Skip to content
Nyhet

Historisk sølv i EM!

Trener Espen Jansen er meget stolt over sølvgutten Sebastian Sponevik. Foto: Odin Nielsen

Sebastian Sponevik gjentar bragden fra kvalifiseringen og tar en historisk sølvmedalje i EM for juniorer i dag! For en prestasjon og for et hode det er på gutten fra Jessheim og Hoppensprett turn. Det er bare å la seg imponere! To meget gode hopp sikret han medaljen med 14,316 poeng.

Fra medaljeseremonien. F.v.: Sølvvinner Sebastain Sponevik, gullvinner Joona Reiman fra Finland og bronsevinner Botond Molnar fra Ungarn. Foto: European Gymnastics.

Dette setter et magisk punktum for en strålende sommer for Sebastian med fantastiske prestasjoner i Nordisk, EYOF og EM. Alle resultatene fra finalen finner dere her.

Sebastian strålende med sølvet. Foto: Odin Nielsen

Trener Espen Jansen er selvfølgelig over seg av begeistring for hva eleven presterte under konkurransen. Espen mener dette er det største siden Åge Storhaug sitt hoppsølv i EM i 1965. Han kunne fortelle videre at dette er hva de har jobbet mot i hele år og gjort alt de kan for å få det til å skje, men å levere når det gjelder er hinsides rått kan Espen fortelle. Når de to første i finalen leverer meget gode hopp og gymnasten som hopper før Sebastian planter begge sine hopp krever det metal styrke å få det til slik Sebastian gjorde det. Espen avslutter med å fortelle at han nesten ikke vet hva mer han skal si om Sebastian annet enn at det kommer mer. Og nettopp det er vi glade for å høre og vi kan ikke vente med å følge Sebastian sin utvikling videre.

Sebastian og teamet er meget fornøyde med dagens finale. F.v.: Fysioterapeut Fredrik Pettersen, sølvvinner Sebastain Sponevik, Sebastian sin trener Espen Jansen og landslagssjef Robert Hirsch. Foto: Odin Nielsen.