Skip to content
Nyhet

Slik kan du følge juniorene våre i VM!

Juniorlanget som skal regpresenter Norge i junior VM. F.v. Olava Monclair, Charlotte Gailiunaite og Erica Osmani. Foto: Bente Bjanes Hage.

Om kun få dager skal fremtidens stjerner innta spotlyset når junior VM endelig arrangeres igjen. Det er hele fire år siden den første utgaven av mesterskapet ble avholdt, og da som nå var Norge representert. For mange gymnaster er dette den første store konkurransen i en så stor arena og således også et stort steg mot seniorsirkuset. I løpet av tre dager skal åtte gjeve titler deles ut, men ikke minst er dette også en arena for å skaffe nyttige erfaringer og venner på tvers av landegrenser.

Forberedelser i Ungarn og Romania
Deler av delegasjonen, som blant andre består av landslagstrener Stela Sultanova og klubbtrener Bente Bjanes Hage, har fulgt de tre gymnastene Charlotte Gailiunaite (juniorlandslaget og Bergen TF), Erika Osmani (juniorlandslaget og Kolbotn IL) og Olava Monclair (juniorlandslaget og Asker TF) i deres oppkjøringskonkurranse i Budapest i Ungarn.

Konkurransen, som var en lagkonkurranse med fire tellende program, inkludert kvalifisering til finaler i enkeltredskaper, var en god start for Norges VM-lag. Det endte med en 9. plass av 12 tellende lag, hvor et av høydepunktene var flere finaleplasser i enkeltredskaper til Norge. Olava sikret en fin 7. plass i køllefinalen og 8. plass i ringfinalen. I tillegg hadde Erika kvalifisert seg til finalen i ball, men ga opp plassen grunnet en gammel skade.

Det norske laget er spente, men straks klare for sin debut i juniorverdensmesterskapet som arrangeres for andre gang i historien. Bildet er tatt under deltagelsen i oppkjøringskonkurransen i Budapest. Foto: NGTF.

– Det var en bra gjennomføring av konkurransen med sterke prestasjoner av juniorjentene våre. Både Erika og Olava kvalifiserte seg til finaler på fredag. Charlotte kjørte vimpel, men var litt uheldig med noen upresise elementer som kostet henne finaleplass, oppsummerte landslagstrener Stela Sultanova etter konkurransen i Budapest.

I etterkant av dette bar turen direkte videre til VM-byen Cluj Napoca i Romania for de siste forberedelsene før mesterskapet starter. Det ble en noe lang busstur for delegasjonen fra hovedstaden i Ungarn til Cluj, men med noen ekstra dager på plass før offisielle treninger starter gikk det i utgangspunktet ganske greit.

– Vi har gjort gode analyser med jentene i etterkant av konkurransen i Budapest og jobbet godt på treningene. Stemningen i gruppen er god og alle gleder seg til første trening i hallen i Cluj i dag, fortalte landslagstreneren mandag formiddag og la til at jentene har fått tiden til å gå med blant annet å lytte nysgjerrig på gamle historier fra da trenerteamet selv var gymnaster og deltok på reiser slik som dette.

Delegasjonen hadde en lang busstur foran seg fra Budapest i Ungarn til Cluj Napoca i Romania. Her rett før avreisen. Foto: Bente Bjanes Hage.

Vi er spente, men klare!
Norge skal ha podiumstrening og «ordinære» treninger torsdag og fredag 6. og 7. juli, og konkurransen starter allerede nå på fredag med de to første redskapene. Dette er den andre utgaven av mesterskapet, som for første gang ble arrangert i Moskva i 2019. Den gang deltok Norge med tre individuelle gymnaster slik som nå, samt en tropp.

På fridagen etter ankomsten i Cluj-Napoca rakk delegasjonen å legge inn tid til litt kultur og historikk da de tok et besøk til en av verdens mest spektakulære menneskeskapte undergrunner i verden, nemlig saltgruven i Turda. Foto: Bente Bjanes Hage.

Om i underkant av et døgn ankommer også resten av delegasjonens støtteapparat for gymnastene VM-byen, med blant annet landslagssjef, Elizabeth Paisieva, i spissen.

Norge er trukket til pulje B, som starter kl. 10:15 fredag 7. juli og lørdag 8. juli (norsk tid).
Konkurransen er en lagkonkurranse, hvor det kun skal presenteres fire programmer totalt. Det betyr at Norge skal vise ett program per redskap i konkurransen, og først ut er Olava og Erika med ring og ball.
– Kjørenummer 2 kl. 10:18 Erika – BALL (norsk tid)
– Kjørenummer 2 kl. 11:03 Olava – RING (norsk tid)

Lørdag er det Charlotte sin tur til å gå på teppet når hun skal kjøre sitt vimpelprogram. I tillegg skal Olava kjøre sitt andre redskap i dette mesterskapet, nemlig køller.
– Kjørenummer 4 kl. 10:24 Charlotte – VIMPEL (norsk tid)
– Kjørenummer 4 kl. 11:09 Olava – KØLLER (norsk tid)

Slik kan du følge med!
Livescore HER
FIG har stream av finalene på youtube
Arrangør sin nettside HER
FIGs nettside for mesterskapet HER

Følg den norske delegasjonen på @gymogturn på Instagram for oppdateringer underveis!

Vi ønsker juniorlaget som skal representer Norge i junior VM lykke til.
F.v. Olava Monclair, Charlotte Gailiunaite og Erica Osmani. Foto: Bente Bjanes Hage.