Skip to content
Nyhet

Gutta på plass og klare for EM

Foto: Valentyn Skrypin F.v.:Jacob G. Karlsen, Joar B. Amblie, Harald G. Wibye, Peder Skogvang og Sofus Heggemsnes.

Etter en god treningsuke i Gdansk Polen gikk ferden videre til München og EM for vårt junior og seniorlag. Hvem som er på det norske laget kan du lese mer om her. Der står det også litt om forventningene de har til EM, hvor seniorene har som mål å kvalifisere lag til VM (må være topp 13 i EM) og juniorene skal først og fremst vise stabile øvelser og høste erfaring, men håper også at Sebastian skal være med å kjempe om apparatfinaler i hopp og frittstående.

Mesterskapet vil være et multi-sportarrangement og det største idrettsarrangementet i Tyskland siden OL i 1972. De beste utøverne i 9 ulike idretter skal i perioden 11-21. august konkurrere om medaljer og gode plasseringer.

Delegasjonsleder Odin Nielsen kunne rapportere om at det var en litt trøtt gjeng som ankom EM-byen etter meget tidlig avreise, men guttene føler seg veldig bra og kroppene fungerer godt etter første trening som ble gjennomført i går. De yngste juniorene har litt stjerner i øynene etter å stå side om side med noen av verdens beste turnere, men gleder seg veldig til resten av uka. De kunne videre melde om at både maten og hotellet var veldig bra og de kan trene og forberede seg i helt nye og flotte treningsfasiliteter.

Seniorene har podiumtrening i dag fra kl. 13.30 i subdivisjon 1, mens juniorene har podiumtrening i morgen, onsdag, fra kl. 16.30 i subdivisjon 3.

Spente juniorer før første trening. F.v.:Sebastian Sponevik, Petter Steinnsvik-Nilsen, Joshua Uche Ifeanyi, Jakob Kvamsøe og William Sønsteng. Foto: Odin Nielsen.

Seniorene konkurrerer torsdag 18. august i subdivisjon 2 fra kl. 13.45, mens juniorene konkurrerer fredag 19. august fra kl. 17.30 i subdivisjon 3. Her kan du følge mesterskapet. NRK vil også sende fra seniorenes kvalifisering.

I tillegg til delegasjonen som er nevnt ovenfor her, inkludert delegasjonslederen, har vi med to dommere i Gabriel Negru og Christian Tverås. I tillegg dømmer Jørgen Skar for European Gymnastics og Tom Thingvold har et stort ansvar for arrangementet som leder av European Gymnastics sin tekniske komite for turn menn.