Skip to content
Nyhet

Turn kvinner har fått ny landslagssjef

Foto: NGTF

Fra 1. september får turn kvinner ny landslagssjef, og etter et par runder med flere sterke kandidater var det tilslutt Birgit Vallestrand som fikk tilbud om stillingen.

– Dette kommer til å bli kjempegøy, og jeg er ydmyk og stolt av at NGTF har gitt meg tillitt, sier Birgit.

Hun har allerede vært involvert i gym og turn i flere år, og har opparbeidet seg en solid kompetanse på flere områder. Hun har vært med å utvikle klubb, med topp og bredde, fra start, og vet litt om hvor skoen trykker om man ser på fundamentet som må legges.

Skal viderebringe «Vi er Norge»-filosofien

Hun har også jobbet flere år i skolesystemet og har pedagogisk erfaring som er godt å ha med seg inn i jobben som landslagssjef. For ikke å nevne toppidrettssamarbeidet hun har stått for i jobben hos Wang.

Sammen med avtroppende landslagssjef, Laurens van der Hout, har hun de siste årene vært involvert i landslaget, og de har startet en reise og en filosofi, «Vi er Norge», som hun ønsker å ta med seg videre. Da er det godt å ha alt dette i bakhånd.

– ­Laurens har gjort en god jobb med landslaget, og det han har startet er viktig å fortsette med. Jeg kommer nok til å sette mitt preg på det, men retningen er den sammen, forteller hun.

Håper på to OL-utøvere

Norsk kvinneturn har hatt en oppadgående kurve de siste årene, og Birgit har ikke tenkt å være en bremsekloss for utviklingen. Ambisjonen er å sørge for at kurven stiger til værs.

– Jeg mener det er helt realistisk å ha en til to utøvere med i hvert OL, konstaterer hun.

Hun er vant med å jobbe tverrfaglig, og allerede har hun hentet mye inspirasjon og lærdom fra de beste i verden. Blant annet har hun lært å glede seg over de som tar steget opp, men også forstå hvorfor denne utøveren blir god, hva som ligger bak og prøve å gjenskape det.

For å utvikle dette videre ønsker hun å ha klubbene, trenerne og utøverne med på laget.

– Vi vil alltid ha ulike generasjoner og talenter, men det fundamentet som ligger der er starten på noe bra. Vi skal fortsette å bygge jevnt, hjelpe med å veilede i klubbene, så sant som trenere og utøvere.

– Klubbene er utrolig viktige

Hun stopper opp et lite øyeblikk når hun snakker om klubbene. Det å ha et godt samarbeid med dem er utrolig viktig for henne. Både at gymnastene har et godt sted å utvikle seg, men også at forholdet mellom klubbene og landslaget er fruktig, slik at de kan utvikle seg sammen.

– Det er så viktig det arbeidet som gjøres i klubbene. Det er der gymnastene våre utvikles. Skal vi nå målet om to gymnaster i OL må vi hjelpe hverandre.

Hun klør i fingrene etter å komme ordentlig i gang. De fleste jentene er allerede i gang med trening i apparatene, og ny dato og nytt sted for EM er fastsatt. Men det er mye som skal på plass ennå.

– Utøverne må ha helsen på plass og trene i mengder. Det er mye krefter som er i sving, og derfor er det viktig at vi balanserer treningen. Så håper jeg og vi kan ta lærdom av det vi har vært gjennom. Men jeg gleder meg til å se alle igjen på samlingen vi skal ha i august/september.

– Jeg gleder meg til vi kommer skikkelig i gang – slik at jeg kan bidra til at vi sammen fortsetter å bygge system og tilrettelegge for fremtidige jenter som ønsker å bruke tid på vår fantastiske idrett.