Skip to content
Nyhet

Marie best av de norske i Ghent

Helga 25. – 27. juni var jentene endelig ute og konkurrerte igjen. Turen gikk til Ghent, Belgia, og FIT-challenge, og ga mange positive svar.

Julie Dicko Erichsen konkurrerte i sin første konkurranse siden skaden i mars, Marie Rønbeck og Julie Madsø Røttum som deltok i sin første internasjonale seniorkonkurranse og to av juniorene var nær finale.

Best av de norske seniorene ble Marie Nilsen Rønbeck, Oslo TF.

– Det er selvfølgelig veldig gøy å bli den beste, men jeg er mer opptatt av å slå meg selv enn å slå de andre jentene, forteller 16-åringen.

Førsteårs senior

I oktober 2020 ble hun norgesmester og fikk gode skussmål fra trener Antonio Egri, og utviklingen har ikke stoppet opp for talentet. Det er nemlig utviklingen hun er mest opptatt av etter konkurransen.

– I år er det viktigste for meg å få opp D-verdien og utvikle vanskelighetsgraden i første omgang. Men så må jeg også jobbe for å få litt mindre trekk i utførelsen, forklarer hun.

Blant seniorene var det kun et fall og ellers en god gjennomkjøring av kvinnene. Det har gått over et år siden flere av dem har konkurrert, og de fleste var noe nervøse før konkurransen.

– Jeg hadde litt mer nerver enn vanlig og var egentlig ganske stressa. Men vi har kjørt bra gjennom øvelsene i forkant og fikk tid til å bli kjent med apparatene i Ghent. Så da adrenalinkicket kom var det ikke så ille likevel, sier Marie.

Konkurranse = motivasjon

Boosten for både henne og de andre kom av å få konkurrere igjen. Marie og flere andre i gym- og turnmiljøet har slitt med motivasjonen under covid-19 og nedstengingen.

– Du føler jo at du jobber for ingen grunn, og du får ikke vist hva du har jobbet med. Det er jo derfor man konkurrerer. Men dette ga motivasjon.

Mali Trongmo Neurauter er den eneste av de fem kvinnene som har konkurrert internasjonalt siden NM 2019. Under EM i Basel, Sveits, ble hun Norges beste. I Ghent glapp hun litt i en vending og gikk over tiden i bom, men var ellers godt fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med halvparten av apparatene, sier hun lattermildt.

– Jeg har fått mye mer motivasjon etter å ha vært med på disse konkurransene. Det har kanskje vært litt flaks for min egen del at jeg har kommet med, men det har igjen gitt meg troa på at jeg kan få det til, sier Mali.