Teknisk arrangør for kurs – viktig informasjon

Informasjon til klubber som ønsker å arrangere kurs i samarbeid med krets eller forbund
Denne siden inneholder informasjon til klubber som skal være teknisk arrangør for trenerkurs, og gir nyttig informasjon til klubber som vurderer å bli teknisk arrangør.
Første del er generell informasjon som gjelder for alle tekniske arrangører. Informasjon som gjelder spesifikt for hver type kurs finnes lenger ned på siden.
Generell informasjon
Som teknisk arrangør/kursvert er man kontaktpunkt for NGTF Kompetanse, trenerutvikler og kursdeltakere, i forberedelser og under gjennomføring av kurset. NGTF Kompetanse finner tilgjengelig trenerutvikler, og kobler vedkommende med teknisk arrangør.
Som teknisk arrangør får klubben én (1) gratis deltaker på kurset, som godtgjørelse for å gjennomføre de oppgaver som det er behov for i forbindelse med gjeldende kurs.
Alle kurs har en unik kurs-ID, som oppgis i kalenderarrangementet på våre nettsider. Koden skal benyttes på all kommunikasjon rundt kurset.
Utstyr
Ulike kurs har ulike krav til utstyr, som opplistet under hver type kurs lenger ned på siden. I god tid før kursstart må du avklare med trenerutvikler om at alt er på plass. Avklar også om trenerutvikler har behov for å kunne møte opp en stund før kursstart (om mulig) for å rydde til utstyr, sjekke tekniske løsninger, o.l.
Kursvert
Det er ønskelig at teknisk arrangør stiller med en tilgjengelig representant (kursvert) underveis i kurset, både for trenerutvikler(e) og deltakere. Send inn kursvertens navn og telefonnummer til NGTF Kompetanse innen påmeldingsfristens utløp. Kontaktinfo vil deles i informasjon utsendt til deltakerne på e-post i ukene før kurset.
Kursmateriell
På enkelte kurs skal det deles ut kursmateriell (bøker/hefter, miniAnne). Det enkleste er å sende kursmateriellet direkte til teknisk arrangør, enten privatperson til nærmeste hentested, eller som levering på dagtid (bedrift). Vi trenger da navn og telefonnummer til mottaker/bedrift en leveringsadresse, med mottaker/kontaktperson og
Bevertning
Deltakerne må sørge for egen mat. Som teknisk arrangør skal du stille med frukt/kjeks og te/kaffe. Dette dekkes av kostnadsbærer. Eventuelle andre matkostnader må avklares med kostnadsbærer.
Avklar om trenerutvikler ønsker å motta lunsj. Avklar tidspunkt for lunsj og fruktpause. Teknisk arrangør har ansvaret for innkjøp og servering i den/de pausen(e) som er avtalt med trenerutvikler.
Transportbehov
Eventuell lokaltransport av trenerutvikler skal være avklart på forhånd. I noen tilfeller har teknisk arrangør tilbudt seg å gjøre dette.
Klubbens egne deltakere
Kursene er åpne for deltakere fra hele landet og det er «første mann til mølla»-prinsippet som gjelder ved påmelding. De fleste kurs har en grense på 15-20 deltakere. Vi reserverer i utgangspunktet ikke plass til klubbens egne deltakere. Det er derfor viktig at de av klubbens trenere som ønsker kurset, er tidlig ute og melder seg på selv gjennom Min idrett.
Ved høy deltakelse
Dersom det blir stor pågang kan NGTF Kompetanse forsøke å få med en ekstra trenerutvikler for å doble deltakerantallet. Dette avhenger av tilgjengelighet på trenerutviklere, hall- og utstyrskapasitet, og avklares alltid i samråd med både trenerutvikler, teknisk arrangør, NGTF Kompetanse, samt særkrets der kretsen står som ansvarlig arrangør.
