Skip to content
Nyhet

Syv gymnaster klare for VM i turn

VM i turn for seniorer arrangeres i Antwerpen, Belgia 30. september til 8. oktober. Et meget viktig VM for mange nasjoner, inkludert Norge, og det er her de aller fleste, både lag og individuelt, kan sikre seg OL billett. Våre utøvere er kvalifisert til VM gjennom årets EM (mangekamp) og tre World Cuper (enkeltapparater).

Guttene ankom VM-byen i går, mandag og er i gang med de offisielle treningene. Arrangør virker å ha det meste på plass og det var lett å finne seg til rette i treningshallen. Jentene har konkurranse en dag etter guttene forbereder seg nå i Oslo og setter seg på flyet til Antwerpen først i morgen, onsdag.

Disse stiller for Norge i årets EM

Turn menn
Sofus Heggemsnes, Oslo TF (mangekamp)
Harald Grimsrud Wibye, Laksevåg T&IL (mangekamp)
Sebastian Sponevik, Hoppensprett Turn (hopp og skranke)

Gutta klare for VM. F.v.: Landslagstrener Valentyn Skrypin, Sebastian Sponevik, Sofus Heggemsnes, Harald Wibye og landslagssjef Robert Hirsch.

Turn kvinner
Maria Tronrud, Oslo TF (mangekamp)
Mari Tideman Kanter, Holmen TTF (mangekamp)
Marie Nilsen Rønbeck, Oslo TF (Bom og frittstående)
Julie Dicko Erichsen, Laksevåg T&IL (skranke og hopp)

Jentene klare for VM. f.v.: Julie Erichsen, Maria Tronrud, Marie Rønbeck og Mari Kanter.

Når konkurrerer de norske gymnastene og hvordan følger du dem?
For guttene er det kvalifisering 30. september og 1. oktober, mens jentene har kvalifisering 1. og 2. oktober.
30.09. kl. 12.15               Sebastian i subdivisjon 4
01.10. kl. 10.00               Sofus og Harald i subdivisjon 5
01.10. kl. 16.00               Julie og Marie i subdivisjon 1
02.10 kl. 13.00                Marie og mari i subdivisjon 6

Alt du trenger å vite for å følge mesterskapet, inkludert info om resultater, finner du her hos FIG her (sjekk toppmenyen også!).

Informasjon om eventuelt streaming vil FIG legge ut på sin hjemmeside (linken over) og sosiale medier på fredag. Livescore vil du finne her

FIG og arrangør på SoMe
IG og Twitter: @figgymnastics og @antwerp2023
Facebook: fig.gymnastics og antwerp2023

OL det store målet
Nåløyet for å kvalifisere seg til OL er trangere enn noen gang, men det er likevel det store målet for dette VM. For Norge sin del er det gjennom mangekamp-konkurransen at vår mulighet til OL billett ligger under dette VM. Og da er det Mari, Marie, Sofus og Harald som har en teoretisk sjans til dette her under VM. Det er en kompleks kvalifisering og i mangekamp er det 8 plasser for gutter og 14 plasser for jenter tilgjengelig. Vi vil fortsatt ha en ekstra mulighet gjennom vinterens tre World Cuper og en aller siste mulighet under neste års EM (da kun en plass det skal kjempes om for hver gren). For våre apparat spesialister vil derfor årets VM være en fin anledning til å teste seg mot de beste for å se hvor de står før vinterens World Cup og muligheten til å kvalifisere til OL den veien. Vi du fordype deg i kvalifiseringen til OL kan du lese mer om dette på FIG sine sider her.

Vi ønsker alle gymnaster, trenere og ledere lykke til!