Skip to content
Nyhet

Kongepokaler til Tronrud og Skogvang under årets NM i turn!

Årets kongepokaler ble tildelt Maria Tronrud og Peder Funderud Skogvang fra Oslo Turnforening.
Nå kan de begge kalle seg norgesmestre i turn!

I helgen foregår norgesmesterskapet for turn kvinner og turn menn i Hokksundhallen.
Lørdag var det mangekamp samt lagkonkurranse.

Det gjeveste som kan vinnes i norsk idrett er H.M. Kongens pokal, og i helgen ble kongepokalene fortjent overrakt til de ferske norgesmesterne Maria Tronrud og Peder F. Skogvang etter noen spennende mangekampkonkurranser.
Både for Tronrud og Skogvang var dette karrierens aller første kongepokal. Tronrud vant dameklassen med god margin – og fikk totalt 50.200 p. Det var en fornøyd gymnast som endelig kunne motta pokalen som hun var nære på å hente hjem under fjorårets NM. Lagvenninnen Marie Nilsen Rønbeck tok 2. plassen med 48.555 p, mens Mari Tideman Kanter fra Holmen Tropp og Turn havnet på tredjeplass med 47.500 p.

Fra venstre Marie N. Rønbeck, norgesmester Maria Tronrud og Mari T. Kanter

Peder F. Skogvang var minst like fornøyd med sin pokal, og fikk totalt 79.400 p etter sine seks øvelser.
Oslo Turnforening har med det to nye norgesmestre i klubben. Tromsø TF, moderklubben til Skogvang, er også veldig fornøyde med hans prestasjoner i dag. Skogvang har nemlig opprinnelig konkurrert for Tromsø TF, men skiftet klubb til Oslo TF for omtrent to år siden.

Lagkompis Jacob Gudim Karlsen tok 2.plassen med 78.600 p og Harald Grimsrud Wibye fra Laksevåg Turn- og IL tok tredjeplassen med 76.900 p.

Fra venstre: Jacob G. Karlsen, norgesmester Peder F. Skogvang og Harald G. Wibye

I lagkonkurransen gjorde Oslo Turnforening rent bord og stakk av med seieren i lagkonkurransen for både turn kvinner og menn. Akkurat slik de også gjorde i fjor.

Øvrige resultater fra dagens konkurranse finner man på livescore.

1. plass: Oslo TF, 2. plass Holmen TT og 3. plass Nedre Glomma TF
1. plass Oslo TF 1, 2. plass Laksevåg Turn- og IL, 3. plass Oslo TF 2
69 utøvere var i sving under dagens konkurranse

Lørdagens konkurranse ble en flott dag, og det var god stemning i hallen. I morgen venter apparatfinalene, som også kan følges via stream

Før premieutdelingen overrakte president Torgeir R. Pedersen blomster til Sebastian Sponevik og Sofus Heggemsnes for deres gode prestasjoner i World Challenge Cup i Varna