Skip to content
Nyhet

Fjerde kongepokal til Josephine!

I helgen ble det delt ut nye mesterskapstitler da NM i rytmisk gymnastikk ble arrangert i Asker. Askerjenta Josephine Juul Møller hadde allerede lørdag stukket av med seier i både mangekamp og lag-NM, inkludert sin fjerde kongepokal. Søndag ble det intet mindre.

Fjerde kongepokal og seks mesterskapstitler!
Josephine Juul Møller startet sin karriere i Asker TF for flere år siden. Nå står hun nok en gang som nybakt norgesmester og var rett og slett uslåelig under helgens mesterskap på hjemmebane. Totalt har hun konkurrert seg til hele fire kongepokaler i sin idrettskarriere. Det å vinne kongepokalen står svært høyt i idrettsmiljøet i Norge, og den gjeve pokalen er ikke alle forunt å få i premieskapet sitt. Da er det svært imponerende at presidenten i Norges Gymnastikk- og Turnforbund, Torgeir Røinås Pedersen, i helgen kunne overrekke Josephine Hans Majestet Kongens Pokal for fjerde gang.

– Det var gøy å vinne kongepokalen igjen, og jeg gleder meg til å kunne vise mer på teppet i morgen, oppsummerte den nybakte norgesmesteren etter lørdagens konkurranse.

Josephine Juul Møller vant sin fjerde kongepokal under helgens NM. Her fra fjorårets utdeling sammen med President Torgeir R. Pedersen. Foto: NGTF

Men selv med en kongepokal og mesterskapstittel var ikke Josephine ferdig. Søndag sikret hun seier i alle de fire redskapsfinalene og kopierte dermed fjorårets bragd da hun den gang også gikk seirende ut i samtlige individuelle kjøringer i NM. Som nybakt norgesmester i mangekamp, lag og de fire redskapsfinalene, kan vi nok si at Askerjenta har innfridd alle forventinger og mer enn det.

Josephine Juul Møller tok storeslem under NM i rytmisk gymnastikk 2023 som vinner av kongepokalen og hele seks mesterskapstitler. Her sammen med Maya Støback-Arthur fra Tromsø TF på andreplass og Karoline Wennberg fra Asker TF på tredjeplass under premieutdelingen for mangekamp. Foto: NGTF.

Kampen om medaljene
Det var stor kamp om de resterende pallplassene i mangekampen og redskapsfinalene. En av dem som kunne klarte opp på pallen hele seks ganger i løpet av helgen var rutinerte Karoline Wennberg (Asker TF). Hun stilte i sitt sitt syvende NM som individuell seniorutøver og sikret i helgen bronse i mangekampen, ringfinalen, køllefinalen og vimpelfinalen, samt sølv i ballfinalen og gull med laget. Asker er faktisk regjerende lag-NM vinner med mesterskapstittelen sammenhengende i over ti år på rad. Eneste unntak er 2020 hvor NM ikke ble avholdt av hensyn til pandemien. Det er en imponerende vinnerrekke som strekker seg langt tilbake!

En annen gymnast som var mye på pallen i løpet av helgen, blant annet med laget sitt, var Maya Støback-Arthur. Hun kapret sølv i mangekampen og med Tromsø TF i lagkonkurransen. I tillegg plukket hun med seg bronsen i ballfinalen. Resterende individuelle medaljer gikk til Hannah Charlotte Reusch Haug fra Hammer Turn som fikk sølv i ringfinalen og køllefinalen, og Mathea Selfors fra Tromsø som fikk sølv i vimpelfinalen. I tillegg gikk bronsen i lagkonkurransen til Haugesund TF.

Premieutdelingen til vinnere av lag-NM 2023 for senior i Askerhallen. Asker TF kapret førsteplassen foran Tromsø TF på andreplass og Haugesund TF på tredjeplass. Foto: NGTF.

Nerver til å føle på
Det var mange nerver under helgens konkurranse, både blant gymnaster, trenere og familier i publikum. Dette er noe som vi ofte ser når det er norgesmesterskap og mye som står på spill. Noen som imidlertid behersket nervene var Skjebergs duo Adamczyk/Sagbakken-Hicks som ble norgesmestere i duo/trio for junior foran Flakstad/Schlichtkrull fra Njård som fikk sølv og Hagen/Rolstad fra Snarøya som sikret bronsen. I seniorklassen var det Bjerkelund/Lingaas fra Asker TF som kunne klatre øverst på pallen og juble foran Langmoen/Tveit fra Asker og Håkonsen/Ottesen fra Njård på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Det var dessverre få tropper som stilte til start i årets senior NM, men det stoppet ikke Ålesund og Tromsø i å lage skikkelig show på gulvet for publikum. Det endte med en norgesmestertittel for Tromsø i sammenlagtkonkurransen, mens Ålesund sikret seg sølvmedaljene i ringfinalen. Resterende medaljer ble med Tromsø hjem i bagasjen, herunder gull i ringfinalen og gull i vimpel/ball-finalen.

Tromsø sin seniortropp som stilte i NM. Her i aksjon under ett av programmene sine under lørdagens konkurranse.

Full resultatliste fra helgen finnes i resultatarkivet

Med det rettes en stor takk til Asker Turnforening for et flott gjennomført mesterskap med fine rammer. I tillegg takk til produksjonen for direktesendingen og kommentatorene Åse Linda Tynning og Fredrikke Tynning-Bergestuen. Nå lades det opp til norgescupavslutningen i Asker kommende helg, samt NM for junior i Bergen i midten av mai.