Skip to content
Nyhet

Flott gjennomført av jentene i EM i turn

EM i turn er over for de norske jentene. Både seniorene og juniorene har gjennomført kvalifiseringen med flere gode prestasjoner. Det holdt dessverre ikke til finaleplass denne gangen, men jentene tar med seg nyttig erfaring videre. I denne artikkelen har vi samlet en oppsummering av den norske innsatsen i EM i turn for kvinner.

Juniorene
På fredag var det juniorene sin tur til å turne kvalifisering i Rimini. Dette var den første store internasjonale konkurransen for samtlige av de fire jentene. De norske jentene turnet i subdivisjon 4 og måtte vente i spenning før de fikk sin EM-debut fredag kveld. Selv om det ikke ble finaleplass på jentene gjorde de likevel en god konkurranse med bare ett fall totalt sett og ellers gode øvelser. De kan være stolte av prestasjonen. Laget endte på en 20. plass av totalt 26 lag med 130.696 poeng. Etter konkurransen var landslagssjef Antonio Egri fornøyd med innsatsen til de norske jentene

«Juniorjentene gjennomførte en veldig ren og stabil konkurranse i dag. Til å være deres første EM, og første store mesterskap, var dette et godt resultat».

Alle jentene deltok i mangekamp, og det var Nora Hermansen Jordhøy som endte øverst av de norske på 47. plass med 44.099 poeng. Alexandra Ore ble nummer 61 med 43.098 poeng, mens Leah Kristine Aarum og Lilja Nordmark fulgte like bak på 65. og 66. plass med henholdsvis 42.665 poeng og 42.565 poeng. Totalt var det 84 gymnaster som stilte til start i mangekamp.

Jentene reiser hjem fra Rimini med flere gode erfaringer som de kan ta med seg i arbeidet videre, og landslagssjefen har planen klar.

«Nå drar vi hjem til Norge og tilbake i hallen med hovedmål om å øke D-verdiene på alle øvelser. Neste konkurransesesong starter for de fleste i september. Vi gleder oss til å se juniorene utvikle seg videre».

Resultatene fra konkurransen finner du her.

Fornøyde juniorjenter feiret EM-debuten sammen med maskoten Luigi. f.v: Nora Jordhøy, Alexandra Ore, Lilja Hagerup og Leah Kristine Aarum.

Seniorene
Før torsdagens kvalifisering uttalte landslagssjefen at målsettingen til seniorene var å konkurrere mot poengsummen de har oppnådd i lagkonkurransene de siste EM’ene. Poengsummen endte på 143.964 poeng, noe som er helt på høyde med fjorårets poengsum på 144.062 poeng fra EM i Antalya. Landslagssjefen sa seg dermed godt fornøyd med det jentene presterte i kvalifiseringen.

«I dag fullførte seniorene det som var en av våre beste lagkonkurranser noensinne. Førsteårsseniorene Hannah Ifeanyi og Keisha Lockert var fantastiske med høy selvtillit og fokus, mens de mer erfarne gymnastene Selma Halvorsen og Juliane Tøssebro spilte sin roller på en svært god måte og fullførte jobbene sine perfekt med to apparater hver. Dessverre hadde ikke Mari Kanter sin beste dag, men som et lag fikk vi et flott resultat».

Seniorene startet i skranke og bom med solide prestasjoner. Keisha presterte best av de norske gymnastene i skranke, mens Hannah gjorde det best i bom. Etter de to første apparatene sto Hannah med 24.233 poeng, mens Keisha hadde 23.822 poeng, i det som skulle vise seg å bli en svært jevn duell mellom de to førsteårsseniorene. I bom presterte Juliane godt og fikk 11.666 poeng, mens Selma også viste seg fra en god side med 11.600 poeng i skranke. Mari var dessverre uheldig og fikk de to første apparatene ødelagt med fall.

I frittstående slo Mari sterkt tilbake med 11.533 poeng. En imponerende prestasjon hvor Mari får vist seg fra sin beste side etter å ha fått en tøff start på konkurransen. Like bak henne fulgte Juliane med 11.366 poeng. Best av de norske i frittstående var Keisha med 11.733 poeng, tett etterfulgt av Hannah, kun 0.067 poeng bak. Hopp var den siste øvelsen på programmet for Norge i kvalifiseringen. Her ble Selma den beste norske gymnasten med solide 12.800 poeng. Bak henne fulgte de resterende norske gymnastene med Keisha, Mari og Hannah som alle også fikk over 12.000 poeng.

Totalt sett endte de norske seniorene altså på en imponerende lagpoengsum på 143.964 poeng. Dette resulterte i en 20 plass av totalt 30 lag. Sammenlagt ble Keisha den norske gymnasten med høyest plassering på 48. plass i mangekamp med 48.066 poeng, kun 0.001 poeng foran Hannah på 49. plass. Mari Kanter endte på 81. plass med 41.633 poeng. Totalt deltok 87 gymnaster i mangekamp. Stor kudos til de erfarne gymnastene Mari, Selma og Juliane som er med på å øke prestasjonene til det norske laget ved å dele av sin kunnskap.

Seniorlaget er inne i et generasjonsskifte hvor to av gymnastene som turner er førsteårsseniorer. Landslagssjefen ser positivt på hvor seniorlandslaget står i dag og utviklingen laget viser.

«Selv om vi er midt i et generasjonsskifte er vi fortsatt i kontinuerlig fremgang. Dette viser at systemet og planene våre fungerer. I dag er jeg stolt av jentene og trenere, og alt arbeidet de har lagt ned».

Resultatene fra konkurransen finner du her.

Seniorjentene etter gjennomført kvalifisering i EM. f.v: Hannah Ifeanyi, Juliane Tøssebro, Mari Kanter, Keisha Lockert og Selma Halvorsen.

På det norske laget turnet
Senior
Hannah Onyinye Ifeanyi – Oslo Turnforening
Juliane Amalie Tøssebro – Bergens Turnforening
Keisha Abdullah Lockert – Oslo Turnforening
Mari Tideman Kanter – Holmen Tropp
Selma Andrea Halvorsen – Oslo Turnforening

Junior
Alexandra Ore – Holmen Tropp & Turn 
Leah Kristine Aarum – Nedre Glomma Turnforening
Lilja Nordmark Hagerup – Oslo Turnforening
Nora Hermansen Jordhøy – Oslo Turnforening

Bilde fra første treningsøkt i EM i Rimini, Italia, som ble gjennomført 28. april.
T.v. bak: Hannah Ifeanyi, Keisha Lockert, Juliane Tøssebro, Mari Kanter og Selma Halvorsen.
T.v. foran: Nora Jordhøy, Leah Kristine Aarum, Alexandra Ore og Lilja Hagerup.