Skip to content
Nyhet

World Cup-sirkuset ruller videre!

Den norske delegasjonen er på plass i Sofia for internasjonal konkurranse denne helgen og world cup senere neste uke. Foto: NGTF.

Like før påske var den norske delegasjonen til stede i Athen for å delta i årets første verdenscup i rytmisk gymnastikk. Arrangørene lovet å gi oss en forsmak på hva som venter i løpet av den olympiske sesongen. Nå er verdenseliten igjen på reisefot og straks klare til å kjempe om pallplassene i Sofia.

God erfaring blant verdens beste i Athen
Den norske deltakeren, Mathilde Ekrem Richter, satt igjen med gode erfaringer etter årets første verdenscupkonkurranse i Athen. Det hele begynte med treningsøkter på podiet sammen med de bulgarske gymnastene som senere tok gull og sølv i mangekampen samme helg. Å være til stede på den store arenaen og dele gulvet med verdensstjernene var en spesiell opplevelse.

Landslagssjefen, Elizabeth Paisieva, var tilstede i Athen som en del av Mathildes trenerteam under konkurransen. Hun oppsummerer Mathildes debut på følgende måte:

– Den første konkurransedagen startet Mathilde med ring, en ganske ren kjøring. Det andre redskapet var ball hvor hun viste sin personlighet og potensialet for fremtiden. Dette ble også hennes høyeste score av de fire redskapene. Vi har mottatt mange positive tilbakemeldinger fra dommere og trenere, og vi har gjort nyttige notater som vil hjelpe oss med å forbedre oss videre gjennom denne sesongen, sier landslagssjefen.

Mathilde Ekrem Richter deltok i World Cup i Athen. Her sammen med landslagssjef Elizabeth Paisieva. Foto: NGTF.

Konkurransen markerte også debut for vår dommer, Katrine Field-Hagelund, i verdenscupen. Som internasjonal dommer i sin første syklus, var dette en fantastisk mulighet for Katrine til å møte kollegaer og holde seg oppdatert på det nyeste innenfor dommeryrket på den internasjonale arenaen. Tilbakemeldingene og presiseringene hun fikk tar hun med seg tilbake til de norske dommerkollegaene sine.

Totalt sett ble det en 48. plass av 52 deltagere sammenlagt for Mathilde med totalscore på 99,950 etter fire redskaper. Hennes beste plassering var balløvelsen der hun havnet på 36. plass. Syv nasjoner tok medaljer i Hellas, med Bulgaria som tronet øverst på skalaen med hele syv medaljer. Nå rettes fokuset mot nettopp Bulgaria, hvor verdenscupen fortsetter.

Den fullstendige resultatlisten finnes i arkivet her

Mathilde Ekrem Richter fikk sin debut i verdenscupen i Athen denne sesongen. Det fikk også internasjonal dommer, Katrine Field-Hagelund. Her er de to i arenaen i Hellas sammen med landslagssjef Elizabeth Paisieva. Foto: NGTF.

Verden retter blikket mot Sofia
Bare noen få dager etter å ha vendt tilbake til Norge, en rask tur på ski og en kopp kakao i det mange skulle ønske var solveggen i påskeuka, pakker vi igjen kofferten og setter kursen mot den internasjonale arenaen. Bulgaria ønsker oss velkommen til «Sofia Cup» og World Cup i Sofia denne og neste helg, og den norske delegasjonen er allerede på plass.

Delegasjonen til Sofia Cup består av fire juniorgymnaster og to seniorgymnaster, som alle er klare til å entre teppet. Juniorene konkurrerer i lagkonkurransen med to lag, mens seniorene deltar i individuell klasse. For flere av de norske gymnastene er dette en stor arena å delta på, da Sofia Cup har en lang historie og tradisjon innen RG-familien, og det er vanligvis mange av verdens nåværende og fremtidige stjerner som deltar.

Landslagssjefen, som også er til stede for både denne og neste helgs konkurranser, hadde følgende å si før starten på konkurransen i dag:

– Treningene i går gikk ganske bra. Vi delte teppet med Brasil, med hvem vi har et godt forhold til. Jeg er fornøyd med samarbeidet i teamet, og det er en positiv atmosfære i troppen. Våre to internasjonale dommere har kontinuerlig oppdatert oss i trenerteamet om hva vi bør fokusere på og jobbe med. I dag skal juniorene først ut på teppet. Vi får se hvordan konkurransen utvikler seg for oss, forteller landslagssjefen fra Sofia.

Den norske delegasjonen er på plass i Sofia for internasjonal konkurranse denne helgen og world cup senere neste uke. Foto: NGTF.

Den norske troppen inkluderer juniorene Aleksandra Adamczyk (Skjeberg TF), Charlotte Gailiunaite (Bergens TF), Danielle Dolev (Asker TF) og Olivia Pieterse (Asker TF), samt seniorene Mathilde Ekrem Richter og Josephine Juul Møller (begge fra Asker TF).

Sofia cup startet i dag og du finner informasjon og livesending på følgende steder:
Konkurranseprogram Sofia cup: Finnes HER
Startliste Sofia cup: Finnes HER
Livestream Sofia cup: Trykk HER (trykk her om stream ikke virker med første link)
Resultater Sofia cup kommer her: sofiaworldcup2024.com/results-it-sofia-cup

Årets andre verdenscup
Neste helg står flere store begivenheter for døren. Her i Norge arrangeres vårens første mesterskap når norgesmestere i tropp, duo/trio og lag skal kåres i Fana Arena. Samtidig retter vi også blikket mot den internasjonale arenaen når verdensstjernene nok en gang samles for å kjempe om verdifulle verdenscup-poeng i Sofia.

Fra Norge kan vi delta med én gymnast i hver av verdenscupkonkurransene, og vår representant i Sofia har opparbeidet seg solid erfaring gjennom sin karriere så langt. Hun er mangeårig norgesmester og et velkjent navn for både store og små. Vi snakker selvfølgelig om Josephine Juul Møller, som skal konkurrere med det norske flagget på brystet i Sofia.

Norge er trukket til pulje B med konkurransestart fredag 12. april kl. 12:00 og lørdag 13. april kl. 09:30 (norske tider). Josephine starter fredagen med ball som sitt første redskap, med startnummer 15. Deretter følger ringprogrammet med startnummer 33. Andre konkurransedag starter hun med vimpel som nummer 15 og avslutter med køller som nummer 33.

Konkurranseprogram World Cup: Finnes HER
Startliste World Cup: Finnes HER
Resultater World Cup kommer her: sofiaworldcup2024.com/results/

Landslagene hadde nylig en kontroll- og uttakstest før avreisen til Sofia. I den forbindelse var to nøytrale internasjonale dommere invitert og det ble arrangert en felles trening sammen med dem. Dommerne som var invitert i tillegg til de norske internasjonale dommerne var Dragana Terzic fra Serbia og Anna Carolina Pompeu fra Brasil. Her sammen med seniorlandslaget, landslagsledelsen, komitéleder og de norske internasjonale dommerne i Askerhallen. Foto: NGTF.