Kursvert
Det er ønskelig at teknisk arrangør stiller med en tilgjengelig representant (kursvert) underveis i kurset, både for trenerutvikler(e) og deltakere. Man trenger ikke å være til stede under hele kursets gang, men må være tilgjengelig på telefon. Man skal være til stede ved start og slutt av hver kursdag. Møt opp i god tid for å ta imot trenerutvikler og deltakere.
Oppgaver under kurset
Sammen med trenerutvikler skal du koordinere og tilrettelegge rundt utstyr (i teorirom og i sal), bevertning ved behov, og eventuelle visningsutøvere.
Visningutøvere
For tekniske arrangører som skal stille med visningsutøvere til sikringskurs, grenkurs eller idrettens grunnstige, bør også ha en ressurs som kan være tilgjengelig for utøverne. Mer info om dette under det enkelte kurs lenger ned på siden.
Overfor kursdeltakere er man kontaktledd i.f.m. praktiske spørsmål som parkering, inngang, m.m.
Kursmateriell
På enkelte kurs deles det ut kursmateriell til deltakerne. Eventuelt kursmateriell som deles ut skal beholdes av kursdeltakerne. Om det ligger igjen noe kursmateriale etter kurset (bøker/hefter, mini-Anne, e.l.), ta vare på dette og avklar avlevering med trenerutvikler, eller eventuelt NGTF Kompetanse.
Returadresse for kursmateriell som er til overs:
Norges Gymnastikk- og Turnforbund
Postboks 5000
0840 Oslo
Hvor skal faktura for kostnader i forbindelse med kurset sendes?
Noen kurs har NGTF som hovedarrangør, mens andre kurs har særkrets (gym.-og turnkrets) som hovedarrangør. Gjeldende hovedarrangør er også den som bærer kostnadene for kurset, og som skal motta faktura for halleie og andre kostnader, eller krav om refusjon.
For følgende kurs er det krets som er kostnadsbærer:
- Medtrenerkurs
- Gymlek
- Idrettens grunnstige
- Trener 1 gymnastikk og turn
- Sikringskurs 1 tumbling og trampett
- Sikringskurs 1 trampoline kan i noen tilfeller arrangeres av krets, men settes som regel opp lokalt med en eller flere klubber som arrangør.
For kurs på Trener 2-nivå og oppover er NGTF kostnadsbærer. Dette gjelder følgende kurs:
- Trener 2 basis
- Trener 2 felles
- Trener 2 gren
- Trener 2 fordypning trampett
- Trener 2 fordypning tumbling
- Trener 3
Halleie og kostnadsrefusjon
Halleier kan sende faktura for halleie direkte til riktig kostnadsbærer. Avklaringer rundt hall og leie gjøres med NGTF Kompetanse eller kretsen i forkant av kurset. Faktura må være adressert til riktig kostnadsbærer (dvs enten særkrets eller NGTF). Refusjon av kostnader for f.eks. bevertning kan skje via faktura til kostnadsbærer, eller ved elektronisk refusjon.
Kvitteringer må vedlegges både ved faktura og refusjon. Faktura må være adressert til riktig kostnadsbærer.
Fakturaadresse
På våre nettsider kan du finne fakturaadresse for kurs i særkrets, og NGTFs veiledning for elektronisk refusjon.
Fakturaadresse for kurs der NGTF er kostnadsbærer:
Norges Gymnastikk- og Turnforbund
Postboks 5000
0840 Oslo
Vår referanse: Christine Ellingsen
Send gjerne faktura som EHF, alternativt på e-post som vedlagt PDF til 970232796@autoinvoice.no
Kurs ID
De fleste av våre kurs har en kursID som hjelper oss å identifisere kurssted/-type.
Husk å henvise til kurs-ID, type kurs og sted på alle fakturaer, f.eks. «Trener 2 felles, STED (ID 12345)».
