Skip to content
Nyhet

Endelig tilbake

Julie Dicko Erichsen var i godt humør da den norske troppen landet på Gardermoen etter konkurranse i Ghent, Belgia, mandag. For første gang på ett år og ni måneder fikk hun endelig konkurrere igjen.

– Det var gøy og veldig spennende. Jeg kjente litt på nervene og merket at det var en stund siden sist, men det var gøy når vi bare kom i gang, forteller bergenseren.

Det er ikke rart at hun kjente på nervene. Etter skaden har hun tatt skritt etter skritt, og var tidlig tilbake i skranke. Det tok ikke lang tid før hun innrømmet at hun allerede hadde tatt jaeger flere ganger. Men landingene skjedde på ryggen i grop.

Hele tiden har hun vært fast bestemt på å komme tilbake.

Det har vært tester, samling og nå da endelig konkurranse.

– Kroppen føltes bra, men hadde den bittelille bekymringen for foten i bakhodet.

Hun var der for å kjøre gjennom skranke. Samme øvelse som hun har gjort om igjen og om igjen. Det går på autopilot nå. Men ville hun kjenne noe i landingen? Ville det gå bra?

– Det kunne ikke gått bedre, sier hun, tydelig veldig fornøyd.

Hun plantet.


Hun kjente ingenting.

– Jeg var egentlig ikke bekymret, det er mer det mentale som spiller inn. Foten var helt fin og jeg hadde tro på at den kom til å holde. Men det er alltid den lille stemmen bakerst i hodet, for det er jo en risiko med det jeg gjør.

– Er det verd det, da?

– Risikoen for at noe kunne gå galt er så liten at det var verd å ta den.

Det er ikke rart det smakte ekstra godt å få gjennomført konkurransen. Endelig er det gjort, og det gikk bra. Bedre enn skrankeøvelsen i VM i Stuttgart i 2019 óg.

– Jeg er mest fornøyd med helheten. Det er gøy å se at øvelsen har blitt renere med tiden, til tross for skadene og korona og alt. Det har vært en utvikling.

Og så var det gøy bare å være på tur med gjengen igjen.

– Jeg synes generelt vi gjør en god konkurranse. Det er lenge siden vi har konkurrert, men likevel var det mange gode prestasjoner og vi ser at det er mer stabilitet i øvelsene til alle. Og ikke minst gjorde juniorene en god jobb.

OL-uttaket for både Julie og Sofus Heggemsnes skjer lørdag 3. juli.