Skip to content
Nyhet

Julie og Sofus skal til OL!

Endelig er det klart, begge våre turnere, Julie Dicko Erichsen og Sofus Heggemsnes skal til OL!

Lørdag 3. juli kl. 10 presenterte Olympiatoppen det tredje og siste uttaket til OL, og der finner vi både Julie og Sofus.

– Jeg er veldig glad, og selvfølgelig også litt lettet. Det er OL, det er det største man kan oppnå. Og så betyr det veldig mye for meg å ha klart dette sammen med treneren min Anatol Ashurkov, sier Julie. 

Lettet er også Sofus’ trener, Valentyn Skrypin.

– Jeg er nesten helt tom i hodet. Vi har jobbet for dette i ti år der OL har vært det store målet. Men for oss er dette bare starten, veien mot det store målet, forteller han.

Sofus på sin side, er bare glad.

– Dette er veldig kult, og det betyr veldig mye. Det har vært en barndomsdrøm, så det er utrolig gøy å få realisere det.

Historisk deltagelse

Det store målet for dem begge fikk seg en ripe i lakken på veien. Først kom covid-19, så ble begge skadet. Men med målrettet arbeid og gode team rundt seg, har de klart å bli klar til sommerens store høydepunkt.

Og for norsk turn blir den en stor affære. Ja, til og med historisk.

Aldri før har Norge hatt med to deltakere av begge kjønn i apparat turn. Vi var nær i Barcelona, 1992 da både Anders Gran og Anita Tomulevski var klar, men sykdom satte stopper for Grans deltakelse.

Før det, i Los Angeles 1984, deltok Finn Gjertsen i apparatturn og Schirin Zorriassateiny i rytmisk gymnastikk.

– Dette viser at det jobbes bra i begge grenene og en bekreftelse på at vi er på et høyere nivå enn vi har vært på veldig lenge. Vi er på riktig vei, sier president i NGTF, Torgeir Røinås Pedersen.

Stort for norsk kvinneturn

Det er bare starten, sier alle rundt. Julie, som er første, norske kvinne til å delta på 29 år, åpner et nytt vindu for norske jenteturnere.

– Dette viser at det er mulig å komme gjennom det trange nåløyet. De unge jentene som drømmer om OL, ser nå at det er mulig. Vi er på veldig riktig vei for fremtiden, sier landslagssjef, Birgit Vallestrand.

Avreise for Julie og Sofus er 17. juli. Sofus er førstemann ut lørdag 24. juli, klokken 12:30, mens Julie konkurrerer søndag 25. juli, klokken 13:20.

NGTF gratulerer utøverne med uttaket, og ønsker samtidig å gratulere og takke alle som har lagt ned mye tid og krefter for å få dette til!