Informasjon for hver type kurs
Hvert kurs har egne retningslinjer for kursgjennomføring. Her finner du informasjon som gjelder for hvert enkelt kurs, det vil si alt fra normal tidsplan, behov for kursmateriell, sal/ møterom og utstyr, krav til visningsutøvere
Tidsplan:
Lørdag kl. 10.00-18.30 (Medtrener etterfulgt av Gymlek)
Søndag kl. 10.00-18.00 (Idrettens grunnstige 1)
Tidene kan tilpasses etter ønske fra halleier, teknisk arrangør eller trenerutvikler. Teknisk arrangør avtaler tidspunkt for pauser med trenerutvikler.
Det bestilles kursmateriell til dette kurset, det må dermed oppgis en mottaker.
Krav til visningsutøvere:
Det er i utgangspunktet ingen krav om visningsutøvere på Medtrener og Gymlekkurs. På Idrettens Grunnstige kan det være ønskelig med visningsutøvere fra ca. kl. 15.00-18.00. Avklar eventuelt behov med trenerutvikler. Det er ingen ferdighetskrav til visningsutøverne, men det er ønskelig at de er i alderen 8-12 år. Hvis det er visningsutøvere til stede er det ønskelig at teknisk arrangør stiller med en voksenperson som kan ha ansvar for visningsutøverne. Voksenpersonen må sørge for at visningsutøverne er klare og ferdig oppvarmet til klokkeslett avklart med trenerutvikler.
Sal og utstyr:
Dette er en veiledende liste. Informer trenerutvikler om hvilket utstyr som er tilgjengelig.
- Hoppetau
- Erteposer
- Rockeringer
- Baller
- Fallskjerm
- Ribbevegger
- Svingstang, skranke eller tilsvarende
- Ringer og/eller tau fra taket
- Bom/takbom
- Minimum 1 kasse/pegasus
- Skumkasser/klosser
- 10 småmatter eller langmatte
- 2 tjukkaser
- 2 springbrett
- Minimum 1 trampett pr. 10 kursdeltager, anbefalt 1 pr. 5 kursdeltager og gjerne trampoline
- 6 benker
- Projektor i hall (avklar med trenerutvikler)
- Mulighet for å spille musikk
Det er alltid en fordel med mye utstyr, spesielt hvis det er mange kursdeltakere.
Kurset har følgende tidsplan:
Tumbling, lørdag: kl. 10:00-18.00
Trampett, søndag: kl. 10:00-18:00
Tidene kan tilpasses etter ønske fra halleier, teknisk arrangør eller trenerutvikler.


Krav til hall/gymsal:
Hall/gymsal med fri takhøyde på minimum 6 meter og plass til aktuelle apparater, inkludert sikkerhetsutstyr og tilløp. Projektor bør kunne medbringes inn i salen.
Krav til utstyr:
Trampett:
– Minimum 1 trampett pr. 10 kursdeltager, anbefalt 1 pr. 5 kursdeltager. Påse at trampettene er av ok kvalitet (eks. ikke strikk-trampett)
– Hoppredskap. Det anbefales å bruke hoppredskap til bruk i konkurranse, men skumkasse kan brukes om dette ikke er tilgjengelig og det er formålstjenelig.
– Landingsområde på minimum 2×6 m uten mulighet for gjennomslag. Ved bruk av eldre visningsutøvere bør det tilpasses nivået på gymnastene.
Tumbling/airtrack:
– Minimum 1 tumbling/airtrack pr. 20 kursdeltager, anbefalt 1 pr. 10 kursdeltager. Tumbling/airtrack kan byttes ut med frittståendegulv for apparatturn eller «grønne matter» hvis prøvegymnastene er komfortable med å turne på dette.
– Landingsområdet på minimum 2x6m uten mulighet for gjennomslag.
Krav til visningutøvere:
Trampett:
– Visningsutøverne må beherske grunnleggende elementer med og uten hoppredskap, salto med 180° skru uten hoppredskap, og overslag med hoppredskap.
– Visningsutøverne må være komfortable med å bli sikret av kursdeltakerne.
– Arrangøren er ansvarlig for å skaffe til veie aktuelle visningsutøvere, etter henvisning fra trenerutvikler.
