Skip to content
Nyhet

Klare for EM i turn

Foto: Valentyn Skrypin F.v.: Sufus Heggemsnes, Harald Wibye, Peder Skogvang, Sebastian Sponevik, Jacob Karlsen og Nore Stene.

EM i turn for seniorer arrangeres i Antalya og først ut er guttene som har sin kvalifisering i morgen 11. april fra kl. 09.00 norsk tid. Norge er i første subdivisjon. Kvalifiseringen (og finaler) kan du følge via stream eller livescore. Jentene har sin kvalifisering 12. april også de fra kl. 09.00 norsk tid i første subdivisjon. Jentene starter i skranke og fortsetter i bom, frittstående og avslutter i hopp.

Alt du trenger å vite for å følge mesterskapet finner du her:
Livestream av kvaliken hos gymtv.online
Livestream av finalene fra 13. – 16. april finner du her
Livescore og resultater finner du hos Smartscore

Mer om selve konkurransen med tidsplaner finner du på hjemmesiden til European Gymnastics (denne siden har hatt problemer i dag, onsdag!) her.

Guttene har gjennomført podiumtrening
Gutten ankom Tyrkia og hadde sin podiumtrening i går. Noe rusk var det, men gutta er klare og gleder seg. Det samme gjør trenerne som har stor tro på en god prestasjon. Guttene har mulighet til å stille med seks gymnaster totalt, fem på laget og en apparatspesialist som kan kjøre tre apparater. Jentene kan maks stille med fem gymnaster på laget. Dette er noe European Gymnastics har bestemt! Jentene har sin podiumtrening i dag.

Jentene klare for avreise. F.v.: Julie Erichsen, Mali Neurauter, Maria Tronrud, Mari Kanter og Marie Rønbeck. Foto Joanna Uracz.

VM i sikte for både jentene og guttene
Dette er et viktig EM og som i fjor er det kvalifisering til VM. Det som gjør det ekstra spesielt er at årets VM også er hovedkvalifiseringen til OL 2024. Som igjen er vår største mulighet til å få gymnaster til OL. Selv om det finnes en vei gjennom World Cup og EM neste år anses den muligheten som veldig liten.

Både jentene og guttene har like hovedmål i år. Det største målet er å kvalifisere lag til VM og da må man komme topp 13 i EM. Det er meget tøff konkurranse så det blir ikke lett. Sekundært er å få kvalifisert to mangekampgymnaster til VM. Dette er maks kvote for turn kvinner og turn menn om man ikke kvalifiserer lag eller har kvalifisert enkeltgymnaster til VM gjennom årets World Cup. Med andre ord et ganske komplisert system! I tillegg har vi finalemuligheter for både jenter og gutter her i EM så det er mye å se frem til. Spesielt mangekampfinale er et mål både jentene og guttene har sett seg ut.

Begge lag har jobbet hardt frem mot EM og har forberedt seg godt i forkant. For trenerne har det vært en tøff jobb å ta ut laget og finne balansen mellom å ha beste lag, samtidig kunne sikre plasser til VM i mangekamp om man ikke greier topp 13 med lag.

Disse stiller for Norge i årets EM

Turn menn
Sofus Heggemsnes, Oslo TF
Jacob Gudim Karlsen, Oslo TF
Peder Funderud Skogvang, Oslo TF
Harald Grimsrud Wibye, Laksevåg T&IL
Sebastian Sponevik, Hoppensprett Turn
Nore Skulesson Stene, Oslo TF

Turn kvinner
Maria Tronrud, Oslo TF
Mali Trongmo Neurauter, Oslo TF
Maria Nilsen Rønbeck, Oslo TF
Julie Dicko Erichsen, Laksevåg T&IL
Mari Tideman Kanter, Holmen TTF

Vi ønsker alle gymnaster, trenere og ledere lykke til!