Skip to content
Nyhet

Kongepokalen og fem individuelle NM-gull til Josephine

Kongepokalvinner Josephine Juul Møller. Her sammen med President Torgeir R. Pedersen som overrekker den gjeve pokalen. Foto: NGTF

Under helgens NM i rytmisk gymnastikk var det stor kamp om de gjeve medaljene da det var de individuelle utøverne sin tur til å entre teppet i Asker for årets store begivenhet.

Fem av fem mulige individuelle gull og kongepokalen
Josephine Juul Møller har hatt en stor utvikling de siste årene og under NM viste Askerjenta at formkurven er på topp. Hun sikret alle de fem individuelle gullmedaljene i seniorklassen og fikk også sin tredje kongepokal med sammenlagtseieren. Hun er nå på god vei mot rekorden på hele seks NM mangekamp seiere som tidligere klubbvenninne Emilie Holte sikret før hun la opp.

Josephine Juul Møller fikk sin tredje kongepokal i karrieren. Her under premiering for senior mangekamp under årets NM med president Torgeir R. Pedersen som overrekker premie og gratulasjoner. Foto: NGTF

Søster Lotte Juul Møller var også med i kampen og tok sølv i mangekamp, ringfinalen og ballfinalen. Anna Stoyanova, også hun fra Asker, kjørte inn til bronse i mangekampen og ringfinalen, samt sølv i køller og vimpel. Resterende individuelle medaljer gikk til Marie Ekrem Richter (Asker) med bronse i ballfinalen og Mathea Selfors fra Tromsø med bronse i køller og vimpel.

Hammer Turn sikret gull i junior mangekamp
I juniorklassen gikk gull i mangekampen til Hannah Charlotte Reusch Haug fra Hammer. Hun fikk også sølv i ballfinalen. Maya Støback-Arthur fra Tromsø gikk seirende ut i ringfinalen og fikk også med seg sølv i mangekampen og bronse i vimpelfinalen.

Det var flere juniorutøvere som meldte seg på i kampen om de resterende individuelle medaljene, hvor Mathilde Ekrem Richter (Asker) fikk bronse i mangekamp, bronse i ringfinalen og gull i de tre resterende finalene. Lagvenninne Olava Monclair sikret sølv i ring, køller og vimpel, mens Tromsø’s Hannah Larsen Loso dro hjemover med bronse i ball og køller.

Sesongslutt for internasjonale klasser
Med det siste NM’et vel overstått kan vi se tilbake på en sesong hvor vi endelig fikk gjennomført konkurranser. Etter to år med avlysninger og utsettelser, få konkurranser, nye tidspunkter for sesongen og tilpassede konsepter i pandemien, var det godt å få gjennomført en full sesong. Vi har fortsatt noen konkurranser igjen før den nasjonale terminlisten er komplett, herunder rekruttkonkurranse i Bergen og Norgesfinalen i Tvedestrand, men for de fleste internasjonale klassene var NM’ene punktum for den nasjonale konkurransesesongen.

Takk til arrangør Asker for to fine NM’er og alle arrangører for en flott konkurransesesong.

Resultater fra lag-NM kommer.
Full resultatliste fra NM blir tilgjengelig i resultatarkivet.