– Minimum 1 visningsutøver per 5 kursdeltakere under praktisk del og praktisk vurdering.
– Anbefaling 1 visningsutøver per 3 kursdeltakere under praktisk del og praktisk vurdering
– Anbefaling 1-4 visningsutøvere under gjennomgang av teori.
Tumbling:
– Visningsutøverne må beherske grunnleggende elementer opp til stift forover og araber flikk-flakk salto bakover.
– Visningsutøverne må være komfortable med å bli sikret av kursdeltakerne.
– Arrangøren er ansvarlig for å skaffe tilveie aktuelle visningsutøvere, etter henvisning fra trenerutvikler.
– Minimum 1 visningsutøver per 5 kursdeltakere under praktisk del og praktisk vurdering.
– Anbefaling 1 visningsutøver per 3 kursdeltakere under praktisk del og praktisk vurdering.
– Anbefaling 1-4 visningsutøvere under gjennomgang av teori.
Oppgitt antall visningsutøvere er et absolutt minimum. Det vil være en fordel med flere visningsutøvere, og det behøver ikke være de samme utøverne hele helgen. Det er lange dager og utøverne blir ofte slitne, så vurder også gjerne å sette utøverne opp i puljer som kan rullere.
Det er ønskelig at teknisk arrangør stiller med en voksenperson som kan ha ansvar for visningsutøverne. Voksenpersonen må sørge for at visningsutøverne er klare og ferdig oppvarmet til klokkeslett avklart med trenerutvikler.
Det er også fint om visningsutøverne på forhånd har gått igjennom elementene i rammeplanen, slik at de er forberedt på det de skal gjøre på kurset:

Et element som mange visningsutøvere har en utfordring med er mellomhopp.
De kan derfor gjerne forberede seg litt på dette hoppet:

Kurset er på 16 timer, og har normalt følgende tidsplan:
Lørdag: kl. 10:00-18.00
Søndag: kl. 10:00-18:00
Tidspunktene kan tilpasses etter ønske fra halleier, teknisk arrangør eller trenerutvikler, men timeantall må være det samme. Husk å legge til rette for reisetid for eventuelle eksterne deltakere.
På lokale kurs er klubben hovedarrangør for kurset, i samarbeid med NGTF Kompetanse. Sikringskurs 1 trampoline er foreløpig det eneste kurset klubbene kan sette opp lokalt, først og fremst fordi det settes opp med få deltakere. I noen tilfeller vil krets likevel sette opp kurs. Da vil man ofte avvente med lokale kurs inntil kretskurset er fullt.
Alle utgifter, som eventuell halleie, honorar og reise/overnatting til trenerutvikler, utgifter til eventuelt materiell, frukt til deltakerne og mat til trenerutvikler, o.l., dekkes av arrangørklubb.
For at kursene skal bli rapportert riktig til NIF må NGTF involveres i god tid FØR gjennomføring av kurset. Dvs.: Når kurs og kursdato er bestemt trenger vi i NGTF en e-post som bekrefter dato, sted, og gjerne en invitasjon. Er det ønskelig å invitere deltakere fra andre steder kan vi også legge til rette for dette. Da må vi vite hvor mange deltakerplasser som eventuelt skal holdes av til arrangørklubb, og hvor mange som åpnes opp.
Trenerutvikler er ansvarlig for å sende inn deltakerliste til NGTF Kompetanse for registrering av kompetanse.
Krav til hall/gymsal:
Hall/gymsal med fri takhøyde på minimum 7 meter og plass til aktuelle apparater, inkludert sikkerhetsutstyr.
Krav til utstyr:
- Hall/ gymsal med fri takhøyde på minimum 7 meter og plass til aktuelle apparater, inkludert sikkerhetsutstyr.
- Trampoline/r, med ramme, fjærer og kantputer, skal være i forsvarlig stand.
- Sammenleggbare trampoliner:
- Det skal være sikring på begge kortsidene av trampolinen/e, samt innkastmadrass. Kasse med tjukkas oppå godkjennes som sikring på kortsider.
