Skip to content
Nyhet

Mottok kongepokalen for femte gang!

Denne helgen samlet Norgeseliten innen rytmisk gymnastikk seg i Stavanger for å kjempe om sesongens mest prestisjefylte individuelle titler. Med en elektrisk stemning i arenaen, fikk vi også være vitne til at Josephine Juul Møller sikret sin femte strake seier i mangekampen, og dermed også sin femte kongepokal.

Ny rekord
Cille Ihle fra Stavanger Høyre beskrev helgens mesterskap som et strålende arrangement fylt med idrettsglede, hyggelige mennesker og imponerende utøvere. De som hadde møtt opp ble vitne til et mesterskap som holdt spenningen helt til siste øyeblikk. Josephine Juul Møller, som jager rekorden til Emilie Holte med totalt seks mesterskapstitler i mangekampen, er nå kun én tittel unna å tangere rekorden etter at hun nok en gang sikret seg seieren etter fire programmer i helgen. Til tross for at hun må vente et år før hun får sjansen igjen, kan hun nå vise til å ha vunnet hele fem kongepokaler på rad. Dette er en imponerende prestasjon og gir en strålende oppladning før EM i Budapest kommende uke.

Også kampen om andre- og tredjeplassen skapte spenning. Til slutt var det Mathea Selfors fra Tromsø som kunne ta med seg sølvmedaljen hjem, mens Mathilde Ekrem Richter fra Asker sikret seg bronsemedaljen med en solid tredjeplass.

Fra comeback til finalen med tiårsjubileum
På lørdag utspilte det seg altså en intens kamp om sammenlagtseieren, samtidig som kampen om åtte finaleplasser i hvert redskap også lå på bordet. Og da søndag kom, var det to klubber som gjennom dagen dominerte i medaljekampen. Josephine stakk til slutt av med alle fire gullmedaljene fra finalene, mens Maya Støback-Arthur fra Tromsø sikret seg sølv i ring, ball og vimpel. Mathilde Ekrem Richter fra Asker tok sølv i køller og bronse i ball, Mathea Selfors fra Tromsø fikk bronse i ring og køller, og Kristine Falck Esaiassen fra Tromsø kapret bronsen i vimpel helt på tampen

Blant seniorene var det i tillegg et gledelig gjensyn med en tidligere landslagsgymnast, Fredrikke Tynning-Bergestuen, som i år har imponert med gull i både nordisk mesterskap og NM med duo. Det var derfor en hjertelig overraskelse å se henne tilbake på teppet under det individuelle NM-et – og for et comeback det ble! Hun imponerte stort ved å kvalifisere seg til redskapsfinalene i både ring og vimpel i det som var hennes tiende norgesmesterskap. Selv om det ikke ble noen medaljer for Asker-jenta denne gangen, var det en imponerende bragd å ta med seg.

Nær storeslem
Blant juniorene ble det nesten storeslem til Danielle Dolev fra Asker med seirer i mangekampen og tre av de fire redskapsfinalene (ring, køller og vimpel). Men fjorårets delte vinner av mangekampen, Charlotte Gailiunaite (Bergens TF) ble litt for sterk i ballfinalen og kapret det siste gullet. Charlotte på sin side sikret også en fin sølvplassering i mangekampen og i vimpelfinalen, mens Danielle tok sølv i ballfinalen.

De øvrige pallplassene ble delt mellom gymnaster fra Asker og Tromsø. Ellen Brigitta Poernomo fra Asker imponerte med en solid tredjeplass i mangekampen og sølv i køllefinalen. Ingrid Falck Esaiassen fra Tromsø TF tok sølv i ring og bronse i vimpel, Elena Jonson Nadirpour fra Asker TF sikret bronse i både ring og ball, mens Olivia Pieterse fra Asker TF oppnådde en flott bronseplass i køller.

Med det rettes en stor takk til Straen GTF som arrangør for et flott gjennomført norgesmesterskap på tampen av sesongen. I tillegg takk til produksjonen for direktesendingen og kommentatorene. Nå lades det opp til norgescupavslutningen i Asker kommende helg, samt NM for junior i Bergen i midten av mai.

Full resultatliste fra helgen kommer i resultatarkivet