Skip to content
Nyhet

ALT-konferansen samlet turnfamilien!

Den første ALT-konferansen (Anlegg – Leder – Trener) fant sted 28.-30. oktober på Clarion Hotel Bergen Airport. De 150 fremmøtte fra lag, kretser og forbund fikk oppleve en atmosfære preget av dyktige foredragsholdere, gode faglige diskusjoner og hyggelig sosialt samvær.  

Verdibasert ledelse og viktigheten av glede, humor og begeistring

President i NGTF, Torgeir Røinås Pedersen, åpnet konferansen med blant annet å fremheve viktigheten av å ha møteplasser på tvers av organisasjonsledd og med fokus på de viktige rammefaktorene anlegg, ledelse og trenere / trenerutvikling. Jon Morten Melhus slo an tonen der han gav mange eksempler på viktigheten av glede og humor – både på og utenfor idrettsarenaen. Pia Mørk Andreassen, Olympitoppen Vest, trakk fram hva som er viktig får å skape en trygg prestasjonskultur og hvordan verdibasert ledelse bidrar til å skape de gode prestasjonene.

I sitt foredrag trakk Jon Morten Melhus fram en rekke eksempler på hva som skaper glede og begeistring. Foto: Lene Lunde, NGTF
Pia Mørk Andreassen, daglig leder i Olympiatoppen Vest, snakket om verdibasert ledelse. Foto: Lene Lunde, NGTF

Parallelsesjoner innen anlegg, ledelse og trenerutvikling

På lørdagen fra kl. 9-15, bidro 14 dyktige foredragsholdere med innlegg i parallelsesjonene innen anlegg, ledelse og trenerutvikling. Alle foredragene ligger her. Klikk på «Finn presentasjoner fra tidligere konferanser» «ALT-konferansen 2022».

Jan Spurkeland foreleste om relasjonsledelse. Foto: Lene Lunde, NGTF

Befaringer til flotte anlegg

Deltakerne på anleggsdelen og trenerdelen tok turen til Straume Idrettspark der den flotte basishallen til Sotra Sportsklubb ble besøkt. Trenerne gjennomførte en basistreningsøkt med Kristoffer Refsdal fra Olympiatoppen Vest, mens de som var påmeldt anleggsdelen fortsatte til fantastiske Åsane Arena – Norges største idrettspark. Her var det først en liten oppvisning i basishallen med turnere fra Bergens Turnforening og Åsane Turn, før deltakerne ble loset fra anlegg til anlegg i det gigantiske bygget på 32.000 m2.

Basishallen til Sotra Sportsklubb i Straume Idrettspark. Foto: Lene Lunde, NGTF
Deltakerne på trenerdelen fikk ta del i Kristoffer Refsdals basistreningsøkt. Foto: Lene Lunde, NGTF
Turnhallen i Åsane Arena. Foto: Lene Lunde, NGTF

Inkludering og kjendiser!

Idrettsstyremedlem Marco Elsafadi, holdt et gripende foredrag der han brukte egen livserfaring som flyktning, for å illustrere hvilken viktig samfunnsrolle idretten har når det gjelder å inkludere og «se» alle. Siste innlegg på lørdag gav et tilbakeblikk på turnidrettens fantastiske 167-årige historie. Kjendiser og profiler ble nevnt og vi fikk også bli litt nærmere kjent med vår nåværende kjendis, Espen Jansen. Under middagen, ble Ole Fredriksen, avdelingsdirektør i kulturdepartementet, takket for sin enorme innsats for idretten i mer enn 40 år. ALT-konferansen var hans siste offisielle oppdrag før han går av med pensjon fra 1. januar.

Idrettsstyremedlem Marco Elsafadi og president i NGTF, Torgeir R. Pedersen. Foto: Lene Lunde, NGTF
Turnkjendis, Espen Jansen, ble intervjuet om sine opplevelser gjennom mange år i turnidretten. Foto: Lene Lunde, NGTF

Strategisk planlegging

Søndagen ble innledet med at Mona Kristiansen, generalsekretær i NGTF, gjennomgikk hovedpunktene i strategisk plan og Benedicte Næss, Vestland GTK, Ann-Mari Steinsland, Oslo TF og Bernt Bjerkan Trondhjems TF viste hvordan man kan jobbe langsiktig på krets- og lagsnivå. Konferansen ble avsluttet med en paneldiskusjon om «gleder og utfordringer» med å få ny hall.   

NGTFs generalsekretær Mona Kristiansen holdt innlegg om strategisk plan 2022 – 2024. Foto: Lene Lunde, NGTF
Paneldiskusjon; Ny basishall/turnhall = «Ny» forening. F.v. Jon Snorre Rødal, Ålgård Turn, Siv-Helen Birkeland, Åsane Turn, Tony Machin, Sola Turn og komitémedlem utstyr og anlegg i NGTF og Morten Karolius, klubbveileder og komitémedlem utstyr og anlegg i NGTF. Foto: Lene Lunde, NGTF

Viktig møteplass

ALT-konferansen viste seg å bli den viktige møteplassen vi hadde håpet på. De fleste kretser og ca. 40 foreninger var til stede i tillegg til ansatte og tillitsvalgte i NGTF. Noen klubber møtte med både tre og fire deltakere – flest var Oslo Turnforening med hele ti deltakere! Det ble snakket om gymnastikk og turn til alle døgnets tider og samtalene og diskusjonene som skjer i pausene og utover kveldene er ofte minst like viktige som det som skjer i møterommene. Neste års konferanse vil finne sted 03.-05. november i Sandvika, så det er bare å sette av datoene i kalenderen allerede nå! 

Kompetanseavdelingen i NGTF v. Christine Ellingsen, Johanna X. Brandsegg, Kristin B. Axberg og Toril Nordseth hadde egen stand på ALT-konferansen. Her i ivrig faglig diskusjon med Espen Jansen fra Ifact. Foto: Lene Lunde, NGTF