Skip to content
Nyhet

Sofus med en sterk mangekamp i VM

Foto: Anh Viet Chau

Guttene har nå gjennomført sin VM-kvalifisering og Sofus Heggemsnes imponerte med en knallsterk mangekamp og endte på 80.466 poeng. Dette hold til en 33. plass av 91 gymnaster totalt. Det var også veldig nære en OL-plass som var det store målet i dette VM. Det manglet tre plasser og snaut 0.2 poeng for å ha sikret seg den siste OL-plassen gjennom denne kvalifiseringen. Sofus kan uansett være stolt av gjennomføringen med seks gode apparater uten store feil!

Harald gjorde også sine saker veldig bra lenge og holdt følge med Sofus i fem apparater, men han fikk dessverre en stor feil i skranke, som var siste apparat, og endte til slutt på 78.598 poeng og en 46. plass.

F.v.: Sofus Heggemsnes og Harald Wibye. Foto: Valentyn Skrypin

Alle resultatene fra guttene sin kvalifisering finner dere her.

Solid VM-debut for Sebastian
Sebastian Sponevik imponerte i sin VM-debut. Sebastian var kvalifisert i skranke og hopp. Og spesialt i hopp leverte Sebastian og endte på en 14. plass med 14.249, med et førstehopp til 14,466 og et andrehopp til 14.033. I skranke endte Sebastian på 81. plass med 13.300 poeng.

Trener Espen Jansen, som var sammen med Sebastian på gulvet kunne rapportere om en meget god prestasjon og synes det var imponerende å prestere så bra som førstereis i VM. Espen kunne videre fortelle at Sebastian hadde vært god hele uken og de var godt forberedt. Han startet med et kanonhopp, og setter også hopp nummer to. Deretter var det skranke hvor de hadde hatt tjukka-avsprang litt på stand-by og dersom øvelsen gikk uten justeringer og han følte han hadde overskudd skulle han gjøre dobbel med helskru. Og øvelsen han gjør er nok den beste han har gjort så da var det bare å trykke til og det gikk. Sebastian er full av motivasjon og inspirasjon og nå er det steinhard jobbing fremover for å øke nivået ytterligere. Det er Espen overbevist om at de klarer!

Sebastian Sponevik fornøyd etter VM-debuten! Foto: Fredrik Pettersen

Landslagssjef Robert Hirsch er alt i alt veldig godt fornøyd med alle tre guttene. De gjennomførte omtrent alt de hadde forberedt og han kunne ikke bedt om mer, og det kunne landslagstrener Valentyn Skrypin og trener Espen Jansen også si seg enig i. Robert synes det selvfølgelig er surt å være så nærme OL i dag, men er også tydelig på at dette er en del av idretten og aksepterer at vi akkurat ikke var gode nok i dag. Robert.

Ingen OL for de norske gjennom VM
Denne kvalifiseringen var også kvalifisering til OL i mangekamp de mangekampgymnastene som ikke er på et OL-kvalifisert lag skulle kjempe om åtte ledige OL-plasser. Som nevnt i starten av denne artikkelen ble det ingen OL-plass for våre gymnaster gjennom dette VM. Det var det store målet for guttene og således litt skuffende at det ikke gikk da det var såpass nærme. Men vi må også anerkjenne at nivået var høyt som forventet og akseptere at de andre var litt bedre akkurat i dag. Nå må vi benytte høsten til å evaluere mulighetene vi har for å forsøke å kvalifisere oss til OL gjennom vinterens fire World Cup konkurranser hvor vi potensielt kan kjempe om to plasser i hvert apparat eller neste års EM (en mangekampplass). Neste års mulighet blir enda tøffere da apparatspesialistene skal kjempe om plasser til OL , men landslagssjef Robert Hirsch ser allerede nå at alle de tre gutta som er i VM har potensialet i noen av apparatene og med en kjempegod treningsvinter, videre utvikling og motiverte gymnaster så er alt mulig. I tillegg har vi noen sultne gymnaster hjemme som må vise at de også kan melde seg på med et så høyt nivå i enkeltapparater at de kan ha en sjans. Med andre ord, landslagssjefen har fortsatt ha troen på OL, selv om det blir tøft og nåløyet er trangt!

Mer om den norske delegasjonen og kvalifisering til OL kan du lese her.