Skip to content
Nyhet

Et fantastisk Golden Age 2024 er over

En fantastisk uke på Golden Age Gym Festival 2024 er over!

300 norske deltakere har den siste uken deltatt på Golden Age Gym Festival i Burgas, Bulgaria! Til sammen var det 1414 deltakere fra 19 forskjellige land.

Golden Age Gym Festival arrangeres på høsten hvert 2. år i regi av European Gymnastics og er for alle i alder 50+. Festivalen består av oppvisninger, workshops, forum, kulturelle aktiviteter, åpnings- og avslutningsseremoni og Galla i løpet av en uke. Hver tropp har to oppvisninger og deltar på minst 2-4 workshops i løpet av festivalen.

Denne gangen var Norge representert med 36 lag: Oslo Turnforening, Skotfoss Turn & Idrettsforening, Klepp IL, IL Sverre Turn, Åsane Turn, IL Nornen Gymnastikk og Turn, Tønsberg Turnforening, Holmestrand Idrettsforening, Nærbø Turnforening, Rognan IL Turn, Rana Turnforening, Ringerike Turnforening, Salhus Turn- og Idrettslag, Drammens Turnforening, Stokke IL Turn, Norges Turnveteraner, Ganddal IL, Solberg Sportsklubb, Gymnastikk- og Turnforeningen Bjart, Pors Turn, Bergens Turnforening, Laksevåg turn og idrettslag, Fana IL, Hokksund Turnforening, Trondhjems Turnforening, Stjørdals-Blink turngruppe, Stord Idrettslag, Uthaug Turn og Gymnastikklag, TIF Viking, Arbeidernes turn- og idrettsforening, Sem IF, Ålgård Turn, Randaberg Turn- Damepartiet, Sola Turn, Havørn Gym og Turn og Asker Turnforening.

Fantastiske oppvisninger fra de norske troppene

Golden Age Gym Festival startet med parade og åpningsseremoni søndag 22. september. Norge, med 295 deltakere, var den største delegasjonen og ble både sett og hørt gjennom gatene.

Utover uken har de norske deltakerne hatt oppvisninger og deltatt på workshops. På festivalens siste dag fikk vi servert en flott avslutningsgala der Sem IF var en av 13 andre tropper som har blitt tatt ut av European Gymnastics til å vise sin nydelig oppvisning. Gratulerer så mye til Sem IF!

Etter avslutningsseremoni ble European Gymnastics sitt flagg overlevert til neste arrangør, Frankrike. Det er bare å glede seg til vi skal samles igjen i Les Sables d’Olonne 4. – 9. oktober 2026!

Feiring av idrettsglede, helse og felleskap

Delegasjonsleder Irina Solem er fornøyd; «Golden Age Gym Festival er et utrolig inspirerende stevne som retter seg mot de som er over 50 år. NGTFs visjon om livslang glede i gym og turn gjenspeiles godt i dette arrangementet.

Det at mange av deltakerne er over 70, 80 og til og med 90 år gamle, understreker den helsefremmende effekten av å være aktiv og sosial. Gjennom årene har de ikke bare holdt seg i fysisk god form, men også skapt sterke sosiale bånd. Å reise sammen som en tropp år etter år gir en unik fellesskapsfølelse, som har stor betydning både for den fysiske og psykiske helsen. Denne festivalen viser at alder ikke er noen hindring for å være aktiv – snarere tvert imot er det et bevis på hvor viktig det er å holde seg aktiv og engasjert i et fellesskap.

Golden Age Gym Festival blir derfor mer enn bare et idrettsarrangement; det blir en feiring av idrettsglede, helse og fellesskap, som inspirerer alle til å fortsette å være aktive, uansett alder!»

Her er et lite bildedryss av våre herlige gymnaster: