Skip to content
Nyhet

Harald på 8. plass i skrankefinalen

Etter en vellykket kvalifisering gjennomførte Harald skrankefinalen i dag, lørdag. Dessverre var det ikke helt dagen i dag, og med 12,900 poeng ble det til slutt en 8. plass av åtte gymnaster i finalen. Resultatene fra finalene i dag og i morgen kan dere se her på livescore. Finalen i skranke ble vunnet av Illia Kovtun fra Ukraina. Det er ingen flere norske turnere med i finalene under denne konkurransen.

Bilde: Harald fornøyd med å nå finalen selv om det ikke gikk helt veien i dag. Foto: Valentyn Skrypin

Jacob med alvorlig bruddskade
Under kvalifiseringen i hopp på fredag gikk det skikkelig galt med Jacob Gudim Karlsen og under landingen i det som var et meget godt hopp gikk det galt. Jacob fikk et stygt brudd hvor han brakk begge benene i høyre legg. Jacob er nå i gode hender på sykehuset og venter på operasjon. Dette var veldig kjedelige nyheter og kontrastene til Harald sin finale kunne ikke væt større. Jacob var i meget god form og hadde levert gode resultater i hopp både under World Cup i Kairo og Cottbus. Nå blir fokuset først på operasjonen, samt hjemreise til Norge hvor han får videre oppfølging av vårt medisinske støtteapparat. NGTF sender de beste lykkeønskninger og god bedring til Jacob.

Hvordan gikk det for de norske i kvalifiseringen
Under første kvalik dag gjorde også Jacob en god prestasjon i ringer med 17. plass og 13,700 poeng. I frittstående endte Harald med en 42. plass og Peder med en 37. plass. Peder gjorde en god skrankeøvelse til 12,733 noe som hold til en 37. plass. I dag, fredag, har Harald kjørt til 12,500 poeng og Peder til 10,833 poeng i bøylehest. Det holdt til en 32. og 49. plass. I svingstang kjørte Peder til 11,833 poeng og en 32. plass.

For jentene turnet Selma hopp og skranke. I hopp endte det på en 25. plass med 11,950 poeng, mens det i skranke endte med en 38. plass med 11,233 poeng. Fredag turnet Selma kjørt bom til 9,666 poeng og Maria kjørt bom til 10,933 poeng. Det hold til en 61. og 41. plass.

Mer informasjon om konkurransen finner du på arrangør sin egen event-side her. Der vil blant annet resultatene legges ut.

For Norge stiller følgende gymnaster
Jacob Gudim Karlsen (ringer og hopp)
Peder Skogvang (frittstående, bøylehest, skranke og svingstang)
Harald Wibye (frittstående, bøylehest og skranke)
Maria Tronrud (bom)
Selma Halvorsen (hopp, skranke, bom og frittstående)

Livestream av konkurransen har vi fått informasjon om at skal skje på SmartScore. Finalene streames på FIG sin egen TV-kanal mot pay-per-view her. Alle øvelsene legges ut hos Elevien (på deres app) etter konkurransen.

For å finne igjen arrangør/konkurransen #agftrophy2024 i sosiale medier:
Facebook
Youtube
Twitter
Instagram
Tiktok