Skip to content
Nyhet

Lader opp til en nordisk thriller!

For to år siden kom den norske delegasjonen hjem me to gullmedaljer fra nordisk mesterskap i rytmisk gymnastikk og klarte med det målet om å få en individuell nordisk mesterskapstittel til Norge. Nå er det på nytt klart for kamp om det gjeve metallet med våre nordiske naboer – og med enda høyere mål å strekke oss etter, blir dette en thriller fra start til slutt.

Mål om gull!
I NGTFs strategiske plan og tilhørende handlingsplaner har rytmisk gymnastikk som mål å ta ikke bare én, men to gullmedaljer etter endt mesterskap denne helgen, én gullmedalje i mangekamp individuelt og én gullmedalje for tropp. Ved forrige mesterskap ble det hele 18 medaljer til Norge, hvor den ene gikk til Josephine Juul Møller i ringfinalen. Den andre gikk til gull-duoen fra Fana.

– I år skal vi forhåpentligvis gjenta suksessen med å nå våre mål for nordisk mesterskap, men det blir en tøff kamp. Vi vet at Finland har gode gymnaster på både tropp og individuelt, men det har vi også! Vi skal gi dem alle en kamp helt til siste slutt, uttaler landslagssjef og delegasjonsleder for dette mesterskapet, Elizabeth Paisieva.

Og det er ingen liten delegasjon som hun har med seg til Lohja i Finland denne helgen. Norge stiller med full kvote i alle klasser i dette mesterskapet, som totalt utgjør 56 personer i rollene som gymnaster, trenere, dommere og annet støtteapparat. Det går også rykter om at tribunene kommer til å fylles med publikummere som skal heie Norge frem.

Den norske troppen
Norge stiller med fem juniorgymnaster som skal presentere totalt 16 programmer i lagkonkurransen (fire programmer i hvert redskap). Disse er Aleksandra Adamczyk (Skjeberg TF), Charlotte Gailiunaite (Bergens TF), Danielle Dolev (Asker TF), Milena Flakstad (Njård) og Selma Eriksen Haugen (Njård). Seniorlaget til Norge består også av fem gymnaster som skal vise 16 programmer i helgen. Disse gymnastene er Helene Sagbakken Hicks (Skjeberg TF), Josephine Juul Møller (Asker TF), Lilli Aulesjord (Asker TF), Mathilde Ekrem Richter (Asker TF og Olava Monclair (Asker TF).

I troppsklassene deltar vi med NOR 1 fra Tromsø TF og NOR 2 fra Asker TF i seniortropp, NOR 1 fra Tromsø TF og NOR 2 fra Asker TF i juniortropp, NOR 1 fra Njård og NOR 2 fra Asker TF i senior duo/trio, og NOR 1 fra Njård og NOR 2 fra Asker TF i junior duo/trio. For en av troppene blir nordisk mesterskap kanskje også en oppkjøring mot et annet mesterskap som foregår noe senere i vår, nemlig EM.

Slik kan du følge med
Konkurransen starter i morgen, lørdag, kl. 09:30 norsk tid og fortsetter søndag fra kl. 09:15 norsk tid.
For detaljert tidsplan: Trykk her.
Sjekk også ut arrangør sin nettside: Trykk her
Resultater publiseres her: Trykk her
Livestream (10€ per dag eller 15€ begge dager): Trykk her
Arrangør sitt facebookevent: Trykk her

I tillegg kan du sjekke ut våre sosiale kanaler:
NGTF instagram (@gymogturn)
NGTF facebook
RG facebook

Vi ønsker alle gymnaster, dommere og støtteapparat lykke til!