- Nedfelte trampoliner:
- Sikringspute/madrass/tjukkas anbefales med minimum 20 cm tykkelse, minimum 1m lengde og minst samme bredde som trampolineduken.
- Godkjent sikringsutstyr kan avtales med den enkelte trenerutvikler.
- Tekniske hjelpemidler: tavle, flip over, eller projektor.
- Innkastmadrass
Antall deltakere:
For best kurskvalitet for deltakerne anbefales maks 6-8 deltakere pr trampoline. For flere deltakere kreves det flere trampoliner, og det anbefales flere trenerutviklere. Antall deltakere totalt kan avklares med trenerutvikler.
Krav til visningsutøvere:
Visningsutøverne må beherske grunnleggende elementer og salto, og må være komfortable med å bli sikret av kursdeltakerne.
Arrangøren er ansvarlig for å skaffe tilveie aktuelle visningsutøvere, etter henvisning fra trenerutvikler. Avklar behovet med trenerutvikler.
Det anbefales minimum 1 visningsutøver per 6 kursdeltakere under praktisk del.
Ved bruk av visningsgymnaster, må visningsgymnastene være komfortable med å bli sikret av kursdeltakerne. Visningsgymnastene må beherske elementer med vanskelighet som beskrevet i rammeplanen for det enkelte kurs:
1a: til og med enkle saltoer uten skru
2a: til og med enkle saltoer med skru, forover og bakover
2b: til og med doble saltoer, både forover og bakover
Forkrav til deltakere:
- Sikringskurs 1 Trampett
- Trener 1
- Trener 2 intro (+ Anbefalt å ha Trener 2 Basis)
- Året man fyller 16
Krav til hall/gymsal:
- Projektor og flipover med tusjer i hallen.
- Gjerne bord og stoler i hallen, eventuelt lett tilgjengelig møterom
- Minimum 1 trampett
- Hoppredskap
- Landingsområde sikret for gjennomslag på 5 meter x 6 meter (inkl. sikkerhetsområdet)
- Tilløp på minimum 25 m
- 1 stk. softkilematte
- Utstyr til å bygge opp ett landingsområde ekstra (gode tjukkaser og kasser, eller en scene, e.a.)
Krav til utstyr:
Minimum 1 trampett pr. 10 kursdeltager, anbefalt 1 pr. 5 kursdeltager. Påse at trampettene er av god kvalitet (tilsvarende trampett brukt i konkurranser)
Hoppredskap (tilsvarende brukt i konkurranser)
Landingsområde sikret for gjennomslag på 5 meter x 6 meter (inkl. sikkerhetsområde)
Utstyr til å bygge opp et landingsområde (kasser eller scene e.a.).
Krav til visningsutøvere:
Visningsutøvere må være komfortable med å bli sikret av kursdeltakerne og må beherske elementer beskrevet i rammeplanen:
- Trampett: Strak salto 360° til dobbel salto 180°
- Pegasus/hoppredskap: Tsukahara
- Trampoline ut i grop: Fra enkel salto 180°, til og med dobbel salto 180°
Teknisk arrangør er ansvarlig for å skaffe til veie aktuelle visningsutøvere, etter henvisning fra trenerutvikler.
Det anbefales minimum 1 visningsutøver per 3 kursdeltakere under praktisk del og praktisk vurdering, og minimum 1-4 visningsutøvere under gjennomgang av teori.
Visningsutøverne blir ofte slitne, så det er bedre å sørge for flere visningsutøvere enn anbefalt.
Etter avtale med NGTF Kompetanse kan visningsutøvere motta universal presentkort på kr. 500,- per gymnast per kurs (kr. 250,- per dag). Maks antall visningsutøvere er én utøver per to kursdeltakere.
Gavekort kan bestilles her: https://www.presentkort.no/bestilling/.
Gavekort ordnes av teknisk arrangør. Faktura med vedlagt kvittering sendes NGTF.
