Skip to content
Nyhet

Heder og ære under forbundstinget 2024

Under tingmiddagen lørdag 4. mai ble det delt ut heder og ære til personer som er viktige, og har gjort en strålende jobb, for norsk gym og turn.

Lise Lorentzen Mandal ble tildelt NGTFs fortjenstmedalje i gull for sitt engasjement for gymnastikk- og turnsporten gjennom mange år både nasjonalt og internasjonalt. Videre følger et utdrag fra begrunnelsen:

«Siden 2012 har Lise representert NGTF i FIG Council, og har spilt en viktig rolle i å sette Norge på kartet internasjonalt, samt fremme norsk idretts verdier. Etter 12 år er reglene slik at en ikke kan gjenvelges flere ganger, og Lise går nå ut av Council, men vi er sikre på at hun sitter igjen med gode minne og gode venner fra hele verden.

I forbundet har hun hatt utallige verv og posisjoner, hun har vært ansatt, hun har vært klubbutvikler, hun har sittet i styret som visepresident og hun har vært leder av valgkomiteen i en årrekke. Det er ingenting å si på hennes engasjement for gymnastikk- og turnsporten!»

Lise Lorentzen Mandal

Ann-Mari Steinsland ble tildelt NGTFs fortjenstmedalje i gull. Hennes idrettskarriere strekker seg fra å være Norgesmester og kongepokal-vinner, til å ha representert Norge i både EM, VM og ikke minst OL. Det er viktig å nevne at Ann-Mari sitt hjertebarn har vært utdanning. Hun har vært en viktig bidragsyter i utformingen av trenerløypa, i tillegg til at hun har holdt utallige trenerkurs for krets og forbund. Videre følger et utdrag fra begrunnelsen:

«Svært aktiv, variert og lang idrettskarriere, som i en alder av 78 år enda ikke er over.
En av våre aller beste turnere gjennom tidene, i tillegg har hun vært en meget habil stuper og skøyteløper, med bl.a medalje i NM på skøyter som junior.

Som utøver har hun vært Norgesmester og vunnet Kongepokal, hun har representert Norge i både EM, VM og ikke minst i OL i Mexico i 1968, hvor hun fikk en 12. plass for lag

«I tillegg må det nevnes at Ann-Mari har vært styreleder i forbundets største klubb og lokomotiv i 15 år – Oslo Turnforening. Under hennes ledelse har klubben blitt en av Norges største, fremste og profesjonelle idrettslag, noe forbundet også er svært stolt av

Ann-Mari Steinsland

Titteliten Hagfors Mollatt ble tildelt NIFs hederstegn. Den ble utdelt av Erik Unaas som representant fra idrettsstyret. Titteliten er et perfekt eksempel på Norges Gymnastikk- og Turnforbunds visjon: Livslang glede i gym og turn. Og forbundets beste ambassadør når det gjelder formidling av gymnastikk og turn som helsebringende aktivtet – nå i en alder av 98 år. Vider følger et utdrag fra begrunnelsen:

Titteliten er æresmedlem i Bjart og har fortjenstmedalje i sølv i NGTF.

Hun har vært internasjonal dommer og dømt mange internasjonale konkurranser bl.a EM og hun har vært medlem av gymnastikk-komiteen i NGTF.
Hun er internasjonalt kjent for sine egenskaper som koreograf, og kreativitet innen gym og turn, med vekt på musikk og bevegelse, og har bla blitt invitert til Japan som VIP-gjest for å holde foredrag: «Hvordan holde seg sprek i alderdommen».

I 2023 ble hun nominert til Årets trener i Europa av det europeiske turnforbundet i en alder av 97 år!!

Trening, helse og det sosiale har alltid inspirert henne, gjennom et langt liv. Hun er fortsatt aktiv og trener turngruppa si, Nostalgia, eller bare jentene sine, som hun sier, hver uke.

Erik Unaas og Titteliten Hagfors Mollatt

Harald Wigaard ble tildelt æresmedlemskap i NGTF for sitt engasjement i alle deler av norsk gymnastikk- og turnsport. Både som konkurranseutøver, sitt engasjement i krets og forbund, i Oslo Turnforening og som engasjert leder for veteranene. Videre følger et utdrag fra begrunnelsen:

«Videre var han landslagsutøver og deltok både i nasjonale pokalkonkurranser, nordisk, EM og internasjonale konkurranser. I EM i 1963 ble han nr. 12 i mangekamp og var den beste Vest-Europeer. Han tok også en 4.plass i bøyle. Han har deltatt i 19 internasjonale konkurranser. Under OL i Tokyo i 1964 var han eneste nordmann med individuelle poeng med sin 5.plass i bøylehestfinalen. Det kan nevnes at Kronprins Harald ble nr. 8 i seiling i samme OL, og at de to fikk to dager sammen i Bangkok på veien hjem fra Tokyo.

Etter sine aktive periode som konkurranseutøver i apparatturn, har han deltatt i troppsgymnastikk og vært med på oppvisningstropp Oslo-Mixed Team og Turnveteranene som har representert foreningen på utallige Gymnaestradaer og Golden Age arrangementer.

I 1995 ble konkurransen om Harald pokal satt opp sammen med Unnis pokal. Dette er en årlig konkurranse som Oslo Turnforening arrangerer. Den står fremdeles på terministen og samler både norske og utenlandske deltakere

Harald Wigaard og president Torgeir Røinås.

Norges Gymnastikk- og Turnforbund gratulerer dere alle sammen!