Skip to content
Nyhet

Oi, det skulle jo vært OL!

Ilden skulle vært tent, Julie Dicko Erichsen og Sofus Heggemsnes skulle ha deltatt på åpningsseremonien og forberedt seg på å gjennomføre sitt første OL. Sammen med den norske OL-delegasjonen skulle de ha levd ut drømmen og fått en opplevelse for livet.

Men fjellturer i Bergen og lek og moro i Oslo er hverdagen for våre to turnere.

Det er dog ingen krise for noen av dem, for det er bare et år til de får sjansen igjen.

– Jeg har tenkt så lite på det at jeg ikke oppdaga det før den dagen det skulle ha starta. Egentlig er det deilig å ikke tenke på det, for jeg har jo et år til å bli mye bedre på, forteller Sofus.

Julie på sin side innrømmer at hun nok har tenkt litt mer på det enn Sofus.

– Det var umulig ikke å tenke på det, for jeg visste jo at jeg skulle konkurrert. Da var det litt kjipt, men det går jo bra, det kommer jo neste år, forklarer hun.

Jobber med elementer

Begge er i gang med å sette øvelsene sine. Etter lang tid uten ordentlig trening i hall, og lite fokus på øvelsene, er det nå deilig å være litt i gang igjen.

– Jeg har trent noenlunde vanlig den siste tiden. Det var strengt i starten, og vi fulgte restriksjonene og vasket mye. Men nå trener vi godt. Jeg gjør litt deløvelser og jobber med elementer, sier Julie om hverdagen i Bergen.

For Sofus er det også en ganske normal hverdag i Hasle hallen og på NIH. Han startet rolig i apparatene etter en lang tid der han og treningskameratene kun fikk bruke airtrack. Men nå blir det mer og mer.

Sofus Heggemsnes

– Vi prøver å mikse momenter og gjør ikke så mye øvelser ennå. Jeg jobber en del i bøyle, men ikke så mye i de andre apparatene. For meg er det helt fint, jeg elsker den perioden vi er i nå, for nå kan vi ha det gøy å få mye tilbake. Jeg klør ikke akkurat i fingrene for å gjøre øvelser, sier Sofus mens han ler godt.

Det er dog ikke lenge før øvelsene må begynne å sitte. Allerede om to måneder er de nemlig i gang med NM på Eleverum. Og de er begge glad for at de har litt tid på seg, spesielt Sofus.

Brukt sommeren godt

– Hadde jeg konkurrert nå, hadde det gått dårlig.

Han ler godt når han snakker om dagens situasjon. Etter en litt fortvilende periode da hallene ble stengt ned, er han helt tilbake i sine vanlige rutiner, og får gjøre det han liker best. Julie utstråler også en stor glede over at ting begynner å bli mer eller mindre normalt for henne og treningsvenninnene i Bergen.

Kroppen føles bra, sier hun, og denne sommeren har hun kanskje trent bedre enn noen gang tidligere.

– Tidligere sommere har det kanskje vært litt vanskelig å trene ordentlig, sier hun latterfullt, og legger til:

– Men nå har vi hatt flere programmer fra koronaperioden vi har kunnet bruke. Da blir det litt annerledes, og derfor har jeg fått trent godt denne ferien.

Selv om de føler de er tilbake til hverdagen er de opptatt av at hverken de eller andre i turnmiljøet skal glemme koronavettreglene eller presse seg for hardt for å komme tilbake i vanlig form.

Viktig å jobbe gradvis

– Vi har jobbet gradvis, og det er mitt beste råd til alle andre også, sier Julie.

– Vi har passet nøye på belastningen og faren for å få skader, for det er lett å pådra seg skader fordi man vil raskt tilbake. Så er det noen elementer man bare må gjøre, selv om det kanskje føles litt skummelt med en gang. Da er det viktig å gjøre forberedende øvelser for å føle seg klar, legger hun til.

Og så var det NM, da.

– Jeg tipper det meste er på plass til NM, men jeg tror likevel ikke noen skal forvente at vi kommer til NM og er råbra, sier Sofus.

Det er Julie veldig enig i.

– NM kommer litt kjapt, men grunnlaget er der og kroppen føles bra, så jeg tror det vil gå greit. Men man skal kanskje ikke forvente for mye, for det er tross alt første konkurransen vår etter alt som har skjedd.

EM er satt opp i desember, og begge håper selvsagt det blir konkurranse, men følger med på situasjonen så godt de kan. Mellom NM i september og et eventuelt EM i desember skal de bruke til trening, trening og atter trening. Muligens er det en Norgescup, kanskje blir det en World Cup.

I mellomtiden skal de nyte siste rest av sommeren og gjøre seg klar til de får lov å konkurrere igjen.