Forkrav til deltakere:
- Sikringskurs 1 Tumbling
- Trener 1
- Trener 2 intro (+ Anbefalt å ha Trener 2 Basis)
- Året man fyller 16
Krav til hall/gymsal:
Hall/gymsal med fri takhøyde på minimum 6 meter og plass til aktuelle apparater, inkludert sikkerhetsutstyr og tilløp.
Projektor bør kunne medbringes inn i salen.
Krav til utstyr:
- Gjerne bord og stoler i hallen, eventuelt lett tilgjengelig møterom
- Minimum 1 tumbling på 15 meter
- Gjerne grop, airtrack og lignende
- Landingsområde sikret for gjennomslag på 5 meter x 6 meter (inkl. sikkerhetsområdet)
- Tilløp på minimum 25 m
- 1 stk. softmatte
- Utstyr til å bygge opp ett landingsområde ekstra (gode tjukkaser og kasser, eller en scene, e.a.)
Krav til visningsutøvere:
Visningsutøverne må være komfortable med å bli sikret av kursdeltakerne og må beherske elementer beskrevet i rammeplanen:
- Tumbling: Stift-salto og salto-stift forover, samt araber flikk-flakk dobbel salto bakover.
Teknisk arrangør er ansvarlig for å skaffe tilveie aktuelle visningsutøvere i samarbeid med trenerutvikler.
Det anbefales minimum 1 visningsutøver per 3 kursdeltakere under praktisk del og praktisk vurdering, og minimum 1-4 visningsutøvere under gjennomgang av teori.
Det er lange dager, stor belastning, og større risiko for visningsutøverne, så det anbefales å rekruttere flere utøvere enn anbefalt, og heller fordele i grupper ved behov.
Etter avtale med NGTF Kompetanse kan visningsutøvere motta universal presentkort på kr. 500,- per utøver per kurs (kr. 250,- per dag). Maks antall visningsutøvere er 1 per 2 deltakere.
Gavekort kan bestilles her: https://www.presentkort.no/bestilling/.
Gavekort ordnes av teknisk arrangør, faktura med vedlagt kvittering sendes NGTF.
Kurset går over to helger, og har behov for både klasserom og turnhall/gymsal. Generell informasjon om Trener 1 finner du her: Trener 1 gymnastikk og turn.
Det skal bestilles kursmateriell til dette kurset, teknisk arrangør må dermed oppgi en mottaker.
Kurshelgene har følgende tidsplan og innhold:
Som teknisk arrangør av kurset vil dere ha ansvar for både kurshelg 1 og kurshelg 2. Hvis logistikken i hallen gjør at tidene må endres, avklar dette med NGTF Kompetanse i god tid før kurset publiseres.
Kurshelg 1:
Lørdag kl. 09.00 – 17.00
Søndag kl. 09.00 – 15.30
Kurshelg 2:
Fredag kl. 18:00 – 21:00
Lørdag kl. 09:00 – 18:00
Søndag kl. 09:00 – 17:00
Tidspunktene kan justeres noe, men antall timer pr dag må alltid være det samme.
Utstyr:
Utstyrslisten under er en veiledende liste over behov for utstyr i salen. Det er ønskelig med mye tilgengelig utstyr.
- Projektor og lerret i sal
- Wifi i sal
- Ribbevegg
- Minst 2 benker
- 10 matter/ matterull eller tilsvarende
- 2 kasser
- 2 springbrett
- Trampett
- 2 tjukkaser
- Baller
- Svingstang eller tilsvarende
Informer trenerutvikler om tilgjengelig utstyr i god tid før kursstart.
Hvis noe av utstyret på listen mangler, gi beskjed til trenerutvikler og NGTF Kompetanse.
Visningsutøvere:
Det er i utgangspunktet ingen krav om visningsutøvere på dette kurset. Avklar eventuelt behov for visningsutøvere med trenerutvikler.
