Skip to content
Nyhet

Nordiske gullmedaljer til Norge!

Det var mange gode prestasjoner i helgens Nordiske mesterskap i rytmisk gymnastikk, og spesielt utmerket tre norske gymnaster seg da de konkurrerte inn til gullmedaljer. Med dette har Norge klart målet om en individuell gullmedalje i Nordisk i 2022!

Norges første gull
Det var en spent gjeng som dro til Uppsäla i Sverige på fredag for å delta i Nordisk mesterskap. Ekstra stas ble det for Asker-jenta Josephine Juul Møller som hadde sikret seg hele seks medaljer da konkurransen var over! Og ikke nok med det var en av dem gull fra ringfinalen på søndag.

Josephine Juul Møller med fortjent gullmedalje under Nordisk mesterskap. Her sammen med trener Anne Silje Nettum som var dommer under mesterskapet. Foto: NGTF

– Norge vant sølvmedalje i lagkonkurransen for senior og vi har en reell sjanse for å vinne gullmedaljen i 2024. Vi kommer til å jobbe hardt mot dette, forteller landslagssjef Elizabeth Paisieva.

Hun forteller videre at det er stort potensiale i laget både for seniorutøverne og juniorutøverne som også sikret sølv i lagkonkurransen for Norge.

– Med dedikert og fokusert arbeid skal vi gjøre vårt beste for å nå våre fremtidige mål. Det var ekstra stas med Josephine sin stabile kjøring i ringfinalen som sikret Norge gullet. Det har vært en svært positiv atmosfære i gruppen og alle ønsket å vise deres beste og å representere Norge på en god måte, forteller Elizabeth som også var til stede i Nordisk som delegasjonsleder.

Gull-duo
Men gullfesten stoppet ikke der for Norge. Senior duo med Ingeborg Skauge Nilsen og Maria Oen fra Fana IL kunne klatre helt til topps og motta Norge sin andre gullmedalje for dagen etter sine to kjøringer i mesterskapet.

Gull-duo Ingeborg og Maria sammen med trener Sara Bornati. Foto: NGTF

– Vi kom til Nordisk med null forventninger og målet var i utgangspunktet å bare kvalifisere oss. Vi forventet i hvert fall ikke å vinne, men vi ville få det beste ut av denne unike muligheten. Før vi kom visste vi at Finland hadde sterke gymnaster og turte derfor ikke å håpe på mer enn en mulig tredjeplass, forteller Ingeborg og Maria.

Etter en strålende førstekjøring fryktet de sin andre kjøring, mye på grunn av tidligere erfaringer hvor andre kjøring ikke alltid har gått like bra. Fokuset deres lå derfor på å holde hodet kaldt og å starte på blanke ark. Dette førte til at jentene klarte å ha en enda bedre kjøring.

– Når de annonserte at vi fikk gull ble det en stor klem til treneren vår, Sara Bornati. På dette tidspunktet var vi egentlig i sjokk og forstod ikke hvor stort det hele var, forteller jentene videre.

Alt i alt var Nordisk en utrolig gøy opplevelse med masse erfaring for jentene som også forteller at de fikk god energi fra den store heiagjengen i Sverige.

Den norske delegasjonen var en god støttespiller og heiagjeng fra sidelinjen. Foto: NGTF

Stort medaljedryss
Totalt konkurrerte den norske delegasjonen seg til 18 medaljer i årets mesterskap. Dette er to flere enn forrige gang mesterskapet ble avholdt i 2020 da det ble fem sølvmedaljer og 11 bronsemedaljer. I år reiste den norske delegasjonen hjem med hele åtte bronse, åtte sølv og to gull i kofferten.

Sølvmedaljene gikk til følgende:

  • Junior lag med Charlotte Gailiunaite, Hannah Charlotte Reusch Haug, Mathilde Ekrem Richter og Olava Monclair.
  • Senior lag med Anna Eker Christoffersen, Anna Stoyanova, Josephine Juul Møller, Lana Kumpitak-Nilsen og Lotte Juul Møller.
  • Josephine Juul Møller med senior mangekamp og redskapsfinale i vimpel.
  • Junior tropp (Tromsø) finale.
  • Senior tropp (Asker) sammenlagt og begge redskapsfinalene med Helene Cromarty, Josefine S. Langmoen, Karoline Wennberg, Majka Tronstad Tveit og Mathea Louise Andersen.

Bronsemedaljene gikk til følgende:

  • Mathilde Ekrem Richter i junior redskapsfinalene i ring, ball, køller og vimpel.
  • Josephine Juul Møller i senior redskapsfinalene ball og køller.
  • Junior tropp sammenlagt (Tromsø) med Hannah Sophie Larsen Loso, Kristine Falck Esaiassen, Leni Blikfeldt, Mathea Selfors, Maya Støbck-Arthur og Mija Antonie Lundberg.
  • Senior tropp sammenlagt (Asker) med Aurora Ramstad Westby, Embla Remme Thoresen, Hedda Nymo Lingaas, Hilvi Bjerkelund og Linnea Jorsett.

Full resultatliste finner du HER

Gratulerer til alle!

Takk for oss, Nordisk. Foto: NGTF