Skip to content
Nyhet

Flotte resultater og gode erfaringer etter junior VM 2019 RG

Det første verdensmesterskapet noensinne for junior i rytmisk gymnastikk er nå historie og den norske delegasjonen har returnert til Norge. Med seg har de flotte resultater og gode erfaringer.

Mesterskapet ble avhold i Moskva, Russland i den splitter nye gymnastikk arenaen navngitt etter hovedtrener og president av den russiske RG forbundet – Irina Viner-Usmanova.

Norge stilte med tre individuelle gymnaster og tropp på laget; Lana Kumpitak Nilsen (Straen GTF) kjørte ball, Lotte Nordstad Juul Møller (Asker TF) stilte i køller og Thea Bisgaard Herløe (Haugesund TF) kjørte tau og vimpel. Den norske troppen fra Njård/Asker bestod av Nora Johanne Halle Isfeldt, Josefine Simensdatter Langmoen, Tess Hornsletten Vermedal, Naomi Eleanor Pieterse og Emilie Sophie Skjelstad.

Konkurransen startet først på fredag, hvor de individuelle gymnastene kjørte tau og ball, mens troppene hadde sitt første program i kvalifiseringen med 5 vimpel. På lørdag fortsatt konkurransen med de to siste redskapene for lagene, nemlig køller og vimpel, mens troppene hadde sin siste kjøring i kvalifiseringen med 5 ringer.

Juniorlaget med sine to trenere. Foto: NGTF

– Det var veldig gøy å være på teppet i en så stort hall og så flotte omgivelser. Til tross for noen små feil, har jeg gjort så godt jeg kunne. Det er veldig motiverende å konkurrere på så høyt nivå og i så historisk mesterskap, sier Thea Herløe.

Konstituert landslagssjef Beatriz Sancho Gutierrez informerer at hun er godt fornøyd med jentenes prestasjon.

– Vårt mål for denne konkurransen var å få mer konkurranseerfaring. Og hva kan være bedre enn å delta i et så stort mesterskap på et så høyt nivå! Deltakelse i første junior VM var veldig inspirerende og motiverende for jentene og jeg er sikker på at denne erfaringen vil gjøre dem sterkere og mer selvsikre i videre karrièren, oppsummerte Beatriz.

Den norske junior troppen. Foto: NGTF

– Det var veldig gøy med heiing fra publikum og hallen var helt fantastisk fin. Vi er veldig takknemlig for å få lov å få delta i VM, sier troppsjentene.

Troppstrenere meddeler at de er også godt fornøyde med troppens innsats.

– De gjennomførte sine to program med god helhet, energi og uttrykk. Det at vi ble nr 23 av 33 tropper er et veldig godt resultat for oss som ikke er en landslagstropp som de fleste troppene var, men et samarbeid mellom to klubber.  

Oppsummert fikk Norge følgende resultater i VM:

Tropp

5 ringer 15.650 (24.plass av 33)

5 vimpel 13.100 (23.plass av 33)

Sammenlagt 28.750 (23.plass av 33)

Individuelt

Tau Thea 11.800 (48.plass av 61)

Ball Lana 9.900 (55.plass av 61)

Køller Lotte 11.600 (53.plass av 61)

Vimpel Thea 10.850 (46.plass av 61)

Lag tropp og individuelt 72.900 (30.plass av 32)

 

Vi gratulerer alle på det norske laget med flotte prestasjoner i det historiske junior VM!

Fullstendig resultatliste blir tilgjengelig på NGTFs nettsider her.