Forkrav til deltakere:
- Trener 1
- Trener 2 intro
Kurset har normalt følgende tidsplan:
Lørdag kl. 09:00-18:00
Søndag kl. 09:00-17:00
Eventuelle lokale tilpasninger må avklares med NGTF Kompetanse i god tid før kurset publiseres. Dette kan for eksempel være pga. spesielle avreise-/ankomsttider for fly, ferge, kollektivtransport, o.l.
Krav til utstyr:
- Møterom med plass til minimum 30 deltakere
- Projektor og wifi i møterom
- Høyttalere (via projektor eller enkeltstående)
- Helst tavle, flippover, tusjer og plass til å henge løse ark på vegg
- Tilgang til sal/ gymsal anbefales
- Gjerne tilgang til matter eller tilsvarende underlag
Krav til hall/gymsal:
Minimum liten gymsal med grønne matter eller tilsvarende.
Det er en fordel med tilgang til tråløst nett i hallen, men det er ikke noe krav.
Det er først og fremst behov for hall på søndag.
Forkrav til deltakere:
- Trener 1
- Trener 2 intro
- Trener 2 basis
Kurset har normalt følgende tidsplan:
Lørdag kl. 09:00-18:00
Søndag kl. 09:00-17:00
Eventuelle lokale tilpasninger må avklares med NGTF Kompetanse i god tid før kurset publiseres. Dette kan for eksempel være pga. spesielle avreise-/ankomsttider for fly, ferge, kollektivtransport, o.l.
Hall/ gymsal og utstyr
Det er først og fremst behov for hall på følgende tidspunkter:
Lørdag fra kl 16:00 (ev. kl. 11:00 eller 15:00 om tilgjengelig/ ønskelig fra trenerutvikler)
Søndag fra kl 10:30.
Justeringer på tidsplan kan diskuteres med NGTF Kompetanse før kurset publiseres.
Det er behov for minimum liten gymsal med grønne matter eller tilsvarende, med tilgang på enkelte turnapparater/-utstyr. Den delen av kurset der apparater er aktuelt kan i stor grad tilpasses forholdene. Listene under viser hva som er ideelt. Er ikke alt dette tilgjengelig kan det være mulig å gjøre justeringer eller at trenerutvikler har med seg noe. Dette avklares med NGTF Kompetanse i forbindelse med tildeling av kurset.
- Møterom med plass til minimum 30 deltakere
- Projektor og wifi i møterom
- Høyttalere (via projektor eller enkeltstående)
- Tavle
- Helst flippover, tusjer og plass til å henge løse ark på vegg
- Tilgang til sal deler av lørdag og søndag
- Åpne veggflater/ribbevegg i sal til skadeforebyggende øvelser
Det er en fordel med tilgang til trådløst nett i hallen, men det er ikke noe krav.
Apparater og redskaper
Det er behov for tilgang til enkelte turnapparater for alle grener og noe utstyr for skadeforebyggende øvelser, som f.eks.:
- Matter/ frittståendegulv (med plass til alle deltakerne)
- Kasser/ klosser
- Bom/ benker
- Brett/ trampetter
- Frittstående/ tumbling
- Skranke/ stang (om mulig)
- Stol
- Småredskaper; 2-5 hoppetau, 2-5 baller, og/eller 2-5 rokkeringer
- RG-redskaper; køller, vimpler – hvis tilgjengelig
- Treningsstrikker; 3-5 stk, fra ca. 1 meter +. Styrke og form er ikke viktig
- Plaststenger/pinner/kosteskaft; 2-3 stk (til bevegelighetstest)
Krav til visningsutøvere:
Det er behov for visningsutøvere søndag ca. kl 10:30-13. Det ønskes 3-8 utøvere som kan vise enkle elementer fra gymnastikk og turn, med utgangspunkt i elementer som disse utøverne allerede trener på.
Utøverne kan gjerne komme fra ulike konkurransegrener og/eller fra breddepartier. De trenger ikke å være eliteutøvere, men det anbefales å ha drevet med gymnastikk/turn i et par år.
Utøverne bør helst være fra 12 år eller eldre.
