Skip to content
Nyhet

Emilie Holte satt ny rekord i RG

Landsturnstevnet ble arrangert i Haugesund fra 23.-27.juni.
Det var et arrangement fylt med masse flott gymnastikk fra barn og voksne i alle aldre.
Mandag 26. juni og tirsdag 27. juni var det klart for senior NM i rytmisk gymnastikk, der 26 individuelle og 12 tropper var klare til dyst.

Konkurransen åpnet mandag morgen hvor senior duo/trio hadde sin første kjøring. Deretter var det troppene sin tur til å entre teppet med sine kjøringer i ring og ball/tau, før det var klart for senior individuell 4-kamp og lag.

I senior tropp var det Haugesund som til slutt gikk seirende ut som sammenlagtvinnere, etterfulgt av Asker 1 på andreplass og Asker A på tredjeplass etter mandagens kjøringer.

NM vinner i senior tropp sammenlagt.  Fotograf: Monica Swensen

I senior individuell mangekamp var Emilie Holte fra Asker best i samtlige av de fire redskapene og vant dermed sammenlagt og kongepokalen. Askerjenta har nå vunnet seks senior NM- titler i mangekamp på rad og setter dermed ny rekord i antall senior NM titler gjennom tidene i RG. Emilie Hvidsten Swensen fikk sølv, mens Fanny Lunde fikk bronse. Det betyr at Asker tok hjem første-, andre- og tredjeplass i årets mangekamp.

NM vinner senior individuell sammenlagt. Fotograf: Monica Swensen

Asker TF fikk også første- og andreplass i lag-NM, med Asker RG Lag I som fikk gull og Asker RG Lag II som fikk sølv. På tredjeplass var Skjeberg som fikk bronse.

NM vinner senior lag. Fotograf: Monica Swensen

Tirsdag var det klart for finalene, der finalistene hadde kvalifisert seg etter mandagens kjøringer pr redskap. Først ut var duo/trio, deretter tropp med finale i ring og finale i ball/tau. Til sist var det redskapsfinaler for individuell i ring, ball, køller og vimpel.

I duo/trio var det Askers duo Håbrekke/Bruvik som vant gullmedaljen, etterfulgt av Granlien/Nodbø fra Kolbotn på andreplass og Bertelsen/Mjelde fra Bergen på tredjeplass.

Nm vinner senior duo/trio. Fotograf: Monica Swensen

I ringfinalen for tropp var det Asker A som fikk gull. Haugesund sin tropp fikk andreplass og sølv, mens Asker 1 fikk tredjeplass og bronse. Etter finalen i Ball/Tau var det troppen fra Asker, Asker A som stakk av med seieren, etterfulgt av Asker 1 på andreplass og Haugesund på tredjeplass.

NM finale senior tropp ring. Fotograf: Monica Swensen
NM finale senior tropp ball/tau. Fotograf: Monica Swensen

Videre til redskapsfinalene for individuell var det Asker TF som fikk storeslem og samtlige av medaljene. I ring var det Emilie Holte som tok nok en NM medalje. På andreplass kom Fanny Lunde, mens Emilie Hvidsten Swensen fikk tredjeplass og bronsemedaljen.

NM finale senior individuell ring. Fotograf: Monica Swensen

Emilie Holte fikk også gull i Ball, mens Fredrikke Tynning-Bergestuen og Margit Øverås fikk sølv og bronse.

Nm finale senior individuell ball. Fotograf: Monica Swensen

Etter finalen i køller var det Margit som kunne klatre øverst på pallen og motta gullmedaljen. Hun fikk også gull i vimpel. På andreplass i køller kom Fanny Lunde, mens tredjeplass gikk til Emilie Hvidsten Swensen. I vimpel gikk sølvmedaljen til Emilie Holte og bronse til Emilie Hvidsten Swensen.

NM finale senior individuell køller. Fotograf: Monica Swensen
NM finale senior individuell vimpel. Fotograf: Monica Swensen

 

Vi gratulerer til vinnere etter årets NM og retter en ekstra gratulasjon til Emilie Holte for sin tredje kongepokal og sjette NM-tittel i mangekamp for senior!

 

Offisielle resultater finnes på NGTFs nettside her