Skip to content
Nyhet

Presidentens julehilsen

2019 har vært et innholdsrikt og spennende år for NGTF. Som president har det vært en stor glede å få lov til å bli assosiert med våre aktiviteter.

Jeg har fått være tilstede på en rekke små og store arrangementer både i inn- og utlandet. Alt fra juleoppvisninger og breddearrangementer til verdensmesterskapet for turn kvinner og menn og i Stuttgart, Tyskland.

Det som slår meg er alt er like imponerende og fengende. Det å se de minste som opptrer på en juleoppvisning for første gang, og viser med hele seg den stoltheten og mestringsfølelse de opplever, til den glede våre utøvere som klarte OL-kravet under VM viser.

Det er ikke enkelt å oppsummere årets høydepunkter fordi det er så mange av dem. Et naturlig startpunkt synes jeg er Special Olympics i Abu Dhabi, der våre paraturnere tok med seg mange medaljer av alle valører hjem. Jeg håper og tror at de aller fleste har sett «verdens vakreste leker» som gikk på NRK i november der samtlige av våre utøvere og trenere var sentrale aktører i reportasjen.

Har du ikke sett, eller ønsker å se på ny, kan du trykke her.

Jeg har fått utrolige mange tilbakemeldinger på denne reportasjen og alle er udelt positivt. En stor takk til dere som bidro til å fremheve våre aktiviteter på en så flott måte!

 

Hyllest til Katelyn

Så kommer jeg ikke utenom Katelyn Garbin. Katelyn har fremstått som et forbilde for oss alle. Hun har vist hva som er mulig selv om man har et mer krevende utgangspunkt enn mange andre. Katelyn har fått fortjent oppmerksomhet i media og vist at alt er mulig dersom man våger å stå på. NGTF innstilte Katelyn til årets trener på idrettsgallaen i januar 2020, men dessverre ble hun ikke en av kandidatene. Jeg mener dog at hun uten tvil ville vært en verdig kandidat.

NRK har laget to fine videoer av Katelyn; et utdrag fra «verdens vakreste leker»  og en der hun reagerer på alle de fine tilbakemeldingene.

Et annet høydepunkt har vært VM for turn kvinner og menn i Stuttgart. Her klarte både Julie Eriksen og Sofus Heggemsnes de internasjonale kravene til OL 2020. 

Det er første gang siden 1992 at to norske gymnaster har klart dette kravet! Vi har tett kontakt med Olympiatoppen og har stor tro på at begge vil bli tatt ut ved det endelige norske OL-uttaket våren 2020. Både Julie og Sofus har i reportasjer på NRK i ettertid fremstått som flotte forbilder for vårt forbund.

Det har også vært et historisk år for troppsturn som for første gang fikk nordiske mestere i herreklassen gjennom troppen fra Oslo turn. Dette ble ikke mindre stas av at mesterskapet gikk på hjemmebane i Drammen med 1.600 publikummere tilstede!

Dette er bare et lite utdrag av noen av de høydepunktene som 2019 har gitt oss.

 

Øker mest i Norge

Det som gjør gym og turn så unikt er nettopp det spekter av aktiviteter vi er identifisert med. Ingen andre særforbund kan måle seg med det mangfold av aktiviteter vårt forbund representerer.

En annen reportasje som er verdt å nevne i en julehilsen er innslaget i Dagsavisen med følgende overskrift: «Denne idretten øker mest i Norge.»

Fotball? Langrenn? Håndball? Nei, turn er den idretten som vokser mest i antall aktive medlemmer.

I reportasjen bekreftes at vårt forbund har økt medlemsmassen fra ca. 90.000 for seks år siden til drøye 112.000 i 2018! Dette innebærer en økning i antall aktive medlemmer på 24 prosent på bare seks år.

Det kan virke som flere og flere har oppdaget at grunnlaget legges i gym og turn!

 

Ny organisasjon

Det at vi er så vidt mange medlemmer og representerer så mye av medlemsmassen i norsk idrett er lagt merke til og vi opplever i større grad en tidligere at NIF inkluderer oss i sentrale prosesser i idretten.

Avslutningsvis bør det også nevnes at vi inneværende år har gjennomført en omfattende gjennomgang av NGTF med henblikk på å optimalisere vår organisasjon slik at vi kan bli enda bedre på å yte den servicefunksjon vi skal være for alle våre medlemmer og lag. Våre ansatte har nedlagt et betydelig arbeid i prosessen og vært avgjørende bidragsytere inn i det vi tror blir en vesentlig mer optimalisert modell for et forbund i stadig vekst og utvikling.

Men før jeg avslutter helt er det viktig for meg å takke alle dere frivillige som er helt avgjørende bidragsytere til at vi kan oppsummere året slik dette er gjort ovenfor. Uten dere blir det ingen aktivitet!

Da gjenstår det bare å ønske god jul og lykke til med året som kommer!

 

Julehilsen

Torgeir Røinås Pedersen

President