Skip to content
Nyhet

NM i RG – alt du trenger å vite!

I helgen skal det nok en gang kjempes om det edle metallet når norgesmesterskapet for rytmisk gymnastikk sesongen 2023 går av stabelen. Og ikke nok med det – vi skal også se at den gjeveste premien deles ut, nemlig kongepokalen!

Norgesmesterskapet arrangeres lørdag 22. april og søndag 23. april i Askerhallen med Asker Turnforening som teknisk arrangør. Lørdag får vi se senior individuelt med mangekamp og enkeltredskaper, som også inngår i lag-konkurransen, i tillegg til senior tropper og senior og junior duo/trio. Lørdag er også kvalifisering til søndagens finaler.

Dette blir en helg med spenning fra start til slutt hvor vi skal kåre de nye norgesmestrene. Og mens vi lader opp til helgen er det fullt mulig å lese seg opp på hva rytmisk gymnastikk egentlig går ut på her.

På jakt etter rekord
Rekorden for antall titler som norgesmester i senior mangekamp i rytmisk gymnastikk har tidligere landslagsgymnast Emilie Holte da hun i 2017 tok sin sjette strake mangekampseier. Hun fikk samtidig sin tredje kongepokal det året før hun la opp. Nå vil nok mange si at Josephine Juul Møller fra Asker TF har «tatt over arven» med sine tre mangekamp titler fra norgesmesterskapene i 2019, 2021 og 2022 (NM ble ikke arrangert i 2020 grunnet Covid-19). Det er ikke mulig for Josephine å overgå den fantastiske prestasjonen hun hadde i NM i fjor siden hun da sikret alle fem mesterskapstitlene og kongepokalen, men hun kan ta storeslem nok en gang og samtidig komme et steg nærmere rekorden som sin tidligere lagvenninne besitter. Da må hun i så tilfelle utkonkurrere samtlige individuelle gymnaster i løpet av helgen.

Økning i påmelding
I tillegg til jakten på gode prestasjoner, gledestårer og fantastiske rammer, som vi ofte får servert sammen med nerver og skuffelser i slike store konkurranser som har så mye på spill, er det gledelig at vi også kan se økning i påmeldingen til mangekamp for seniorklassen. En slik økning er svært positivt for sporten i Norge og ikke minst rammene rundt et NM. Dette er også positivt etter noen år med nedgang på grunn av pandemien.

Slik kan du følge med!
Om du ikke har mulighet til å ta turen til Askerhallen i helgen, kan du følge med på livestream.
Amedia står for sendingen og har samtlige seniorklasser fra NM på sendeskjemaet (junior skal ikke streames)
Link til livesending lørdag finnes hos direktesport her
Link til livesending søndag finnes hos direktesport her

I tillegg kan du følge med på resultater fortløpende her (velg klasse oppe i høyre hjørne på siden)
Link til resultatservice her

Oppdaterte startlister og annen informasjon om mesterskapet finnes på arrangør sin nettside her

Velkommen til Askerhallen og lykke til alle sammen!