Skip to content
Nyhet

NGTF godt representert under NIFs lederutdanningsprogram for utviklingshemmede

Tre av NGTFs para-medlemmer deltok på den første av fem samlinger i NIFs lederutdanningsprogram for personer med utviklingshemninger, arrangert av Norges Idrettsforbund den 20. og 21. mars på Lillehammer. Blant deltakerne var våre egne Sanna Nes, Katelyn Garbin og Lise Møgster, hver av dem ledsaget av en medleder, også kjent som mentor.

Dette kurset er av historisk betydning, da det er den første gangen et lederutdanningsprogram er arrangert spesielt for personer med utviklingshemninger. Programmet er en del av prosjektet «Like muligheter».

«Lederutdanningen skal bidra til å få personer med utviklingshemning inn i ledende roller i idretten. Etter fullført utdanning skal deltakerne være bedre rustet til å være trenere, dommere eller ha andre frivillige verv i idretten. Gjennom kurset skal deltakerne lære mer om seg selv, hvordan lede andre og sette seg mål. Samlingene vil bestå av teori, refleksjon og praktisk trening,» skriver NIF.

Kurset er delt opp i flere moduler som gjennomføres på følgende datoer:

  • Samling 1 – fysisk: 20.-21. mars, Lillehammer
    Samling 2 – digital: 29. mai
    Samling 3 – fysisk: 14.-15. september, Ullevål, Oslo
    Samling 4 – digital: 16. oktober
    Samling 5 – fysisk: 21.-22. november, sted kommer

I tillegg til kurset ble Katelyn og Brenda Garbin, leder av NGTFs parautvalg, invitert til å delta på et frokostseminar-intervju om trenerrollen under NM-uka og Norgeslekene: