Skip to content
Nyhet

Ni millioner i gave fra Sparebankstiftelsen DNB – nå kan det søkes om apparatpakke!

NGTF ble i sommer overrakt en gave fra Sparebankstiftelsen DNB på hele ni millioner kroner! Gaven skal benyttes til å dele ut utstyrspakker til klubber over hele landet. Målgruppene for apparatpakkene er ungdom 13-19 år, barn 10-12 år og parautøvere.

Å dele ut gratis utstyrspakker til lagene er en stor glede og vi vet at dette vil bli til stor nytte og glede for medlemmene i vår landsdekkende organisasjon som teller mer enn 400 klubber. Ulike apparatpakker er nå utarbeidet. De er skreddersydd til ulike aldersgrupper og i sum vil dette være et flott tiltak for å ytterligere øke både volum og kvalitet i aktivitetene for våre medlemmer. Pakkene inneholder et bredt spekter av matter, skumapparater, parkour-utstyr, airtrack m.m. En nyhet er at fem av pakkene vil inneholde en såkalt luftgrop på 4 x 6 meter. Pakkene vil passe både i basishaller og ordinære idrettshaller.

Irina Solem, leder for breddeavdelingen i NGTF, er svært tilfreds med tildelingen. «Det er tredje gang vi nå får tildelt midler fra Sparebankstiftelsen DNB. I 2017 mottok vi fem millioner og i 2022 mottok vi 7,8 millioner. Med årets tildeling betyr det at vi samlet sett har mottatt 21,8 millioner kroner, noe som utgjør over 90 apparatpakker til stor glede for våre klubber og medlemmer!  Det jobbes godt i mange klubber og vi ser fram til gode, begrunnede søknader som viser at utstyret blir tatt i bruk og at klubben er organisert på en måte som sørger for at apparatpakken bidrar til økt aktivitet. Det er i klubbene at aktiviteten skjer og vi er ute etter søknader som viser klubber som ønsker å være en positiv bidragsyter i lokalmiljøet, og organisasjonen for øvrig.»        

Det skal deles ut totalt 36 apparatpakker fordelt på 15 pakker for aldersgruppen 10-12 år og para, 16 pakker for 13-19 år – parkour og fem pakker for 13-19 år – tropp. Alle klubber, uavhengig av geografi og størrelse, kan søke. Utvelgelse av hvilke klubber som får tildelt utstyrspakkene vil bli gjort ut fra en totalvurdering. Norges Gymnastikk- og Turnforbund står fritt til å velge hvilke klubber som skal få tildelt pakkene og det vil ikke bli gitt noen nærmere begrunnelse til foreninger/lag som ikke får tildelt utstyr.

Søknadsfristen for å søke om apparatpakke er 30. september.

Søknadene vil bli behandlet i løpet av to uker etter søknadsfristens utløp og målet er å dele ut pakkene innen utgangen av året.

Her finner du beskrivelse av de forskjellige apparatpakkene vi tilbyr.

Det kan søkes om tildeling av apparatpakke her

Ved eventuelle spørsmål, ta kontakt med:

Stig Nilssen

workRådgiver anlegg og utstyr