjefen at målsettingen til seniorene var å konkurrere mot poengsummen de har oppnådd i lagkonkurransene de siste EM’ene. Poengsummen endte på 143.964 poeng, noe som er helt på høyde med fjorårets poengsum på 144.062 poeng fra EM i Antalya. Landslagssjefen sa seg dermed godt fornøyd med det jentene presterte i kvalifiseringen.
«I dag fullførte seniorene det som var en av våre beste lagkonkurranser noensinne. Førsteårsseniorene Hannah Ifeanyi og Keisha Lockert var fantastiske med høy selvtillit og fokus, mens de mer erfarne gymnastene Selma Halvorsen og Juliane Tøssebro spilte sin roller på en svært god måte og fullførte jobbene sine perfekt med to apparater hver. Dessverre hadde ikke Mari Kanter sin beste dag, men som et lag fikk vi et flott resultat».
Seniorene startet i skranke og bom med solide prestasjoner. Keisha presterte best av de norske gymnastene i skranke, mens Hannah gjorde det best i bom. Etter de to første apparatene sto Hannah med 24.233 poeng, mens Keisha hadde 23.822 poeng, i det som skulle vise seg å bli en svært jevn duell mellom de to førsteårsseniorene. I bom presterte Juliane godt og fikk 11.666 poeng, mens Selma også viste seg fra en god side med 11.600 poeng i skranke. Mari var dessverre uheldig og fikk de to første apparatene ødelagt med fall.
I frittstående slo Mari sterkt tilbake med 11.533 poeng. En imponerende prestasjon hvor Mari får vist seg fra sin beste side etter å ha fått en tøff start på konkurransen. Like bak henne fulgte Juliane med 11.366 poeng. Best av de norske i frittstående var Keisha med 11.733 poeng, tett etterfulgt av Hannah, kun 0.067 poeng bak. Hopp var den siste øvelsen på programmet for Norge i kvalifiseringen. Her ble Selma den beste norske gymnasten med solide 12.800 poeng. Bak henne fulgte de resterende norske gymnastene med Keisha, Mari og Hannah som alle også fikk over 12.000 poeng.
Totalt sett endte de norske seniorene altså på en imponerende lagpoengsum på 143.964 poeng. Dette resulterte i en 20 plass av totalt 30 lag. Sammenlagt ble Keisha den norske gymnasten med høyest plassering på 48. plass i mangekamp med 48.066 poeng, kun 0.001 poeng foran Hannah på 49. plass. Mari Kanter endte på 81. plass med 41.633 poeng. Totalt deltok 87 gymnaster i mangekamp. Stor kudos til de erfarne gymnastene Mari, Selma og Juliane som er med på å øke prestasjonene til det norske laget ved å dele av sin kunnskap.
Seniorlaget er inne i et generasjonsskifte hvor to av gymnastene som turner er førsteårsseniorer. Landslagssjefen ser positivt på hvor seniorlandslaget står i dag og utviklingen laget viser.
«Selv om vi er midt i et generasjonsskifte er vi fortsatt i kontinuerlig fremgang. Dette viser at systemet og planene våre fungerer. I dag er jeg stolt av jentene og trenere, og alt arbeidet de har lagt ned».
Resultatene fra konkurransen finner du her.
På det norske laget turnet
Senior
Hannah Onyinye Ifeanyi – Oslo Turnforening
Juliane Amalie Tøssebro – Bergens Turnforening
Keisha Abdullah Lockert – Oslo Turnforening
Mari Tideman Kanter – Holmen Tropp & Turn
Selma Andrea Halvorsen – Oslo Turnforening
Junior
Alexandra Ore – Holmen Tropp & Turn
Leah Kristine Aarum – Nedre Glomma Turnforening
Lilja Nordmark Hagerup – Oslo Turnforening
Nora Hermansen Jordhøy – Oslo Turnforening
T.v. bak: Hannah Ifeanyi, Keisha Lockert, Juliane Tøssebro, Mari Kanter og Selma Halvorsen.
T.v. foran: Nora Jordhøy, Leah Kristine Aarum, Alexandra Ore og Lilja Hagerup.