Skip to content
Nyhet

Sommerprat med presidenten

Foto: NGTF

– Vi går lysere tider i møte.

Ordene kommer fra NGTFs president, Torgeir Røinås Pedersen.

Alt for lenge har han sett klubber, grupper, utøvere og ildsjeler stå på, være kreative og gjøre alt de kan for å holde aktivitet og hjulene i gang.

– Jeg ser frem til at lagene våre kan åpne dørene på normalt vis igjen. At de skal få slippe å begrense aktivitene og forholde seg til smittevernhensyn utover rimelighetens grenser, få lov til å drive lagene sine på en normal måte igjen, og la alle få slippe til. Det er det jeg gleder meg aller mest til når vi starter opp igjen til høsten.

Og denne høsten er det mye å se frem til.

Kompetanseavdelingen har allerede publisert flere kurs, og stadig dukker det opp nye konkurranser i kalenderen til NGTF.

Ikke bare det, men etter en lang periode med lite aktivitet og normaldrift for våre klubber, vil de fleste kunne slippe til enda flere medlemmer til høsten. Ikke bare fordi samfunnet begynner å gå tilbake til normaldrift, men også fordi det er flere splitter nye haller som popper opp.

– Vi er blant de flinkeste særforbundene under NIF til å produsere haller og anlegg, og bare nå i 2021 vil flere stå ferdig. Det er spesielt viktig for bredden vår, det er der massen ligger og nye haller betyr mye for å holde aktiviteten i gang.

– Jeg vil si vi er i god utvikling på alle områder, legger Torgeir fort til.

Han har sagt det før, men er ikke redd for å si det igjen: han savner å se medlemmene i aktivitet og konkurranse. Fra de fantastiske paraturnerne til breddepartiene og ikke minst det å kunne møtes igjen og snakke sammen, uten å måtte gjøre det gjennom en skjerm.

Søker Eurogym 2024

Derfor er han også litt spent på hvordan strategiseminaret, som er en samlingsarena, vil bli i høst. Det er nå besluttet en nedskalert versjon, men frem mot Forbundstinget i 2022 skal det blant annet utarbeides ny strategisk plan for fremtiden til NGTF.

– Vi har begynt på arbeidet med ny strategisk plan og er tidlig i prosessen med det. Der skal flere involveres for å finne ut hvor veien går videre. Det er et krevende arbeid og flere hensyn man må ta for å finne den rette balansen for å få alt til å gå opp. Vi har noen hårete mål frem mot 2024, så vi må sette en fot i bakken og nøye vurdere hvordan vi skal gå videre.

Men før han, sammen med styret og andre i NGTF, skal i gang med det arbeidet, er det mye mer å glede seg over.

NGTF, i godt samarbeid med Bodø kommune og Bodø-2024, har søkt om å arrangere Eurogym 2024.

– Vi har x-faktoren og noe ingen andre kan komme med; midnattssol, naturen og områdene rundt Bodø. Det kan alle andre som skulle ønske å søke bare se langt etter, sier presidenten og fortsetter:

– Det jeg har merket i denne prosessen er at alle involverte er kjempeentusiastiske og ønsker inderlig å få dette i havn. Folk brenner virkelig for å få dette til Norge og Bodø, og det gir oss enn god følelse i arbeidet videre med dette. Bodø ønsker også at dette skal være den enn sentral del i programmet deres som kulturhovedstad i 2024, og det engasjementet smitter også over på oss.

Tildelingen skjer nok ikke før tidlig 2022 og du kan lese mer om prosessen her.

En annen ting er det som skal skje fra 23. juli til 8. august, nemlig OL. Julie Dicko Erichsen og Sofus Heggemsnes reiser allerede 16. juli, og sammen med dem reiser også tre norske dommere.

Fem flinke deltagere til OL

– Vi har virkelig med tre dommere som skal til OL, og det er imponerende. Jeg snakket Tom (Thingvold) her om dagen, og vi tror ikke det er mange andre land i verden som har like mange dommere med som oss. Det sier litt om hvor dyktige dommere vi har, og det er også noe vi er kjent for; solide dommere som kan faget sitt. Du er blant de beste når du blir plukket ut til å dømme i OL, så dette er vi veldig stolte over.

Helt der oppe er også de to norske turnerne som skal delta. Og de har vært gjennom mye for å komme dit.

– Begge har håndtert koronautfordringene på en god måte, gjort det de skal og må, og så har de også taklet de medisinske omstendighetene bra. Der er det gjort et viktig og riktig arbeid av alle rundt utøverne for å få dem klare.

Torgeir, som så mange andre i turnfamilien, gleder seg til å sette seg ned og nyte synet av turn og to norske deltagere 24. og 25. juli. Han er også klar over at det er veldig mange andre som kommer til å gjøre akkurat det samme.

– Turn er en stor idrett internasjonalt og en av de første idrettene som normalt blir solgt ut under OL, men i år blir det dessverre uten publikum. Vi har allerede merket at interessen uansett har steget betraktelig, og det betyr mye for Sofus og Julie å være med. Så får vi også vist at vi har utøvere som er på det nivået at de får være med i OL. Det er viktig for dem som kommer etter.

Endringer i administrasjonen

Noen endringer blir det også fra høsten. Bente Stensrud er blitt takket av etter mer enn ti år i forbundet, og inn for henne kommer Camilla Borgan. I høst starter også NGTFs nye generalsekretær, Mona Kristiansen.

– Det blir veldig spennende med Mona. Hun har erfaring fra idretten, og tar med seg det aspektet inn i rollen. Det er nesten nødvendig i en slik rolle, at du kjenner til mekanismene.

Foruten å få nye ansikter på plass, håper Torgeir og NGTF at vi får to personer sentralt i FIG. Lise Mandal går for sin tredje og siste periode i FIG Council, mens Marie Moltubakk går for en plass i teknisk komité rytmisk gymnastikk.

– Det er viktig for oss og norsk idrett å få dem inn i disse vervene. Både vi og NIF har mye fokus på kandidaturene, og sammen bruker vi de nødvendige ressursene for å få det til.

NIF (Norges Idrettsforbund) jobber aktivt med internasjonale kandidater, og mener det er viktig av flere grunner å ha personer fra idretten i slike roller. Det mener også NGTF.

– Både NIF og vi ønsker innflytelse på de områdene vi er opptatt av. Det er viktig å bli hørt der beslutningene tas. Ved å få inn våre representanter vil vi få muligheten til å påvirke på et helt annet plan.

Men før alt dette skjer er det sommerferie, som er vellfortjent.

– Når vi snakker om alle disse tingene, kjenner jeg at dette blir bra. Nå skal vi få ta en liten pause og nyte sommeren, for det har alle fortjent. Så gleder jeg meg til vi alle kan være tilbake og nyte en høst full av herlig aktivitet.

GOD SOMMER!