Skip to content
Nyhet

Landslaget i TeamGym er klare for EM i Baku!

Neste uke 16.-19. oktober, samles 541 gymnaster fra 14 land i Baku, Aserbajdsjan, for å konkurrere i Europamesterskapet i TeamGym. 304 seniorer og 237 juniorer fra Østerrike, Aserbajdsjan, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Storbritannia, Island, Italia, Luxembourg, Nederland, Norge, Portugal og Sverige er klare for EM.

Norge stiller sterkt med seks tropper: Tre juniortropper (miks, kvinner og menn) og tre seniortropper (miks, kvinner og menn). Denne helgen 12.-13. oktober, samles de norske troppene til en siste treningsøkt i Haslehallen før de setter kursen mot Baku mandag.

Landslagssjef, Henning Ottersen, sier dette om oppkjøringen til EM:

«Oppkjøringen til EM har vært veldig intensivt og erfaringsrikt, men alt i alt meget bra! Det er imponerende å se det sportslige nivået løftes til nye høyder, utviklingen av koreografiene til ferdig samkjørte frittståendeprogram, og ikke minst profesjonaliteten til alle involverte. Det gjenstår én samling 12.-13. oktober, før vi setter kursen mot Aserbajdsjan og EM i Baku, med mål om medaljer! Vi gleder oss og ønsker alle involverte lykke til!»

Kvalifiseringene starter midt i uken:

Juniorene skal i ilden onsdag 16. oktober, mens seniorene kjemper om å kvalifisere seg torsdag 17. oktober.

Finalene holdes fredag 18. oktober for juniorene og lørdag 19. oktober for seniorene.

Følg mesterskapet live:

Du kan følge mesterskapet direkte her.

For mer informasjon kan du besøke arrangørens nettside: EM TeamGym, eller følge med på  European Gymnastics nettside: Follow#TeamGym 2024 Live!

Vi ønsker alle gymnaster lykke til med de siste forberedelsene og konkurransen i Baku!