Skip to content
Nyhet

Gutta forbereder seg til EM

EM for turn menn, junior og senior, er samlet i Gdansk for å gjøre de siste forberedelser til EM som starter neste uke. Mens jentene har EM denne uken i München med konkurranse i dag, gjør guttene den siste finpussen i Polen før de flyr til München mandag 15. august.

Vi har tatt en prat med landslagssjef Robert Hirsch som sender følgende rapport fra Polen:

Etter konkurransen for juniorene i EYOF i Banska Bystrica (SVK) for to uker siden er det allerede klart for EM for junior og senior i München neste uke. For å forberede seg har vi valgt å dra på samling i Gdansk, Polen. I den vakre byen ved det baltiske hav trener vi fantastiske forhold i den relativt nye hallen til tidligere Olympisk mester Leszek Blanik (Hopp i 2008). Hallen er utstyrt med samme apparater fra Spieth som vi skal konkurrere med i München. Både hotell og mat innfrir og guttene jobber hard for å være best mulig forberedt til EM som denne gang er del av et stort multisport arrangement med EM i 9 ulike idretter.

Hovedmålet for seniorene er å kvalifisere seg som lag til årets VM i Liverpool, noe som tilsier at vi må bli topp 13 med lag i EM. Det er nytt av året at det er kvalifisering til VM gjennom EM. Dette er en høy målsetning i øyeblikket, men mulig for det unge laget hvis de viser stor stabilitet og veldig god utførelse av øvelsene. Og det er nettopp dette seniorene jobber intenst med de siste dagene her i Gdansk.

Juniorene vil ha EM kun kort tid etter EYOF og laget, ledet av Sebastian Sponevik (8. plass under mangekampen og finalist i frittstående under EYOF), skal forsøke å vise stabile øvelser for et godt lagresultat og vi håper Sebastian igjen vil være med å kjempe om finaleplasser i enkeltapparater, spesielt i hopp og frittstående. Det er ikke mangekampfinale for juniorene, med det blir rangering av mangekamp basert på kvalifiseringen.

Stemningen i troppen er veldig positiv og gymnaster og trenere kan ikke vente på at EM skal starte neste uke.

I Polen befinner følgende delegasjon seg:

Gymnaster Senior
Sofus Heggemsnes, Oslo TF
Harald Wibye, Laksevåg T & IL
Jacob Gudim Karlsen, Oslo TF
Peder Skogvang, Oslo TF
Joar Birkeland Amblie, Oslo TF

Reserve (deltar på samling i forkant): Nore Skulesson Stene, Oslo TF

Gymnaster junior
Sebastian Sponevik, Hoppensprett Turn
William Sønsteng, Hoppensprett Turn
Jakob Kvamsøe, Bergens TF
Petter Steinsvik-Nilsen, Oslo TF
Joshua Uche Ifeanyi, Njård Turn

Reserve (deltar på samling i forkant): Kasper Berntsen, Oslo TF

Trenere
Robert Hirsch
Valentyn Skrypin
Espen Jansen

Med. støtteapparat
Fredrik Pettersen