Skip to content
Nyhet

Solid gjennomført av juniorene!

EM er også vel gjennomført av juniorene og selv om det ikke ble noen finaler så gjorde de alt i alt en veldig bra konkurranse med bare 2 fall totalt sett og ellers kjempegode øvelser. De kan være stolte av prestasjonen. Laget endte på en 16. plass med 224.628 poeng av totalt 20 lag.

I og med at lag hadde et ekstra fokus ble det, på grunn av lagmodus, kun to gymnaster som kjørte full mangekamp. Kasper Berntsen endte på en 42. plass i mangekampen med 72.665 poeng og Ivan Maltsev endte på en 45. plass med 71.398 poeng. Totalt stilte 58 juniorer i mangekamp. Brian sitt beste apparat ble frittstående med en 39. plass med 12.866 poeng. Phillip hoppet meget godt og endte på en 23. plass med 13.333 poeng. Joshua endte på en 32. plass i ringer med 12.700 som ble hans beste apparat.

Alle resultatene finner dere her. Denne linken kan dere også benytte til finalene. Her finner dere mer info om streaming til finalene

Delegasjonsleder Odin Nielsen kunne gi følgende rapport fra Italia: «Guttene var veldig gira og litt nervøse til start. De startet i svingstang, og håndterte nervene bra. Ingen store feil og en god åpning. Neste apparat var frittstående of hr ble det også nesten feilfri gjennomføring. Bøyle som fulgte ble litt ruskete, men bare ett fall av Kasper og ellers veldig fint gjennomført av guttene. I ringer ble det ingen fall, men litt ruskete også her. I nest siste apparat som var hopp hadde guttene stålkontroll og leverte veldig bra. Flere plant landingene og ellers bare små skritt i landingene. I siste apparat skranke var tre av fire øvelser veldig bra. Ivan litt uheldig og må ta et fall på moy».

Seniorene: Sofus med en god konkurranse, men det holdt ikke til OL-plass!
Sofus Heggemsnes kjørte en veldig god mangekamp under dagens kvalifisering under EM i turn i Rimini, Italia, med totalt 80. 865 poeng. Det holdt til en 16. plass av totalt 73 gymnaster som deltok i mangekampen. For Norge var det store målet å kvalifisere en utøver til OL, men vi må dessverre innse at det målet ikke ble innfridd. Det var opptil flere gymnaster som var aktuelle for en OL-plass som endte før våre gutter og det var 3,5 poeng opp til en OL-plass. Det norske laget endte på en 16. plass med 236.195 poeng. Det deltok 29. lag i lagkonkurransen.

Alle resultatene finner du her.

Seniorene startet i frittstående med solide øvelser av alle, hvor Niklas Syverhuset ble beste norske gymnast med 13.733 poeng. I neste apparat bøylehest blir litt kjemping og utfordringer for alle, med Sofus som beste med 13.000 poeng. I ringer gjør alle fire som turner en kjempeprestasjon med fire gode øvelser. Hopp også veldig bra, men Harald Wibye er litt uheldig i landingen og må ta et fall. I skranke ble det litt motgang med tre fall på guttene. I skranke har Harald blitt en finalekandidat, men med fall ble det ingen finale denne gang. Sofus avslutter dog i skranke med en kjempeøvelse, og har nå gjennomført fem gode apparater. I siste apparat, svingstang, henter Norge seg litt inn igjen etter skranken og leverer tre gode øvelser. Sofus imponerer igjen og fullfører dermed en god mangekamp.

Harald Wibye ender på en 40. plass med 77.132 poeng og Peder Skogvang ender på en 65. plass med 73.732 poeng. Både Harald og Peder hadde noen feil som gjør at de ikke kjører sin beste mangekamp i dette EM. Niklas kjører frittstående og ringer, mens Joar kjører de fire resterende apparater og hjelper dermed laget i tillegg til å gjøre det best mulig i sine tildelte apparater. Niklas gjør blant annet en meget godt frittstående-øvelse.

Når turner juniorene og hvordan følge dem!
Juniorene er i subdivisjon 3 torsdag 25. april og deres subdivisjon avslutter juniorkonkurransen fra kl. 17.30 – 20.20. Første subdivisjon for juniorene starter kl. 10.00.

Det er mulig å følge EM via streaming og livescore. Linker og mer info om EM finner du hos European Gymnastics her. NB! Juniorenes kvalifisering er strem mot betaling, 8 Euro.

Fredag 26. april er det apparatfinaler senior del 1 fra kl. 18.00.
lørdag 27. april er det apparatfinaler junior fra kl. 10.00 og apparatfinaler senior del 2 fra kl. 16.30.
Søndag 28. april er det mangekampfinale junior fra kl. 10.00 og lagfinale senior fra kl. 15.30.

Podium og forventinger
Juniorene gjennomførte sin podiumtrening tirsdag kveld 23. april og følgende rapport har kommet: «Gira gutter, men litt nervøse i starten. Trener Lucian Fratiloiu melder at han synes guttene gjorde det bedre enn forventet, og det lover veldig bra for torsdag. Frittstående og bøylehest er litt utfordrende, men det skal finpusses til konkurransedag torsdag. Det kan ellers meldes om god stemning i den romslige hallen og gutta koser seg underveis på podiet.»

Juniorene alt i alt fornøyd med gjennomføringen av podiumtrening. F.v.: Brian, Ivan, Philli, Kasper og Joshua.

På det norske laget turner/turnet
Senior
Harald Wibye, Bergens TF
Joar Amblie, Oslo TF
Sofus Heggemsnes, Oslo TF
Peder Skogvang, Oslo TF
Niklas Syverhuset, Bergens TF

Junior
Joshua Uche Ifeanyi, Oslo TF
Kasper Berntsen, Oslo TF
Philip Lieske, Bergens TF
Ivan Maltsev, Oslo TF
Brian Rugland, Kristiansands TF

NB! Turn kvinner har tilsvarende EM uken etter guttene!