Avklaringer rundt visningsutøvere gjøres underveis i prosessen med tildeling og forberedelser til kurset. Nøyaktig hvem/hvor mange kan avklares nærmere kursstart.
Forkrav til deltakere:
- Trener 1
- Trener 2 intro
- Fra 2026: Trener 2 basis og Trener 2 felles
Kurset har normalt følgende tidsplan:
Lørdag kl. 10:00-19:30
Søndag kl. 09:00-17:15
Eventuelle lokale tilpasninger må avklares med NGTF Kompetanse i god tid før kurset publiseres. Dette kan for eksempel være pga. spesielle avreise-/ankomsttider for fly, ferge, kollektivtransport, o.l.
Krav til hall/gymsal:
Kurset foregår hovedsakelig i sal. Om kurset kolliderer med foreningens planlagte aktivitet i salen kan tidsplan og mulighet for å dele plassen noe av tiden diskuteres med NGTF Kompetanse.
Kurset må ha tilgang til RG-tepper, men ikke nødvendigvis 13×13 meter. Tepperemser er også mulig. Underkonstruksjon under teppene er ikke nødvendig.
Kurset må ha tilgang til ribbevegg og/eller ballett-barre.
Takhøyden bør være egnet for RG, helst 8 meter eller mer.
Det er en fordel om hallen har tilgang på benker og kasser, men dette er ikke et krav.
Det må være tilgang til å benytte prosjektor og lerret nær treningfeltet, alternativt en stor TV-skjerm.
Det må være tilgang til å spille av musikk i salen via bluetooth, USB-C eller minijack.
Det er en fordel med tilgang til trådløst nett i hallen, men dette er ikke et krav.
Krav til annet utstyr og fasiliteter:
Det er ønskelig med tilgang på møterom deler av kurset. Møterommet må ha sitteplass til 25 personer, samt prosjektor, lerret og høyttaler (tilknyttet prosjektor eller frittstående). Om møterom ikke er tilgjengelig kan hele kurset gå i sal, forutsatt at forholdene for bruk av prosjektor i salen er gunstige.
Deltagerne skal medbringe RG-redskaper til eget bruk, men det er ønskelig at teknisk arrangør gir tilgang til 2-5 av hvert redskap (tau, ring, ball, køller, vimpel), dersom dette lar seg gjøre.
Krav til visningsutøvere:
Det er behov for visningsutøvere lørdag ca. kl. 11:30-13:30.
Det ønskes 4-8 utøvere i alderen 11-14 år.
Utøverne behøver ikke å være på høyt nivå, men bør ha trent RG i et par år. De skal bidra i arbeid med oppvarming, fysiske forutsetninger og pre-akrobatiske elementer.
I.f.m. tildeling av kurset skal det avklares om dere tar på dere å skaffe utøvere. Nøyaktig hvem og hvor mange kan avklares nærmere kursstart.
Kurset skal revideres og avholdes derfor for tiden ikke.
Utstyrsliste
- Projektor (avtales med trenerutvikler)
- 10 matter/ tumbling/ matterull
- Trampett
- Tjukkas
- Landingsmatte
- Kasse
- Springbrett
- Svingstang eller tilsvarende
- Ringer (fra taket)
- Tau (fra taket)
- Baller
- Hoppetau
- Erteposer
- Rockeringer
- Benk/ bom
Interessert i å være teknisk arrangør?
En ansvarlig representant fra klubben kan fylle ut dette skjemaet:
Sett din klubb på listen over mulige tekniske arrangører for kurs
Ønsker klubben å være arrangør av følgende kurs, kontakt NGTFs breddeavdeling:
- Parkour introkurs
- Parkour 1-kurs
- Paraturnkurs
- Gym-X-kurs
- SALTO-kurs
Har du spesifikke spørsmål om kursene, deres innhold og hva de krever av kursdeltakerne?
Les mer om kursene på NGTFs sider for Trenerutdanning
Kontaktinformasjon
Har du spørsmål, kontakt oss gjerne: