Skip to content
Nyhet

Gutta klare for Trisome Games 2024 i Tyrkia

For Special Olympics-gutta i Oslo Turn vil dagen tirsdag 19. april alltid være spesiell. Dagen markerer avreise til Antalya i Tyrkia, nemlig for å skulle delta på et svært etterlengtet VM for Downs syndrom, Trisome Games 2024!

Historien om dette VM-et har vært et langvarig eventyr, som begynte allerede tilbake i 2019. Forberedelsene satte i gang umiddelbart. Som så mange andre idrettsarrangementer, ble drømmen skjøvet og lagt på vent på grunn av den verdensomspennende koronapandemien. Skuffelsen var enorm da beskjeden kom i mars 2020 om at Trisome Games måtte avlyses. Og dessverre, dette var ikke første gang; pandemien tvang dem til å utsette flere ganger. Men denne gangen er annerledes! Endelig er ventetiden over, og gutta er så spent at de knapt kan holde seg i skinnet!

Store smil på samtlige før avreise til Tyrkia, dette betyr mye! F.v. James McKay (hovedtrener), Amund Korsmo Sæther, Joakim Hylland, Victor Goiziou-Andersen, Joakim Larsen, Petter Baumann Haavik, Lars Jakob Lundh og Andrea Falch Næstby (hovedtrener). Foto: Andrea F. Næstby

Spesielt minneverdig
For gutta markerer dette en helt ny start, der de trår utenfor rammene av Special Olympics-reglement, og tar sats inn i et bredere konkurranseformat. Til tross for de imponerende prestasjonene under Special Olympics World Games Berlin 2023, er dette deres første møte med internasjonal konkurranse under nye retningslinjer, bygget på et helt nytt reglement.

– Vi er begeistret for å innføre flere elementer fra det vanlige MAG FIG-reglementet. Vi ser virkelig frem til å konkurrere mot verdens aller beste, uttaler hovedtrener Andrea F. Næstby med stolthet.

Trisome Games
Dette er et relativt ungt arrangement, en multisportkonkurranse eksklusivt for utøvere med Downs syndrom, som først ble avholdt i 2016 i Firenze, Italia. Arrangøren Sports Union for Athletes with Down Syndrome (SU-DS) er strålende fornøyd med den store oppslutningen om det andre Trisome Games, med hele 31 land og 8 forskjellige idretter representert. I turn deltar 9 land med totalt 41 deltakere. Vi heier ekstra på våre gutter!

I dag, 21. mars, markerer vi også Den internasjonale dagen for Downs Syndrom ved å heie frem våre talenter i Tyrkia, og fremme likeverd og mangfold både innen idrett og samfunnet generelt. Ta på deg ulike sokker og bli med på Rockesokk-festen! #inclusionmeans

Følg med på all-around og kvalifisering til apparatfinaler i dag, mens finalene avholdes i morgen.
Stream finner du her: Trisome Games 2024 Stream – Gymnastics