Skip to content
Nyhet

Delt førsteplass i junior NM i RG

Nok et NM skal inngå i historiebøkene, og vi sitter igjen med syv individuelle gymnaster, ett lag og en tropp som kan kalle seg nybakte norgesmestre i rytmisk gymnastikk etter helgen. Det ble et vellykket NM, både sportslig og for arrangøren. På tross av konfirmasjonshelg og nydelig vær i Bergen, fant hundrevis av publikummere veien til Fana Arena.


Delt førsteplass
Det var mange gode prestasjoner i løpet av helgen, blant annet var det to av gymnastene som konkurrerte seg til likt resultat i mangekampen for junior. Det så nemlig lenge ut til at Olava Monclair (Asker TF) skulle få stå øverst på pallen alene, men Charlotte Gailiunaite (Bergens TF) tok innpå mot slutten. Disse to, som også er lagvenninner på juniorlandslaget denne sesongen, havnet helt i toppen av resultatlisten med lik totalsum. Det resulterte derfor i delt plassering og to nybakte norgesmestre i klassen junior mangekamp. Tredjeplassen i samme klasse gikk til Erika Osmani fra Kolbotn, også hun er landslagsgymnast.

Charlotte Gailiunaite sikret i helgen Bergens TF sin første 4-kamp norgesmesterskapstittel. Hun delte plasseringen sammen med Olava Monclair (Asker TF). Foto: Tatiana Chrenogorova.

Finalene ble et høydepunkt
Etter månedsvis med trening og forbedring av programmer, var ferdighetene prikket inn for å imponere dommere og publikum. Finalene ble blant helgens høydepunkter, der de åtte beste gymnastene i hvert redskap, fikk muligheten til å konkurrere om medaljer. Dette er en spennende del av konkurransen hvor gymnastene kan vise frem sine spesialiteter.

I finalene var nok en gang Olava og Charlotte suverene. Olava innkasserte tre av fire gull og ett sølv i redskapsfinalene. Dette resulterte i at Asker-jenta tok hjem hele fem gull, inkludert mangekampen og lag. Charlotte konkurrerte seg til ett gull i ballfinalen, og tok sølvmedaljene i de tre resterende finalene. En av sølvmedaljene ble delt med Nathalie Lassen-Pedersen fra Kolbotn. Flere gymnaster som også blandet seg inn i medaljekampen var bronsevinner i ball Danielle Dolev (Asker), bronsevinner i køller Erika Osmani (Kolbotn) og bronsevinner i vimpel Olivia Pieterse (Asker).

Olava Monclair kunne smile bredt etter helgens junior NM med hele fire individuelle gull og ett individuelt sølv rundt halsen. I tillegg ble det ett gull til med laget sitt Asker. Foto: Anne Silje Nettum.


For første gang i NM
Klassen yngre junior består av gymnaster som har sitt første år som junior. Dette var derfor deres første deltagelse i et norgesmesterskap. Da er det naturlig at det kan bli litt nerver på og utenfor teppet. Noen som mestret dette godt og som kunne juble som nybakt norgesmester var Danielle Dolev (Asker). I tillegg gikk sølvet til Suzanne Dentale (Bergen) og bronsen til Aleksandra Adamczyk (Skjeberg).

Danielle Dolev fra Asker TF fikk sin første norgesmestertittel i helgen i yngre junior mangekamp. Foto: Tatiana Chrenogorova.

Tropp og lag til Asker
I kampen om mesterskapstitler i lag- og troppskonkurransen, var det Asker Turnforening som trakk det lengste strået. Klubben tok gull i tropp med Asker 1 troppen og gull i lag etter mangekampen, etterfulgt av Bergens TF på andreplass i begge kategorier. Tredjeplassen i lagkonkurransen gikk til jentene fra Tromsø, mens det var Asker A troppen som sikret bronsen i troppsklassen. Norgesmester i duo/trio for junior ble kåret under NM i Asker i april.

Det var mange flotte prestasjoner under helgens NM i Bergen med Bergens TF som arrangør. Her troppen til arrangørklubben i aksjon. Foto: Tatiana Chrenogorova.


Sesongslutt nasjonalt
Dette var den siste nasjonale konkurransen i vårsesongen for mangekampgymnastene i internasjonal klasse. Det har vært en spennende sesong med både opp- og nedturer. Selv om sesongen nasjonalt nå er over, er det mye spennende som skal skje for noen av gymnastene. Det skal nemlig endelig arrangeres verdensmesterskap for junior igjen. Mesterskapet ble for første gang arrangert i Moskva i 2019. Planen var opprinnelig at mesterskapet skulle arrangeres hvert andre år, men det internasjonale turnforbundet avlyste den andre utgaven i 2021. Vi er derfor svært glade og ikke minst spente når vi nå har ventet i fire år på det neste verdensmesterskapet for junior – Og denne utgaven skal avholdes i Romania i sommer.

Takk til arrangør Bergens TF for et strålende NM og gratulerer til helgens vinnere!
Resultater kommer i resultatarkivet.