Skip to content
Nyhet

Åtte nybakte norgesmestere og premiere på nytt NM-konsept!

I løpet av helgen har vi fått åtte nye norgesmestre i rytmisk gymnastikk i klassene tropp, duo/trio og lag, og for et mesterskap dette ble! Flotte rammer, spenning og nerver preget dette mesterskapet, som også var premiere på et nytt lagkonsept.

Fra nordisk mester til norgesmester
Denne helgen ble det kåret norgesmestere i duo/trio-klassen for både seniorer og juniorer, og spenningen var til å ta og føle på i Fana Arena da seniorutøverne entret scenen. Det kan nok tenkes av søstrene Tynning-Bergestuen kjente litt ekstra på nervene med favorittstempelet etter gullbragden i nordisk mesterskap i Finland tidligere i år. Nerver eller ei, gullduoen innfridde og vant med en god margin i Fana. På andreplass kom Dahl/Krogsrud fra Malvik, som for første gang tok med seg NM-medaljer i rytmisk gymnastikk tilbake til klubben sin i Trøndelag. Bronseplassen gikk til de velkjente ansiktene i RG-miljøet fra Skjeberg, Christoffersen/Nilsen.

I juniorklassen var det derimot svært jevnt, med kun 0,2 poeng som skilte første- og andreplassen. Til slutt var det trioen fra Asker TF, bestående av Moen/Nielsen Muri/Sparre-Enger, som kunne juble som nybakte norgesmestere på søndag. Like bak dem kom duoen Dreiseitlova/Schlichtkrull fra Njård, som sikret sølv. På tredjeplass stod Angvik/Mannseth/Ødegård fra Aalesunds TF, som fikk med seg bronsemedaljene.

Premiere på nytt konsept og ny mester!
Det var en nervepirrende opplevelse fra start til slutt i senior/åpen klasse, der det kun var et snaut poeng som skilte førsteplassen fra andreplassen. Det var til slutt Tromsø-laget som stakk av med seieren, med en margin på 0,85 poeng foran, og brøt dermed den over ti år lange seiersrekken til Asker TF i seniorklassen. Asker tok likevel en solid andreplass med laget Asker I, foran Skjeberg TF som kapret tredjeplassen. I juniorklassen fikk imidlertid Asker sin revansje og sikret seg seieren. Tromsø tok andreplassen denne gangen, mens Bergens TF endte på en respektabel tredjeplass.

For lagene markerte helgen debut for det nye konseptet som komiteen har revidert for årets mesterskap. Kort oppsummert konkurrerte hvert lag, bestående av tre til seks individuelle gymnaster, i totalt åtte programmer. Summen av disse programmene ble lagt sammen til en totalscore for hvert lag. I tillegg valgte komiteen å innføre to klasser: en ren juniorklasse og en senior/åpen klasse, hvor hvert lag måtte inneholde minst én senior. Klubbene kunne stille med så mange lag de ønsket, men kun de to beste lagene per klubb ble regnet med i resultatlistene. Lagene gjennomførte sine første fire programmer på lørdag og de siste fire programmene på søndag. Med fem juniorlag og hele ti lag i senior/åpen klasse, kan vi nok påstå at det nye konseptet fikk en vellykket debut.

Gullkamp mellom to klubber
Kampen om det gjeve metallet fortsatte mellom de to klubbene Asker og Tromsø da det var klart for troppsklassene. Dessverre var antallet tropper påmeldt til mesterskapet i år, som i fjor, ganske begrenset, men dette hindret ikke de to klubbene i å levere et imponerende show og skape spenning på teppet i Fana Arena. Det ble til slutt Asker TF sin seniortropp som gikk seirende ut sammenlagt og i vimpel/ball finalen, mens Tromsø ga Askerjentene kamp og imponerte sterkt i ringfinalen. For juniorene ble det gull til Asker, mens sølvet gikk til Tromsø etter de to kjøringene.

Resultater og kommende aktiviteter
Full resultatliste fra helgen kommer i resultatarkivet
Resultater finnes også på Fana RG

Med det rettes en stor takk til Fana IL for et flott gjennomført mesterskap i Fana Arena. I tillegg takk til produksjonen for direktesendingen og kommentator Åse Linda Tynning. Nå lades det opp til norgescupavslutning for nasjonale klasser i Asker kommende helg, norgescupavslutning under Glade RG-dager første helgen i mai og ikke minst NM for individuelle i Stavanger med Straen GTF som arrangør i midten av mai. Sesongen rundes til slutt av med norgesfinale i overgangen til juni, også denne konkurransen med Straen GTF som arrangør. Vi gleder oss!