Skip to content
Nyhet

Siste nytt om EM – slik kan du følge med!

Det er om få dager klart for EM i rytmisk gymnastikk i Budapest, byen som også er kjent som Donaus perle, med den såkalte Kjedebroen som forbinder de to stedene Buda og Pest. Her skal våre norske jenter i aksjon, og de første er allerede på plass i den Ungarske hovedstaden.

Om få dager skal juniorene Aleksandra Adamczyk, Charlotte Gailiunaite og Danielle Dolev representere Norge med sine fire programmer her i den store arenaen i Budapest, etterfulgt av de to seniorene Josephine Juul Møller og Mathilde Ekrem Richter. Men det stopper ikke der! Senere i uken kommer også Norges seniortropp til EM-byen, med gymnaster fra Tromsø, Malvik og Ålesund. Det betyr flere dager med intens konkurranse hvor våre norske håp skal møte deler av verdenseliten.

Norge er klare til konkurranse her i Budapest. Foto: NGTF

Ønsker å gjøre Norge stolte
For to av juniorene blir dette mesterskapet deres debut på den store mesterskapsarenaen. Tidligere har de representert Norge i internasjonale konkurranser og nordisk mesterskap, men EM vil være en ny milepæl for dem. Charlotte har allerede deltatt i et verdensmesterskap for juniorer i fjor sommer, men også for henne blir dette et viktig mål for sesongen når hun sammen med lagvenninnene skal ut på teppet i sitt første EM. Jentene har hatt en grundig oppladning med konkurranse i Polen og deltakelse i NM i Stavanger. Nå krysser vi fingrene for at de har truffet formtoppen.

– Vi er spente. Det er stort å kunne delta i vårt første EM. Samtidig gleder vi oss til å gå på teppet. Det er kult å se så mange gode gymnaster rundt seg, og alt er rigget opp så profesjonelt. Vi håper å kunne vise programmene våre uten noen store feil og med et smil på teppet. Vi ønsker å gjøre Norge stolte, oppsummerer juniorjentene, som også legger til at deltakergavene var ganske kule.

Avslutter med stil på tampen av syklusen
Seniorene på sin side har rukket å bli ganske rutinerte på den internasjonale arenaen med flere mesterskap å se tilbake på den siste OL-syklusen. Nå nærmer vi oss en ny periode, men før det er jentene ivrige etter å avslutte med stil.

– Vi ønsker å gjennomføre konkurransen uten store feil og å sitte igjen med en følelse av å ha fått vist hva vi kan. Vi er spente og håper å avslutte sesongen på en bra måte, spesielt med tanke på at dette er noe av det siste som skjer før vi går over i en ny syklus med nye reglementer, forteller Josephine og Mathilde.

Josephine har allerede vært i Budapest over noen dager og jobbet tett med det ungarske landslaget. Hun er nå straks klar for nok et mesterskap som seniorgymnast. Mathilde har også en god erfaring fra den internasjonale arenaen og er godt på vei inn i konkurransebobla.

De individuelle har hatt sin første trening i Budapest. Her er Josephine under en gjennomkjøring. Foto: NGTF.


– Vi har et sterkt seniorlag som er godt forberedt. Vi ønsker at jentene klarer å holde roen og fokuset slik at de får vist det harde arbeidet og progresjonen de har hatt denne sesongen. Den første treningen er over her i dag, og jentene har vist stabilitet og styrke på teppet, forteller landslagssjef Elizabeth Paisieva, som er til stede i trenerteamet.

I tillegg til landslagssjefen, er også landslagstrener Stela Sultanova på plass med delegasjonen i Budapest sammen med internasjonal dommer og klubbtrener Katrine Field-Hagelund. Stela forteller at trenerteamet er stolte over jentene som skal representere Norge. Nå håper lederteamet på en bra gjennomkjøring på podiet i kveld før det hele braker løs i morgen, onsdag, med første konkurransedag her i EM-byen.

Fra snø i nord til varmen i Budapest
Litt senere denne uken ankommer også den norske seniortroppen og flere av dem reiser fra snø og sludd i nord til sommergrader i Budapest. Selv om det blir en stor overgang, er troppen klar for kjøre på med flagget på drakten for det som kanskje blir siste gang denne sesongen. Troppen skal først ha podiumstrening for å teste konkurranseteppet på fredag før det hele braker løs på lørdag med to programmer.

– Vi har jobbet mye mot dette målet, og selv om vi har måttet endre noen planer, så har vi klart å danne en tropp som består av de seks beste gymnastene fra Tromsø, Malvik og Ålesund. De er ganske så unge seniorgymnaster med liten internasjonal erfaring. Jeg ønsker ikke å sette et spesielt resultatmål, men vi ønsker å representere landet vårt med verdighet, forteller trener Olga Ivanova som er spent før årets EM.

Det er en spent gjeng som reiser fra Norge til EM i Budapest om noen få dager for å representere Norge med sine to programmer i klassen seniortropp. Foto: Olga Ivanova.

Slik kan du følge med
Norge er trukket til pulje D i junior og senior individuelt i dette mesterskapet.
Puljen til juniorene starter kl. 16:30 norsk tid onsdag 22. mai.
Kl. 16:54 Ring – Danielle
Kl. 17:21 Ball – Aleksandra
kl. 17:48 Køller – Danielle
Kl. 18:15 Vimpel – Charlotte

Puljen til seniorene starter kl. 16:30 norsk tid torsdag 23. mai med de to første redskapene.
Kl. 16:39 Ring – Mathilde
Kl. 16:45 Ring – Josephine
Kl. 17:33 Ball – Mathilde
Kl. 17:39 Ball – Josephine

Neste dag starter puljen kl. 11:15 fredag 24. mai.
Kl. 11:24 Køller – Mathilde
Kl. 11:30 Køller – Josephine
Kl. 12:15 Vimpel – Mathilde
Kl. 12:24 Vimpel – Mathilde

Seniortroppen til Norge konkurrerer fra kl. 17:45 på lørdag 25. mai.
Kl. 18:15 5Ringer – NOR
Kl. 19:05 3Vimpel/2Ball – NOR

Det er lagt opp til direktesendinger av mesterskapet.
Stream junior kvalifisering: HER
Stream senior og finaler: HER
Resultatservice finnes her: www.smartscoring.com.
Startlister og annen informasjon om mesterskapet finnes hos european gymnastics
Sjekk også ut NGTFs facebooksider og @gymogturn på instagram.

Vi ønsker den norske delegasjonen lykke til!