Skip to content
Nyhet

Alt du trenger å vite om NM i RG!

I helgen skal det nok en gang kjempes om det edle metallet når norgesmesterskapet for individuelle gymnaster i RG går av stabelen. I år som tidligere år skal vi også overvære utdeling av den gjeveste premien, nemlig kongepokalen!

Norgesmesterskapet arrangeres denne helgen, 10.-12. mai, i Stavanger med Straen GTF som teknisk arrangør. Hele 61 gymnaster fordelt på senior- og juniorklasser fra 12 ulike klubber skal konkurrere om den gjeveste tittelen som norgesmester 2024.

I dag starter vi med prøving av felt før det hele braker løs med senior enkeltredskaper. Disse stiller ikke i mangekampen, men kan kvalifisere seg til redskapsfinaler i de redskapene som de stiller i på fredag. Lørdag får vi se mangekampgymnastene i aksjon i både senior- og juniorklassen, samt junior med enkeltredskaper. Lørdag er også kvalifisering til søndagens finaler hvor det er kun åtte gymnaster som går videre i hvert redskap. Totalt skal det kåres ti norgesmestere i helgen.

Dette blir en helg med spenning fra start til slutt. Vet du ikke helt hva rytmisk gymnastikk egentlig går ut på? Ja da kan du lade opp med litt bakgrunnsstoff her.

Hvem stikker av med kongepokalen?
Rekorden for antall titler som norgesmester i senior mangekamp i rytmisk gymnastikk har tidligere landslagsgymnast Emilie Holte da hun i 2017 tok sin sjette strake mangekampseier. Hun fikk samtidig sin tredje kongepokal det samme året før hun la opp. Under fjorårets NM tok Josephine Juul Møller sin fjerde seier som norgesmester i mangekampen og sin fjerde kongepokal i karrieren.

Denne helgen står Juul Møller igjen klar på teppet i et norgesmesterskap og må nok en gang utkonkurrere samtlige individuelle seniorgymnaster i jakten på sin femte mangekamptittel og kongepokal. Men som vi alle vet, kan alt skje under et NM. Flere sultne gymnaster som jakter gullet har markert seg i toppoppgjørene denne sesongen, inkludert deltakere fra Tromsø, Njård og Asker. Det blir med andre ord spenning fra start til slutt i Forum Expo i Stavanger, og hvem som til slutt stikker av med kongepokalen er foreløpig helt åpent.

Delt plassering i fjor for junior, hva blir utfallet i år?
I juniorklassen blir det spennende å se om det blir en reprise fra fjoråret med to norgesmestre, eller om det i år er en gymnast som tar førsteplassen alene. Det er mulighet for en delt førsteplass i juniorklassen, og likt med seniorklassen har flere klubber i år markert seg med topp tre plasseringer i løpet av sesongen. For seniorklassen derimot er det ikke mulig med delt førsteplass i mangekampen, ettersom kun én kongepokal blir utdelt. I stedet vil tie-break-regler fra FIG være gjeldende for dem hvis det blir en delt plassering etter mangekampen.

Slik kan du følge med!
Om du ikke har mulighet til å ta turen til Forum Expo i Stavanger i helgen, kan du følge med på oppdateringer underveis på denne siden her: https://sites.google.com/view/nm-individuelt-2024.
Der finnes også startlister og annen informasjon om mesterskapet.
Du kan også ta en titt i arrangementet på Facebook her

Det blir direktesending av seniorklassene under mesterskapet i regi av Amedia.
Sendinger finnes hos direktesport her
Sendeplan fredag fra kl. 18:50.
Sendeplan lørdag fra kl. 08:55.
Sendeplan søndag fra kl. 12:10.

Velkommen til Stavanger og lykke til alle sammen!