Skip to content
Nyhet

Jentene med solid innsats under VM

Mari kanter og Maria Tronrud med vel gjennomført VM. Foto: Ann-Helen Bjørnstad

Jentene gjorde et godt VM og er nå ferdig med sin VM-kvalifisering. I går, lørdag, turnet Maria Rønbeck bom og frittstående, mens Julie Erichsen turnet skranke og hopp. I dag var det mangekamp for både Mari Kanter og Maria Tronrud.

Alle resultatene finner du her

Landslagssjef Antonio Egri kunne fortelle til NGTF etter konkurransen at han var meget godt fornøyd og at Maria og Mari kjørte veldig god konkurranse uten store feil. Maria kjørte en jevn og stabil mangekamp og endte på en 77. plass med 48.264 poeng, mens Mari kjørte til 46.899 poeng og endte til slutt på en 91. plass av totalt 115 gymnaster som kjørte mangekamp.

Det ble ikke noen OL-plass til Norge for jentene denne gangen, noe som var det store målet. Den siste plassen som ble kvalifisert kjørte til 49.932 poeng og endte på en 52. plass, så det ble litt for langt opp denne gangen.

For våre apparat spesialister ble kvalifiseringen gjennomført søndag 1. oktober og for Marie ble det 10.533 poeng i bom og 10.933 poeng i frittstående. For Julie endte det med 12.166 poeng i skranke med og 11.749 poeng i hopp.

Landslagssjefen kunne fortelle at for Julie og Marie så kunne de som apparat spesialiser forsøke noen oppgraderinger i sine øvelser, noe som er viktig med tanke på neste sesong. Og han er fornøyd med at de fikk gjort dette på en så stor arena.

Julie Erichsen og Marie Rønbeck etter som VM konkurranse.
Foto: Ann-Helen Bjørnstad

Oppsummert var landslagssjefen en fornøyd mann etter jentenes VM-innsats til tross for at plasseringen ikke ble helt som en hadde håpet på. Han kunne fortelle at de hadde jobbet hardt og lenge for dette VM og at alle fire jentene gjorde jobben sin. Han var fornøyd med både forberedelser og gjennomføringen og kunne ikke ha forventet mer fra sine gymnaster og skryter av hvor tøffe og profesjonelle jenter han jobber med hver dag og som jobber seg gjennom både skader og vanskeligheter og kommer sterkt tilbake på den øverste scenen.

Nå blir det tid for gymnastene som har vært i VM til å restituere og komme enda sterkere tilbake neste år hvor det er en viktig World Cup sesong og et viktig EM som begge er en del av OL-kvalifiseringen. OL er fortsatt målet og fokus blir rettet mot det. Landslagssjefen avslutter med å takke hele teamet rundt seg, med både trenere, fysioterapeut Bente Amundsen, dommere og vår sponsor UnoX Forsyning.

Mer om den norske delegasjonen og kvalifisering til OL kan du lese her.