Skip to content
Nyhet

Ønsker du å søke Trenerløftet?

Olympiatoppens trenerutviklingsprogram Trenerløftet, skal i gang med nye kull på Trenerløftet 1 og Trenerløftet 2 som starter opp våren 2025.

Prosjektet tar utgangspunkt i Olympiatoppens modell for trenere i norsk toppidrett:

  • Idrettsfaglig kompetanse
  • Ledelses- og relasjonskompetanse
  • Kompetanse til å lede seg selv

Deltaker på Trenerløftet 1 skal gjennom 18 måneder og 15 besøk/veiledninger, og trener veiledes av en erfaren og skolert veileder fra Olympiatoppen. Det er et mål å videreutvikle kompetansen til unge, talentfulle trenere som trener unge, talentfulle utøvere.

I tillegg til å få besøk av en veileder i trenings- og konkurransesammenheng, samles trenerne i hver region seks ganger i løpet av året for erfaringsutveksling, nettverksbygging og kunnskapsutvikling.

Søknadskriterier for Trenerløftet 1

  • – Treneren må ha klare ambisjoner om en trenerkarriere
    • – Treneren må være motivert for å være med og dele erfaringer i en gruppe sammen med andre motiverte, dedikerte og talentfulle trenere.
    • – Treneren må være trygg på at deltakelse i Trenerløftet vil bidra positivt til egen og utøvernes utvikling.
    • – Søkeren må være trener for en gruppe utøvere (primært der en eller flere utøvere kan defineres som morgendagens toppidrettsutøver) nå og gjennom hele perioden
    • – Søkeren må ha tilhørighet til et godt utviklings- og klubbmiljø som støtter trenerens kompetanseutvikling. Vi vil også legge vekt på trenerens rammevilkår (arbeidskontrakt, støtte, og mulighet til å fokusere på trenervirket)
    • – Søkeren må ha grunnleggende trenerutdanning (minimum Trener 2) i eget særforbund. Annen relevant idrettslig utdannelse kan telle positivt
    • – Søkeren må ha, og kunne vise til, en sterk motivasjon for å utvikle seg videre som trener, samt ha et personlig mål om å forbli trener

    Trenerløftet 2 har lignende form og metode som Trenerløftet 1, og består av følgende gjennom 18 måneder:

    • – Veiledning – en veileder fra Olympiatoppen besøker treneren i trenings og konkurransesituasjon 15 ganger gjennom 18 måneder. Veileder og trener vil sammen bestemme, og jobbe med trenerens utviklingsmål.
    • – Fellessamlinger – trenerne samles seks ganger gjennom perioden (18 måneder) for å utveksle erfaringer, knytte nettverk, og fortsette læringen sammen.

    Søknadskriterier for Trenerløftet 2 finner du her

    Ønsker du å søke Trenerløftet 1 og 2 må det legges ved et anbefalelsesbrev fra særforbundet (trenerutviklingsansvarlig, sportssjef eller landslagssjef) i tillegg til et anbefalelsesbrev fra arbeidsgiver (idrettslag/særforbund/toppidrettsgymnas el.). Vedleggene må være klare før du begynner på søknadsprosessen, og lastes opp underveis. Begynn derfor søknadsprosessen i godt tid!

    Søknadsperioden er 15. september til 15. oktober for Trenerløftet 1 og 2

    Eventuelle spørsmål kan rettes til avdelingsleder kompetanse, Christine Ellingsen, e-post christine.ellingsen@gymogturn.no