Skip to content
Nyhet

Maria med en flott 22. plass i EM-finalen

Maria i skranke fra kvalifiseringen Foto: Simone Ferraro/EG

Maria endte på en fin 22. plass av de 24 finalistene i sitt første EM-finale med 47,065 poeng. Maria fikk en uheldig start i frittstående med kun 9,666 poeng. Hun hentet seg mesterlig opp etter dette og kjørte stabilt og fint i de tre siste apparatene blant annet med en fantastisk skrankeøvelse med ny dobbel layout i avspranget og en veldig bra bomøvelse. I hopp, skranke og bom kjører hun til henholdsvis 12,733, 12,100 og 12,566. Det er en sterk prestasjon på en så stor scene.

Landslagssjef Antonio kunne fortelle at det var deilig å endelig være med i finalen, og følelsen de begge satt med etter konkurransen er at dette bare er starten og de hører hjemme der med de beste i Europa.

Neste steg før sommeren er World Cup og World Challenge Cup med mål om medalje før vårsesongen avsluttes med NM i juni.

Alle resultater finner dere via livescore her eller hos European Gymnastics sin side her.

Hvordan gikk det i kvalifiseringen – historisk mangekampfinale!

Maria Tronrud sikret seg mangekampfinale i EM i turn i Antalya, Tyrkia med 49.298 poeng og en 25. plass av totalt 93 gymnaster. Dette har Maria, landslagsjentene, trenere og hele teamet jobbet hardt og lenge for og endelig fikk de lønn for strevet. Sist det var en norsk jente i mangekampfinalen var under EM i 1998 hvor Marny Østreng fikk en 18. plass i mangekampfinalen så dette var en etterlengtet finale for turn kvinner. Landslagssjef Antonio Egri var en stolt mann og kunne konstatere at Maria gjør som hun har gjort på trening og leverer en nær perfekt konkurranse. En fantastisk prestasjon. Dermed har vi mangekampfinalister for både turn kvinner og turn menn!

Laget gjorde også en veldig god konkurranse og kjørte til 144.062 poeng som holdt til en 15. plass av totalt 27 lag. Det gjorde at de heller ikke greide, som guttene, målsetningen om topp 13 for lag som hadde kvalifisert lag til VM, men de har klatret steg for steg de siste årene og er nærmere nå enn noen gang i en idrett med små marginer og mange gode nasjoner. Antonio er fornøyd med det han så i en stressende konkurranse hvor mye sto på spill for mange nasjoner. Han kan fortelle at jentene i EM, og de som er hjemme, har blitt profesjonelle , seriøse og tør å være ambisiøse. Det gir resultater. Det gjør at de endelige er konkurransedyktige på de største scenene. Med unntak at et par feil i bom og hopp gjennomførte de en ren og stabil konkurranse.

Jenten fornøyd etter EM-kvalifiseringen. F.v.: Joanna Uracz, Julie Erichsen, Mari Kanter,
Marie Rønbeck, Mali Neurauter, Maria Tronrud, Bente Amundsen og Antonio Egri.

I tillegg til Maria kjørte også Mari Kanter mangekamp og endte på 45,499 poeng etter en uheldig bomøvelse. Det ga henne en 57. plass sammenlagt. Mali Neurauter, Julie Erichsen og Marie Rønbeck kjørte enkeltapparater i lagkonkurransen. Blant annet endte Julie på en 40. plass i skranke av 118 gymnaster med 12,566 poeng. Mali ble nummer 52 av 119 gymnaster i frittstående med 11,966 poeng og Marie Rønbeck ble nummer 63 av 121 gymnaster i bom med 11,000 poeng.

Mer om den norske delegasjonen kan dere lese på vår hjemmeside her.