Skip to content
Nyhet

Slik blir turn kvinners trenerteam

Før sommeren kunne vi fortelle at Birgit Vallestrand har blitt ny landslagssjef for turn kvinner (TK), og nå har hun endelig fått en hel gjeng med seg i trenerteamet.

Antonio Egri fra Oslo Turnforening, blir landslagstrener i en 50% stilling. I en periode der Birgit blir noe borte, vil Antonio ha ansvaret for praktisk gjennomføring av samlinger for junior og senior sammen med Joanna Uracz. Samtidig vil han også fortsette i sin stilling i Oslo.

– Mitt mål vil være å utøve den samme trenerstilen og holde på den samme atmosfæren i min jobb på landslaget som jeg har tilegnet meg i Oslo Turn. Det vil innebære å opprettholde et friskt, sunt og lidenskapelig fokus for å påse lengre levetid for gymnastene, sier han om jobben han har foran seg.

Bygger et sterkt lag

– Jeg tror oppriktig at Norge vil levere solide resultater, og at vi vil bli sett på som et eksempel for sunne og feilfri gymnaster, legger han til.

Som nevnt vil Joanna Uracz, også hun fra Oslo Turnforening, også være en del av laget. Hun går inn i en 30% stilling og vil har hovedfokus på artisteri.

– Code of Points har de siste årene lagt vekt på artistisk prestasjon hva gjelder frittstående og bomøvelsen for kvinner. Min jobb blir som nevnt å jobbe med artisteriet, men vi kommer også jobbe med å stabilisere elementene og effektiviteten av prestasjonene deres, slik at vi vil se mindre fradrag i poeng, spesielt i bom.

Hun er en person jentene kjenner godt, og bred erfaring som hun håper kan være med å gi det lille ekstra til den nye gruppen.

– For meg er det en stor ære og glede å få være med. Jeg gleder meg til å få dele av min kunnskap og erfaringene jeg har tilegnet meg via eksempelvis jobben med det polske landslaget, forteller Joanna.

Vil skape god treningshverdag

Den siste på laget, Tiril Døvre fra Siddis Trim og Turnforening, fullfører laget. Hun har drevet med turn på høyt nivå selv, og både har hun fulgt i hennes mors fotspor og videreført mye av det Tone Døvre selv stod for som turntrener. Som hun selv sier har turn alltid vært en stor del av livet hennes, og nå gleder hun seg til nye utfordringer.

– Det er utrolig spennende å være en del av landslagsteamet, og jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med teamet, trenere og utøverne. Jeg ønsker kontinuerlig å utvikle meg som trener og har lagt ned mye arbeid for å nå mine egne må. Da er det ekstra kjekt å se at det lønner seg med hardt arbeid, sier en fornøyd Tiril.

Hun har allerede begynt å danne seg et bilde av hva som blir viktig for henne og gruppen hun skal ha fokus på, nemlig rekruttgruppen.

– Jeg ønsker å danne et godt og åpent treningsmiljø, med fokus på gode holdninger og treningsiver, forklarer hun og legger til:

– Utøverne er unge, og selv om vi driver med en individuell idrett er det viktig med et godt treningsmiljø innad i gruppen. Vi skal jobbe med å danne et godt grunnlag med tanke på fysiske egenskaper, og jobbe med utøvernes styrker og svakheter, hvor utøvere og trenere lærer av hverandre.

Fikk utmerkelse

Under den strengeste lukkingen av det norske samfunnet på grunn av Covid-19 fikk hun utmerkelse som hverdagshelt, en heder delt ut av gjengen i God Morgen Norge på TV2.

Som flere andre trenere i Norge har hun lagt til rette for gode treningsmuligheter under perioden, og vil nok bruke en del av erfaringene til å motivere jentene til å stå på videre, og være klar når konkurransene starter opp igjen.

– Vi er nå inne i en spesiell tid, med smittevernregler som er blitt en del av vår hverdag og konkurranser som blir avlyst. Det er nå viktig at utøverne blir kjent, samt at jeg blir godt kjent med utøverne og trenerne slik at vi sammen skal kunne legge et godt grunnlag for videre utvikling. Dette blir veldig kjekt!

Første samling er allerede i helgen, og vi ønsker nye ansatte og alle utøverne en god samling.