Skip to content
Nyhet

Jacob fortsatt med i kampen om OL-plass

I helgen ble World Cup i Cottbus gjennomført. Dessverre ble det ingen finaler for hverken jentene eller Guttene, men Jacob Karlsen, med sin 16. plass i hopp fikk med seg viktige poeng i jakten på en OL plass og etter 4. plassen i World Cup sist helg så ligger han åpner i dag på en 4. plass i OL-kvalifiseringen i hopp hvor de to beste går til OL. Mer om veien til OL har vi skrevet om litt lenger ned i artikkelen. Alt håp er heller ikke ute for resten, men de må nok levere noen meget sterke resultater i de siste to World Cupene for at det skal være mulig uten at vi har finregnet på det akkurat nå.

Forrige helg var det World Cup i Kairo og i helgen som var flyttet konkurransen seg til Cottbus. For turn kvinner stilte Maria Tronrud og Hannah Ifeanyi fra Oslo TF og Mari Kanter fra Holmen Tropp og Turn.  For guttene stiller, Sofus Heggemsnes, Jacob Karlsen og Peder Skogvang fra Oslo TF og Harald Wibye fra Laksevåg T&IL.

I Kairo utmerket spesielt Jacob Karlsen seg med en 4. plass i finalen i hopp og ble dermed eneste norske med finaleplass. Flere norske gymnaster utmerket seg med gode øvelser og både Sofus i svingstang og Peder i frittstående var reserver til finalen. Hos jentene var også Maria meget nær en finale i bom. Resultatene fra Kairo finner du her.

I Cottbus var nivået på gymnastene, om mulig, enda litt høyere enn i Kairo. For jentene kjørte Mari og Hannah gode øvelser i skranke, men det holdt ikke helt resultatmessig mot de beste i verden. I bom ble det dessverre fall på Maria denne gangen og det lykkes ikke helt resultatmessig selv om jetene gjorde så godt de kunne. For guttene hoppet igjen Jacob bra, men med litt ustøhet i andre hoppet ble det en 16. plass selv om han var nære en finale også denne gangen. Med 16. plassen fikk han med seg 7 poeng i kvaliken til OL og selv om det blir tøft i de to neste World Cup konkurransene er sjansen fremdeles der. Jacob gjorde det bra i ringer og Peder gjorde en solid øvelse i frittstående, men det holdt ikke helt mot de beste. I svingstang ble det fall på Sofus og det ble også feil på Harald og Peder i skranke som gjorde at plasseringene ikke ble all verden her. Alle resultater fra Cottbus finner dere foreløpig her. Men de blir også lagt ut her etter hvert.

Ved å laste ned appen til Elevien får dere tilgang til øvelsene fra kvalifiseringen, men dette streames ikke live.

Nå er to av i alt fire World Cuper denne vinteren/våren avsluttet og Baku og Doha gjenstår. World Cup er spesielt viktig dette året da det også er en del av kvalifiseringen til OL. Spesielt Jacob Gudim Karlsen er fortsatt med i kampen om en OL-plass i hopp etter to konkurranser selv om det er meget tøff konkurranse om plassene. Veldig enkelt forklart vil det være et poengsystem per konkurranse og de to gymnastene med mest poeng i hvert apparat etter de fire World Cupene , hvor tre beste resultatene teller, er kvalifisert til OL. Listen over poengene de får med fra hver World Cup og hvem som ligger an til en OL-plass finner du her under «Event files» og vedlegg 15 «15_MAG – Olympic Qualification World Cup Ranking List«. Vil du prøve å forstå hele kvalifiseringen til turn kan du lese mer her.