Skip to content
Nyhet

14 gull for Norge under Nordisk mesterskap i turn på hjemmebane

Medaljevinnere fra apparatfinalene under Nordisk mestreskap i turn. Bak f.v.: Niklas Syverhuset, Sofus Heggemsnes, Harald Wibye, Mari kanter, Joshua ifeanyi, Philip Lieske og Alexandra Ore. Foran f.v.: Ivan Ivan maltsev, peder Skogvang, Kasper Berntsen og Brian Rugland

Norge forsynte seg godt av medaljene under Nordisk mesterskap i turn på hjemmebane i Oslo, og ble klart beste nasjon med til sammen 14 gullmedaljer, hvorav 11 var individuelt og tre var i lag. Det er en ekstremt bra prestasjon!
Detaljer om alle karakterer og resultater finner dere her.

Både junior og senior i turn kvinner og turn menn fra hele Norden møttes til mesterskap hos Oslo TF 6. – 7. april og det var fornøyde nasjoner som kunne sette nesen hjem i går, søndag!

En jubeldag i mangekamp- og lagkonkurransen
Vi fikk Nordiske mestere i mangekamp for turn menn senior med Sofus Heggemsnes og for turn menn junior med Ivan Maltsev. I mangekampen for turn kvinner gjorde juniordebutant Lilja Nordmark en strålende konkurranse og vant sølv, mens en annen debutant, Alexandra Ore vant bronsemedaljen. For juniorgutta ble det sølv på Joshua Ifeanyi og bronse til Kasper Berntsen. For turn kvinner senior leverte også Mari Kanter en god konkurranse og sikret seg bronsemedaljen. Det gjorde også Harald Wibye for turn menn senior.

I lagkonkurransen ble det norske juniorlaget for turn kvinner Nordiske mestre med hele fire gymnaster innenfor topp seks. Seniorlaget for jenter presterte også godt og vant sølv. Både junior- og seniorlaget for turn menn fulgte opp de gode prestasjonene og de endte begge på toppen av pallen og ble Nordiske mestre i lag. Imponerende resultater av alle de fire norske lagene!

Alt om lørdagens juniorkonkurranse finner du her og alt om lørdagens seniorkonkurranse finner du her.

Landslagssjef for turn kvinner, Antonio Egri, var meget godt fornøyd med resultatene fra lørdagen. Han var imponert over innsatsen og prestasjonene til jentene hvor blant annet hele juniorlaget var debutanter internasjonalt for Norge. Også seniorlaget er ungt og i utvikling så dette lover godt og en meget god test før EM i starten av mai.

Også landslagssjef i turn menn, Robert Hirsch var tilfreds med lørdagen. Han var spesielt imponert over hva juniorene leverte både som lag og individuelt. Han var også godt fornøyd med seniorene, men mente de hadde litt å jobbe med i skranke og frittstående før EM. Samtidig hadde mange av guttene noen nye øvelser som de testet ut og derfor var det forventet at ikke alle apparatene satt med en gang. Men dette er en viktig arena for å teste ut, og trene på, nye øvelser man skal vurdere om man skal sette inn i EM som avholdes i slutten av april.

Ni Nordiske mestre under søndagens apparatfinaler
Norge dominerte stort, spesielt på guttesiden og til sammen ble det kronet ni nordiske mestre fra Norge i de individuelle apparatene. Ytterligere 14 medaljer ble vunnet fordelt på guttene og jentene.

Alt om søndagens apparat finaler finner du her.

Det ble en stor fangst for guttene og spesielt juniorene imponerte med fem av seks mulige gull. Ivan Maltsev tok gull i frittstående og bøylehest og bronse i ringer. Joshua Uche Ifeanyi tok gullet i ringer og svingstang og fikk med seg bronse i bøylehest. Philip Lieske vant skranke og tok sølvet hopp. Kasper Berntsen fikk med seg sølv i skranke og bronse i hopp, mens Brian Rugland gjorde en solid øvelse og tok med seg sølvet i frittstående. Det er imponerende at hele juniorlaget fikk med seg individuelle medaljer i apparatfinalene, i tillegg til gull i lag og mangekamp i går.

Seniorguttene gjorde også mange sterke prestasjoner og flere av seniorene testet nye øvelser i forberedelsene mot EM. Harald Wibye tok med seg to gull i henholdsvis hopp og skranke, samt sølv i ringer og bronse i svingstang. Sofus Heggemsnes vant svingstang og tok sølvet med seg i svingstang. Peder Skogvang endte også med to medaljer, begge sølv i frittstående og ringer. I tillegg endte Niklas Syverhuset opp med sølvet i hopp. Inkludert gull i lag og mangekamp fra i går så ble det en meget bra helg for seniorgutta våre.

Juniordebutant med gull
For juniorjentene ble det jubel i bom ved Alexandra Ore som tok med seg gullet i sin internasjonale debut, og det på hjemmebane. Det er imponerende! I tillegg fulgte Mari Kanter opp med bronse, også hun i bom. Kanskje ikke helt de resultatene jentene hadde håpet på før apparatfinalene, men marginene er små og de er i godt driv så det blir spennende å følge utviklingen deres videre.

Arrangør leverte et strålende arrangement
Oslo Turnforening som teknisk arrangør leverte et meget godt arrangement, og det er imponerende å se hvor mange som er i sving under en slik helg. NGTF vil derfor rette en stor takk til Oslo TF som leverte på et høyt nivå.